Babyboom in Dierenrijk

Wilde zwijnen baby's in DIerenrijk

Babyboom in Dierenrijk

Poepoe kom je een paar weken niet in Dierenrijk moet je meteen bij de halve dierencollectie op kraamvisite. Kan geen beschuit met muisjes meer zien. Helaas was ik niet de enige die de babyboom wilde komen bekijken. Al toen ik de dierentuin naderde zag ik een hoop volk voor een maandag.

Eerst maar eens langs de wallaby’s. Ik wilde moeder uitbundig groeten maar ze sss-te me en vertelde dat haar kleine joey sliep. Voorzichtig knabbelde ze wat verder en sprong zacht van plek naar plek. Ook de jonge panda’s lieten zich nog niet zien. Een stukje verder keek ik naar de kleine gestreepte en o zo wilde wilde zwijnen biggen. Jeetje wat een verschil is er toch tussen die baby’s ze schelen hooguit een paar dagen maar waar de ene baby zich nog niet laat zien, rennen de anderen rond. ‘Leuk hè’, knorde moeders naar me, ‘je mag ze gratis overnemen’.Baby Lynx in DierenrijkIk bedankte voor de eer, maakte dat ik weg kwam en stond al snel bij moeder lynx. Haar kleine is Spinner genoemd en is inmiddels al 6 weken oud. Die kleine wilde er dan ook regelmatig vandoor, kreeg hij de kans overigens niet toe maar het kostte moeders al genoeg moeite. Ik groette en ging verder.

Een baby cavia tussen zijn familie in DierenrijkBij de rendieren was net een show aan de gang, nou kan ik prima tegen dat praatje maar al die krijsende kinderen. En zo denken de rendieren en dus ook over. Ik groette de cavia’s hun baby’s sprinten al vrolijk rond en ook het uilskuiken begint al aardig op zijn ouders te lijken. Die is niet zo klein meer. In tegenstelling tot de babybevers, die kleine bolletjes die hobbelen nog wel een poosje achter moeders staart aan.

Baby bever in DierenrijkIk liep nog een extra rondje maar al die vaders en moeders ze hebben het er maar druk met die babyboom in Dierenrijk, maar ja al dat kleine grut brengt wel veel gezelliggeit.

Een jong geitje doet een dutje in Dierenrijk

8 thoughts on “Babyboom in Dierenrijk

  1. Wauw wat is deze foto’s mooi geworden. Alleen jammer geen kleuren zijn. Ieder zijn meug. Ik heb je foto’s genoten. Echt genieten met jonge beestjes.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top