De Fiets-Tag: de leukste blog tag om in te vullen!

Twee van mijn fietsen als illustratie bij de door mij verzonnen blog vragenlijst de fiets-tag

De Fiets-Tag: de leukste blog tag om in te vullen!

Wat heb ik nou aan me fiets hangen? Ik kon geen fiets-tag voor mijn blog vinden die over fietsen in het algemeen gaat, dus maak ik hem zelf ff. Op die fiets ja! Dus hierbij vraag ik jullie allen vul de fiets-tag in en vergeet de de maakster niet!

Heb je een fiets, zo ja welk merk en waarom maakte je deze keuze?
Ik ben een gezegend mens, ik heb op dit moment drie fietsen!! De twee in m’n fietsenhok zijn een zwarte Sparta Pickup damesfiets en een donkergroene Union en dat is een herenfiets. Nummer drie is een stationsfiets en ik weet dat ie grijs is…ofzo.
De Sparta heb ik tweedehands gekocht maar is een kutding, de spaken vallen eruit en mijn houding is niet goed. Ik gebruik de fiets op korte stukjes veelal station en supermarkt door de bak voorop. De Union is een tweedehands die ik van m’n vader die kreeg omdat m’n Sparta een klapband had opgelopen. Gebeurde tussen twee fietsenschuurtjes hier voor de deur in. De klap was gigantisch! Ik haalde de Union op en fietste ermee naar huis en op 200 meter van een fietsenmaker vandaan kreeg ik ook met die fiets een klapband, was een goed weekend.

Twee van mijn fietsen als illustratie bij de door mij verzonnen blog vragenlijst de fiets-tagWat is voor jou een reden om te gaan fietsen?
Zo’n beetje alles buitenshuis want ik vind de kliko aan de straat zetten nog te ver lopen. Ik gebruik mijn Sparta voor naar het station en de boodschappen en alle langere stukken zijn voor de Union. Met de laatste ga ik als de brandweer, met de Sparta kan ik ook als de brandweer maar met die kopte ik vorig jaar twee keer de straat. Ben nu voorzichtiger ondanks dat het beide keren niet mijn fout was. Alleen koop je daar geen klote voor als je creperend van de pijn amper nog kan lopen.

Beste mooiste fijnste fietstocht ever?
Voor ik mijn huidige Sparta Pickup kocht had ik een herenvariant ervan. Dat was mijn eerste nieuwe fiets en die heb ik zelf gekocht. Met die fiets ben ik van Valkenswaard naar Vlaardingen gefietst. Het was een windstille zonnige dag in juni ik heb er uren en uren over gedaan, maar stapte uiteindelijk na 144,6 km af. En kon de dag erna niet zitten.

Goede vrienden met de fietsenmaker?
Uh nou ja met m’n spakenspugendeSparta ben ik vaak zat geweest ja.

Kan je je eerste fiets nog herinneren?
Ik weet bijna zeker dat ik de blauwe Loekie fiets van m’n broer gejat heb.

Vertel eens over je laatste/grootste fietsblunder?
Ben vandaag tegen een muur op m’n werk gefietst, één van m’n remkabels knapte…heb nu een nieuwe bijnaam Lies Botsfiets.
Als kind kopte ik al een lantaarnpaal toen ik op de stoep fietste en naar een (prachtige) vrouw keek die tegen een flat aan stond te tennissen. Toen ze dichterbij kwam bleek het een ‘hij’ en had ik voor de rest van mijn leven een scheef neusbotje, kijk ik ook een beetje scheel (is niet te zien voor jullie) maar hé m’n fiets was nog heel en ik ben gewoon naar huis gereden voor ik flauw viel van de pijn.

Eén van mijn fietsen bij voor bij de fiets tag een blog vragenlijst over plezier fietsen.

Grootste fiets ergernis?
Al het overige verkeer;) slecht wegdek en gladheid.
Maar met de komst van de elektrische fiets zijn toch ook een hoop mensen weer gaan fietsen die het allemaal niet meer kunnen overzien.
Misgrijpen bij het willen huren van een ov-fiets.
O en zadelpijn wat een kutgevoel is dat toch.
En tegen die stadswacht die probeerde mijn fiets te verplaatsen, gaat fietsen stelen!

Gebruik je je telefoon tijdens het fietsen en waarvoor?
Ja voor muziek en soms gebruik ik Fiets!-app. Dat is een app die verbonden is aan de fietsroutes in Nederland (en België geloof ik). Daarnaast af en toe een app om mijn route op te nemen. Overigens sta ik wel stil als ik m’n telefoon gebruik.

Heb je nog fietswensen?
Ja ik wil een velomobiel! Alleen voor hetzelfde geld heb ik een hele mooie auto en ook nog een hele mooie normale fiets. En ik wil dit jaar Eindhoven-Arnhem gaan fietsen, ik heb al vakantie gekregen, duimen nog voor goed weer.
Toevoeging: Inmiddels heb ik deze lange en prachtige fietstocht volbracht!

Doorgeven?
Ik verplicht niemand maar voor wie eraan begint; fiets ‘em erin! En laat het ff weten.

37 thoughts on “De Fiets-Tag: de leukste blog tag om in te vullen!

 1. Hahaha dat stukje over je kliko :D Ik neem aan dat je die niet met de fiets aan de straat zet trouwens.

 2. Ik kiest meestal voor de voetentram of de auto, want fiets niet zo graag. Daar komt misschien over een kleine vijf jaar verandering in als ik met pensioen ga…

 3. Tja Sparta is mijn merk niet meer en elektrische fietsen…alleen als je er de leeftijd voor hebt maar nog wel kan fietsen. Welkom trouwens! Ik fiets vaker, vrijdag een nogal heftig stukkie. Op een gewone fiets trouwens;)

 4. Wat een leuke verhalen, lees ik allemaal :-)
  Ik heb best wat fietsen versleten, echt versleten, want ik heb altijd veel en graag gefietst.
  Maar nu fiets ik op een Sparte e-bike en dat bevalt zo goed dat ik in 10 maanden tijd 3000 km heb afgefietst. Groetjes en fietse :-)

 5. Heb wel een rijbewijs maar vind autorijden te duur, dus inderdaad trein of fiets en vaak nog ene stukje ov-fiets.

 6. Ik heb een 2e hands Giant hybride en de goedkoopste 1-versnellings Hema-vouwfiets. Beide gaan 25km/h. Een rijbewijs heb ik niet gehaald. Tot 3km loop ik, boven 25km wordt het de trein en tussen 3 en 25 is het de fiets. Met fietstochten loopt het op tot 60km en in de vakantie gemiddeld 100km. Ik heb geen mobiele telefoon en kan onderweg ook niet op een horloge kijken.

 7. Leuk fietsverhaal. Vooral het hoofdstuk ‘Ergernissen’ spreekt me erg aan ;-). Leuk hoe deze ergernissen veranderen als je zelf in een auto zit!
  Een velomobiel lijkt me ook wel leuk om te hebben, maar zoals je schrijft: daar kan je een heleboel andere leuke dingen voor kopen. Bovendien heb ik (hebben wij) al genoeg fietsen in huis/garage: boodschappenfietsen, racefiets, mountainbike, trekkingfiets.

 8. Hey Hulkie, wat benader je het positief “zodra ik uit de depressie ben” wat een prachtige instelling!
  Ik wacht met spanning!. Hou je taai Groot Hulkie.

 9. Super leuk blog en helemaal mijn ding.
  Meisje, wat maak je het leuk met de spakenspugendeSparta!
  Zodra ik uit de depressie ben gekomen hoor je meer van mij.
  BELOOFD!

 10. ik vind het mooi dat je fietst
  en ach straks wat beter weer en ga je weer
  wens je alvast veel fiets plezier

 11. Wat een leuke antwoorden! Mijn familie is van de auto’s. Ik heb zelf wel een rijbewijs maar heb geen zin om een auto te kopen. Meestal niet soms vervloek in de NS, m’n stalen ros vervloek ik nooit. Ik hoop binnenkort weer tijd te hebben in wat langere fietsafstanden door weer werk en gezeik ben ik al maanden uit de running.

 12. Oef ja die wielrenners, weet je dat die heel makkelijk omvallen…:D
  De solex is een beetje uh veel van voor mij tijd Edward!

 13. Oef ja racefietsen, niks voor mij. Zou teveel melij hebben met die dunne bandjes!
  Thanks!

 14. Oef ja wagenziekte, heb er de laatste tijd minder last van gelukkig. Wat vreselijk van die aanrijding, ik zal nog beter opletten.

 15. Nou zeg, wat een leuke tag.
  Ik pak hem nu niet oo, maar wie weet later een keer.
  Je bent me er een met 3 fietsen.. En dan die ongelukjes,, kind kind. Kijk toch uit!

 16. Ik heb een fiets maar kan na een frontale botsing met erg zware verwondingen niet meer fietsen wat ik altijd heel spijtig heb gevonden want toen ik 9 was en erg wagenziek,reed ik toen al 20 km naar ons buitenverblijf.Mijn vader vertrok met de wagen en de andere kinderen veel later zodat hij op voorhand wist waar hij me zou voorbij rijden.

 17. Ik heb vijf fietsen (je hebt altijd baas boven baas ;-) ) Drie racefietsen, waarvan twee heel oude. Op de ene heb ik meer dan 100.000 km gereden. De andere stamt nog uit 1983. Dan nog een oude herenfiets en een boodschappenfiets. Mijn favoriete fietsen zijn Colnago’s.
  Mijn langste gefietste afstand was Luik-Bastenaken-Luik met 245 km. Doe ik nooit meer!
  Ooit kreeg ik een klapband tijdens een afdaling in Duitsland. Ik ben nog nooit zo hard geschrokken. Een leuke tag, Liesbeth.
  Lieve groet

 18. Weinig fietsverhaal bij mij, we hebben 2 stokoude damesfietsen die alleen “in de buurt “gebruikt worden!
  Je kent het wel, even boodschapje in het winkelcentrum op 2,5 km afstand, of naar het dorp nog véél dichtebij. merk weet ik niet al zóu er 1 een Sparta kunnen zijn.
  Nieuwe fiets heb ik nog nooit gehad en dan heb je het verhaal wel een beetje gehad. toch fietsten we vroeger wel meer maar nóóit meer dan km 60 per dag.

 19. Mijn eerste stalen ros was een damesfiets, dat was makkelijker op en afstappen toen ik op 14 jarige leeftijd bij een banketbakker ging werken als loopjongen. Daarna heb ik eigenlijk niet veel fietsen meer versleten, want toe kwam natuurlijk de Solex, en nog later een “buikschuiver” brommer. Nu heb ik al een aantal een Sparta e-bike, en daar daar ben ik echt erg blij mee. Mijn grootste fiets ergernis, zijn sommige amateur wielrenners, die denken dat alles en iedereen voor hen aan de kant moet gaan, en dat schreeuwend duidelijk willen maken. Ik neem mijn telefoon wel mee voor noodgevallen, maar heb hem gelukkig nog nooit nodig gehad.

 20. zo zo dat is een mooi blog over mijn favo vervoer middel
  ik heb nog 2 fietsen , een handgemaakte randonneur , een fiets voor echt lange afstanden , fietste ik half Europa door , kan niet zeggen welke rit de mooiste was , ze waren het allemaal
  deze hangt nu eigenlijk werkeloos , moet veel aan vernieuwd worden
  heb inmiddels een nieuwe fiets , gekocht van de centen welke ik van collega’s kreeg voor m’n pensioen
  zit ook al weer een 2 duizend km op , en ja ik kijk al uit naar de mooie ritten weer
  maar jij vind de kliko al ver lopen , deze ouwe dwaas wandelt ook zeer veel en graag , dus is het ff de tijd verdelen tussen fiets en wandelschoen
  echte ergernissen heb ik niet , als ook geen echte wensen meer , tijdens fietstochtjes gebruik en Runkeeper app
  fietsblunder , dan denk ik terug aan de mountainbike tijd , daar vloog eens voorover van af :)
  mijn 1ste fiets pppffftt ergens midden jaren ’50 nee weet er niks van
  we gingen met het hele gezin op de fiets weg te kamperen , fietsen als ook schaatsen was met de paplepel in gegeven en pa was de beste fietsenmaker en ik heb dat ook van hem
  wat een verhaal :)
  is getekend , fietszwerver

Comments are closed.

Back To Top