Camino

Camino van Graeme Simsion en Anne Buist

Camino

Zoeken, dat was het toen ik zag dat Camino aanwezig was in de bibliotheek maar niet op de plank waar ik hem verwachtte. Het was een klein meisje die vroeg of ik een boek van de bovenste plank van het karretje kon pakken en jawel daar stond ook het felgroene boek wat ik zocht.

Het boek begint in het Franse Cluny, de Amerikaanse Zoë weet het allemaal even niet meer. Haar man is overleden en heeft haar met een berg schuld achter gelaten, ze weet niet hoe ze zich moet voelen. Ze zoekt een vriendin van vroeger op maar nog voor ze daar aan de deur staat valt haar oog op een klein kettinkje met een Sint-Jacobsschelpje eraan. Ze ziet het als teken en begint kort daarna aan de Camino, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Dan heeft ze de Engelse ontwerper Martin al ontmoet. Zijn vrouw is er met zijn baas vandoor en zijn dochter is in de armen van een getrouwde man gevlucht. Wanneer hij de pelgrims hun zware rugzakken ziet sjouwen besluit hij een karretje te ontwerpen en de route te gaan lopen om dit prototype te testen. Wat er volgt is een barre tocht die ze bepaald niet op het juiste moment van het jaar zijn begonnen, ze treffen sneeuw, gesloten hostels, blaren, maar ook vrijgevige mensen èn elkaar.

Hoewel ik verwacht had een week over het boek te doen las ik het ondanks werk en andere bezigheden in een paar dagen uit. Wat een fantastisch verhaal. Het boek is door twee schrijvers geschreven Graeme Simsion en Anne Buist. De twee schrijvers zijn getrouwd en liepen samen de in het boek beschreven tocht. Hoewel de hoofdstukken om en om over de hoofdrolspelers gaan en zich steeds ergens anders afspelen, is het een vlot te lezen boek met een hoog feel good gehalte.

16 thoughts on “Camino

  1. Het is de laatste tijd weer een hot item, de route naar Santiago de Compostella. Boeken, films, het kan niet op.
    En er is vanzelfsprekend veel kaf onder het koren. Dit boekje ken ik niet, maar ik zal eens kijken bij de bieb.
    Dank je voor de tip.

  2. Moet ik nog lezen, Liesbeth… leuk!
    Ik heb de Camino ook gelopen… een aanrader als je veel tijd heb… ?
    Lieve groetjes van Anna ?

Comments are closed.

Back To Top