Dagje openluchtmuseum Arnhem

Dagje openluchtmuseum Arnhem

Dagje openluchtmuseum Arnhem

Na al die drukke dagen en de daaropvolgende hoeveelheid regen vond ik het tijd dat we ons aankomende winterdip even te lijf gingen met een dagje beweging. Niet te vermoeiend hoor zo fanatiek ben ik ook weer niet, gewoon een dagje Openluchtmuseum Arnhem.

Gezellig druk
BloghuisjeWat me altijd aan het park opvalt is dat hoe vaak je het ook gezien hebt, je er toch altijd van blijft genieten. En in mijn geval, foto’s van blijft maken. Zeker in dit seizoen is de lichtval mooi. We waren er een drie kwartier na openingstijd en al bij de entree zag ik dat ik de goede dag had gekozen. Het was een zaterdag en er liep een gezellige hoeveelheid volk. Ik heb inmiddels gemerkt dat er doordeweeks heel wat minder volk in het park ‘bezig’ is. En juist die mensen vertellen je de leuke dingen. Ik vroeg Frans links of rechts en hij besloot linksom te lopen. Hoewel we vaker komen weten we dat we uiteindelijk toch niet alles kunnen zien. En dat is niet erg.

Zalige opmerkingen
Eén van mijn stiekeme geneugten in dat park is het luisteren naar wat anderen zeggen. Vooral volwassenen zeggen vaak de heerlijkste dingen. ‘O wat zijn die kamers klein daar kan je toch nog niet met zijn vieren in leven’. “Ja toen hadden ze nog geen last van het geluid van elkaars tablet”, antwoordde ik hen. We stonden in één van de eerste huisjes en hoewel niet groot, was dit zeker niet de kleinste huiskamer die ze tegen gingen komen. Eenmaal het eerste huisje uit keek Frans naar een klein stenen gebouwtje, formaat schuur maar met schoorsteen. Vond hij wel iets en hoewel hij er vast iet zo over dacht wilde ik er per direct intrekken om er heerlijk te kunnen bloggen.

Doerian
Dagje openluchtmuseum ArnhemOnze omzwervingen brachten ons op het Indisch Achtererf, een bijzondere hoek van het park die door veel mensen wordt overgeslagen maar toch zeker de moeite waard is. De geuren komen je al van verre tegemoet, deze keer was de geur alleen minder prettig. Ik had ergens gelezen dat je doerian ijs kon proeven en omdat overal hetzelfde stond; stinkt maar lekker, was ik benieuwd wat me te wachten stond. Een klein hapje ijs bracht een enorme putlucht naar voren maar de smaak is totaal anders. Een beetje scherp als rauwe uien, maar toch ook zoet. Het verbaasde me maar het zal me nog lang heugen hoe rot mijn maag erop reageerde.

Gruwelijk lekker
We vervolgde onze weg, aten ons meegebrachte brood en vervolgde onze weg. Dat er op meer plaatsen dingen over eten te vinden was, beviel me wel. In verschillende huisjes werd typisch eten uit die tijd gemaakt en zo kwam het dat ik een stukje kruidkoek at en meteen het recept meekreeg. Vertellend over het eten vertelde de man dat hij thuis ook kookte en dat hij in plaats van boter een stukje varkensvet gebruikte. Hij zal wel een punt hebben maar ik ben blij dat mijn persoonlijke kok dat niet doet.

Dier en natuur
Eén van de dingen die ik zo zalig vind aan een dagje openluchtmuseum Arnhem is de wandeling door de natuur. Het park is prachtig gelegen, glooit en lijkt middenin een bos gebouwd. De herfstkleuren maken het helemaal af. Onderweg speurde ik naar paddenstoelen maar vond niet de zo gewenste vliegenzwam. Het gaf niet, ik genoot van de dieren, at een appeltje van onder een boom en raapte er samen met Frans zoveel dat we heel wat beestjes blij hebben gemaakt.

Met een tramritje sloten we ons dagje Openluchtmuseum Arnhem af. Voor even hadden we weer genoeg zon tegen onze winterdip gehad.

25 thoughts on “Dagje openluchtmuseum Arnhem

 1. Wat een heerlijke dag. En wat een mooie foto’s. Sommigen vragen gewoon om zwart-wit.

 2. Superleuk daar, ik ben er 2xgeweest. De eerste keer toen de kinderen nog klein waren en vorig jaar nu ze veel groter zijn :-)
  En Enkhuizen is ook errug leuk, daar kan je ook een hele dag vertoeven!
  Groetjes!

 3. Ja als kind al eens geweest maar nu echt te ver rijden. Overigens ook een prachtig museum.

 4. Ooit kochten kennissen van ons een huis in een klein dorp. Zegt een vriendin, Ík snap het niet. Wanneer ze kinderen willen, moeten ze verhuizen want dit huis is te klein.’ Zdeht een andere vriend, ‘En de familie G dan die hier vroeger woonden? Die hadden zeven kinderen en die hadden allemaal een bed.’

 5. Je had zeker een mooi fotodagje gekozen met dat fijne najaarslicht. Gisteren was ik in het zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Wel kleiner maar minstens zo nostalgisch. Misschien iets voor jou ?

 6. Twee jaar geleden nog geweest. En genoten! Blijf tleuk dat terugkijken in de geschiedenis. Maar ik ben natuurlijk helemaal om bij die oude trams en auto’s die links en rechts te vinden zijn,…

 7. Ha, die vrijwilliger van dienst hebben wij afgelopen zomer ook gesproken. Reuze aardige man die lang in zijn rol bleef van knecht op een boerderij uit Groningen.

 8. mogge Liesbeth
  ja daar komen voor mij mooie herinneringen boven , ik zal er dan zeker ook weer heen komend jaar
  misschien dan ook is met zo’n mooie tram mee :)

 9. Een heel leuke locatie, ben er regelmatig geweest en veel herinneringen op gehaald. Hans.

 10. Nog een verlate opmerking op ‘mijn 75 jarig herdenking’ Mooi blog waar je ons mee hebt laten genieten van de herdenkingrn. Jullie zijn er mooi druk mee geweest om overal de bevrijding mee te kunnen vieren maar het resultaat mag er dan ook zijn. Met enige heimwee kijk ik terug op de september herdenkingsmaand.

 11. Best wel mooie foto’s en filmpje bij je best wel blog nr. 20.
  Prachtige sfeerbeelden en leuk om nog eens naar te kijken. Moet ook gelijk weer denken aan de dropping op de heide hier in Ede waar ik ook zo van genoten heb. Het maakt toch ook best wel verschil waar je foto’s van maakt.

 12. Het openluchtmuseum kan mij ook wel bevallen. We zijn er een paar keer geweest maar ik zie steeds andere dingen.

 13. Hm, dingen die stinken kunnen me niet bekoren. Dan durf ik gewoon al niet meer te proeven. Mooie foto’s weer!

 14. Openluchtmusea kunnen met altijd bekoren.Wij hebben Bokrijk ook zo’n museum waar de tijd heeft stil gestaan en waar ik altijd graag rondloop.Weer heel leuke foto”s

Comments are closed.

Back To Top