Weer eens naar Dierenrijk

Weer eens naar Dierenrijk

Weer eens naar Dierenrijk

Al een paar maanden keek ik ernaar uit om weer eens naar Dierenrijk te gaan. Ik heb jaren een abonnement op het park gehad maar raakte er op uitgekeken. Inmiddels anderhalf jaar later besloot ik het park weer eens te bezoeken, niet alleen zoals met mijn abonnement gebruikelijk was. Maar met Frans èn een leuke korting.

Al voor we het park inliepen vielen de nieuwe borden met woordgrap me op. De nieuwe huisstijl is op veel plaatsen doorgetrokken en is me positief opgevallen. Frans was nog niet eerder naar deze dierentuin geweest en dus mocht ik hem rondleiden. Op diverse plaatsen is er aan het park gewerkt. Het verblijf van de ringstaarten is aangepast met meer groen en meer hoge zit- en voerplaatsen. Daarnaast is er bij de olifanten een extra drink- en toiletpunt gekomen, voor de mens hè. Een goed idee want hoewel Dierenrijk een kleinere dierentuin is, is het best een eind lopen voor kleine kinderen.

Toen ik mijn abonnement niet verlengde was net bekend geworden dat er een kleintje geboren zou worden bij de olifanten, die kleine is er, ze heet Jing en is vreselijk fotogeniek. Het is heerlijk om naar zo’n kleintje te kijken, zeker als het weer ook nog een beetje meewerkt. De late herfst zette het park in fijn licht maar liet ook ongenadig de hoeken zien die nog aangepakt moeten worden. Ooit opende het als Dierenrijk Europa maar inmiddels heeft het park een hoop leuke dieren en dito verblijven maar niet alle verblijven zijn mooi en dat valt op. Wat me ook opviel was één van de otters die een aantal steentjes bij elkaar zocht op zijn rug ging liggen en ermee begon te jongleren. Nou weet ik dat otters heel speels zijn, maar of dit nog natuurlijk gedrag is weet ik niet.

Dierenrijk is me niet tegen gevallen, in een relatief korte tijd hebben ze leuke verbeteringen aangebracht. Zowel de huisstijl als de nieuwigheden zijn positief, maar na alle speeltuinen en fijne dingen voor de mens is het echt tijd voor de dieren en dat hoop ik dan ook over een poosje terug te zien als ik weer eens naar Dierenrijk ga.

17 thoughts on “Weer eens naar Dierenrijk

 1. Omdat hij het precies voor ons neus ging doen toen ik iets uit mijn tas pakte. De steentjes lagen verderop.

 2. Ik had de aanleg van deze dierentuin gemist. Kijk ik op een dag uit het raam van de trein, zie ik een olifant lopen. Dacht dat ik halucineerde.. ;-)

 3. heel leuke foto’s van de dieren
  prachtig het licht op de vogel z’n kapsel

 4. Als verbeteringen opvallen zijn ze in ieder geval op de goede weg met verbeteren, Otters zijn wel speels en met die steentjes spelen heeft een functie dus zou bést natuurlijk kunnen zijn.

 5. ja die ijsbeertjes waren in het nieuws :)
  goede zaak dat het daar is opgeknapt , ik hoop ook voor de dieren :)
  je hebt het weer mooi in beeld gebracht

 6. Bij Eindhoven, lees ik. Wij hebben zelf ook zo’n klein dierenpark in de buurt. In Wissel. Maar Olifanten en IJsberen zie je daar niet.

 7. Als je op dierenrijk zoekt op mn website kom je nog veel meer foto’s tegen. Het is een kleiner park maar heeft olifanten en de grootste volière van Nederland. En ze hebben net baby ijsberen die gaan in het voorjaar naar buiten.

 8. Otters slaan schelpen op hun borst stuk op een grote kiezel.. dus ik denk wel dat dit natuurlijk gedrag is hoor.. ze moeten wellicht een beetje in training blijven haha.
  Ik ken dit dierenpark helemaal niet, en de foto’s zijn te close-up om er een indruk van te krijgen. Maar de dieren zien er in ieder geval blij en gezond uit.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top