Bijna echte kerstboom

Houten rendieren van Action

Bijna echte kerstboom

Jullie hadden het nog tegoed. Ik stipte het al even aan in deze blog over mijn bezoek aan het tuincentrum. Ik vond er niet wat ik zocht en hetgeen ik wel leuk vond was dermate hoog geprijsd dat ik besloot òf dit jaar weer zonder boom te doen òf meer winkels af te gaan. Het werd het laatste, ik bezocht denkend aan de laatste keer dat ik er was aan Van Cranenbroeck. Wederom een enorme keus, maar stiekem had ik toen in de auto al liggen wat ik zocht. Een kleine houten kerstboom die ik vol ging hangen met eveneens houten ornamenten. Bij Cranenbroeck hadden ze meer dingen voor grote bomen en mijn houten variant daarop is alles behalve groot. Hij is namelijk maar 78 centimer hoog, de ideale maat voor een klein huis als het mijne.

Kater Doezel op zijn toren voor de kerstboomIk kocht bij Action ook alle versieringen en de lichtjes. De lichtjes gingen op batterijen, maar door een hoog zuipgehalte sleutelde Frans een adapter aan het batterijending, wat hij overigens al ingenieus met beugeltjes en schroefjes aan de achterkant van de boom had vastgemaakt. Ook heeft hij een beugeltje aan de bovenkant gemaakt zodat de boom kan hangen hij wordt met voetje geleverd. Het voetje is de onderste dwarsbalk overigens. Het lijkt of er veel aan de boom versleuteld is, maar het is eerder dat het gewoon handig en voor toekomstig gebruikt geprepareerd is. Ik zou er zelf gewoon een vette spijker doorheen gejast hebben en daar ook prima tevreden mee zijn geweest, ware het niet dat ik nu zie dat het ook heel erg goed netjes en stevig kan.

Anyway de boom is van duurzaam hout en niet van afvalhout. Het ruikt lekker, geen splinters, netjes afgewerkt en in mijn geval het meest ideale, onverwoestbaar. De boom hangt namelijk naast de krabpaal en Doezel heeft er nogal plezier in dingen aan te tikken. De ornamenten zijn stevig en de onderdeeltjes zijn goed vastgelijmd. Ik had ook nog kleine kerstballetjes gekocht maar ik besloot af te zien van het gebruik hiervan. Behalve dat het iets te rood zou worden samen met de lichtjes, zou het ook te vol worden. Ik vind het grove van het hout ook niet passen bij blingblingballen. Veranderlijk als ik ben is de inrichting van de ornamenten alweer iets veranderd, het is allemaal wat op andere hoogtes van elkaar opgehangen en deels ook verplaatst. Ik geloof dat ik nu wel tevreden ben denk ik.

De kerstboom was ook in wit leverbaar maar vond ik minder mooi bij mijn witte muur. De ornamenten kocht ik op 2 na allemaal tegelijk met de boom, de sterren kocht ik later bij een andere Action. Bij elkaar heeft deze kerstboom inclusief alles niet meer dan 18 euro gekost, wat toch hele andere prijzen zijn dan bij tuincentra. Voor die prijs koop ik volgend jaar misschien een andere boom, andere ornamenten of een andere kleur lichtjes. Maar das volgend jaar pas, wie weet liggen er volgend jaar leuke en betaalbare kerstbomen en ornamenten in de schappen van het tuincentrum. Zo niet dan ga ik weer naar Action.

De foto met Doezel staat vereeuwigd in het kerstbomenfotoboekbos van RenéSmurf, stuur vooral jouw kerstboomfoto ook in!

23 thoughts on “Bijna echte kerstboom

 1. Dat ziet er leuk uit zo aan de muur. Ik denk wel dat Bibi het zou gebruiken als klimrek, maar ja het kan wat hebben hè? ;)

 2. Wat een leuk idee zo aan de muur! Het is dat er hier altijd een echte boom staat en we geen plekje op de muur hebben anders had ik het idee zeker van je “gepikt”. Bekende figuurtjes van de action…ik heb ze ook :)

 3. Heel erg mooi
  Doe Fransman een knuffel
  Hulken boompje bij kringloop gekocht voor €3 incl. verlichting en versiering
  Blij mee

 4. Hey Ria! Ik heb het jaren zonder kerstboom gedaan en dat beviel me ook prima. Heb je link even toegevoegd aan je reactie (voor de reclame) bedankt voor je reactie en tot snel.

 5. heel creatief bezig Liesbeth…

  een originele kerstboom en Doezel zit er fier bij

  prettige dag

 6. een goede oplossing en voor jaren lang
  en zelfs een stukje speelgoed dus voor Doezel , kan en mag overal ff aan tikken
  de foto van hem en die in het donker met de boom verlichting , zijn prachtig

 7. Het is een prachtig boompje en het staat ook niemand in de weg. Ik doe het ook al jaren zonder en alleen met wat lichtjes vind ik het kerst zat.

 8. nu doe ik niet aan kerstbomen maar deze vind ik wel de leukste oplossing die ik tot nu toe gezien heb.

 9. Ik vind tuincentrum wat minder word. Ik heb ook wat dingen gekocht Action. Daar kon ik wel krijgen. Maar je heb geen deze reis geen boom neergezet. Deze houten boom is ook heel erg leuk om te zien. Mooie slide foto’s om laten zien. Hij is erg leuk geworden. Het is ook heel erg in. Action vind ik leuke winkel om te shoppen. Leuke kat heb je.

 10. Ja, geslaagd hoor. Doezel vind ik om op te vreten, zoals hij kijkt… Arrogant-schattig, voor zover die combinatie bestaat…

 11. De kerstboom is bijzonder fraai geworden, de verlichting is goed gekozen.
  Zie instemming van de kat Doezel, die heeft er een speeltje bij. Hans

  ot, dank je voor je reactie, ik ben het met je eens aan de overkant is een ondergrondse container en daar gebeurd precies wat je schreef.

Comments are closed.

Back To Top