Bast

Uitsteeksel op mijn bast

Op moment van schrijven heb ik een uitsteeksel aan de achterkant en voor jullie allemaal grappen over mijn dikke kont, helaas daar ligt dat uitsteeksel bovenop. O en het is warm en rood met witte stippen. Ik zal jullie uit jullie lijden verlossen ik zit met enige moeite op een stoel en heb een kruik in mijn trui gewikkeld op mijn rug liggen. Ik heb namelijk gruwelijk pijn in mijn bast.

Definitie: Uitermate irritant en kloterig onderdeel van het lichaam wanneer pijnlijk, de rest van de tijd gespeld als rug.

Enigszins onhandig ben ik van de week door mijn rug gegaan en sindsdien gaat het allemaal een beetje stroef. Nou voel ik me ’s morgens helemaal nooit kwiek of fit, maar met deze temperaturen en mijn algehele belabberde staat loop ik rond alsof dik in de 80 ben. De eerste dagen kon ik mijn eigen veters niet strikken laat staan andere nodige dingen. Narigheid, maar met enige aanpassingen en vooral vaak zeggend ‘o kut drempel’ ben ik overal geraakt. Menigeens in mijn rug trouwens, want hoe voorzichtig je ook bent, een halve seconde niet nadenken en het schiet er weer zo lekker venijnig in.
Gister na mijn laatste nachtdienst werd ik wakker en voelde ik zowaar dat het een heel stuk beter ging. En daar beweging overal als oplossing staat, ben ik dus voorzichtig eens een rondje gaan fietsen. En dat heb ik geweten want ik zit met moeite op een stoel en heb een uitsteeksel op mijn bast.

27 reacties

 1. Mij werd ooit ook verteld dat bewegen een betere was dan languit liggen of zo. Maar als je pijn hebt van die blessure is dat bewegen bepaald geen pretje…Ik wens je er sterkte bij,,,

 2. Ja voorzichtig bewegen is heel goed naar valt fietsen wel onder voorzichtig bewegen? Ontspannen is belangrijk, desnoods met een een (half) diclofinacje, dan gaat het bewegen makkelijker. Is rotzooi maar voor een paar dagen doet het meestal alleen maar goed.

 3. Pijn en ook meteen gehandicapt.
  Nu hoop ik van harte dat de volgende regel ook voor jou geldt?
  ‘Wat vandaag een probleem is ben je volgende week alweer vergeten’!

  PS. Zag toevallig vanmorgen een foto van je waarbij je genoot van een pizza.

 4. Liesbeth, ik voel letterlijk en figuurlijk met je mee. Zelfs voor/achter de pc is het momenteel niet aangenaam toeven.

 5. Dag Liesbeth.
  Ai, dat is heel wat minder nieuws hé, pijn in de onderrug is erg en heel vervelend ook nog.
  Hopelijk ben je er snel van verlost… van harte beterschap hoor!

 6. ja dat is balen zo’n pijn in de rug
  je hebt het sneller dan dat je er vanaf bent
  goed en overdacht bewegen is goed , maar vaak vervallen we in gewoontes en overdenken de beweging niet
  wens je een geheel en vlot herstel

 7. Echt waardeloos, rugpijn.. kan er van meepraten. Beweging is wél goed.. en dan moet je ook nog zo normaal mogelijk zien te bewegen. Maar dat lukt alleen met stevige pijnstilling.. en soms dan nóg niet!
  Beterschap in ieder geval.

Reacties zijn gesloten.