Persoonlijk Tags

Terugblik Tag 2019

Voor je het weet is het voorbij, zeker de laatste maanden van het jaar gingen snel. Al snuffelend door mijn mappen met foto’s en de al dan niet bijbehorende blogposts kijk ik terug op het jaar. Kijk naar de dingen waar ik naar uit keek, wat ik niet verwacht had en kijk ik ook vooruit, even maar. Want voor nu wil ik me nog even wentelen in dit jaar met Terugblik Tag 2019.

Beste album/cd/singel die je gekocht hebt.
Bohemian Rhapsody het album naar de film en Play van Moby.

Meest gedraaide nummer
Save The Earth van Giovanni Puocci

Beste boek
Voor de oplettende lezer is het geen nieuws dat ik gedurende het jaar gestopt ben met boeken reviewen. Het kostte me in verhouding veel tijd om zulke blogposts te maken en ik merkte dat het me niet meer zo lag. Met als gevolg dat ik maar één boek kan verzinnen en dat is Oorlogsdagboek van mijn vader van Joke Mol. Over de razzia in Rotterdam.

Beste aankoop?
Wit dienblad van Ikea, m’n nieuwe telefoon maar ook een goede investering waren mijn nieuwe logo en visitekaartjes. Maar als ik echt iets moet noemen zijn het de lampjes die ik bij de Kringloop in Den Bosch kocht. Ze fleuren de boel in deze donkere dagen erg op.

Grootste miskoop?
Dat belachelijk dure ondergoed van van Gemert Ondermode, de proefonderbroek was (en is) prima maar de 9 andere onderbroeken zijn in gebruik als poetsdoek omdat ze gekrompen zijn. Het wasrek van IKEA gewoon een onding die ik elke week wel een keer aan moet draaien. Miskoop van de eeuw.

Welk nieuwsitem staat je nog bij?
Inmiddels weer vers in het nieuws maar de vreugdevuren in Scheveningen, die teringrupsen, de ondergekladderde graven in Mierlo-Hout en ook de brand in de Notre Dam.

Best gelezen blog post? Of je favo dat mag ook?
Best gelezen zijn Evenementen voor 75 jaar bevrijding Operatie Market Garden. En 7 nadelen aan Instagram. Qua favoriet de hele serie ‘op naar 75 jaar bevrijding’.

Wat deed je dit jaar voor het eerst in je leven? En voor het laatst?
In 2019 heb ik in ieder geval voor het laatst meegereden in de grote optochten van Leopoldsburg naar Eerde en van daaruit naar Nijmegen. Ik heb echt genoten van die ritten maar die 2 ritten hebben Frans 150 euro gekost. Belachelijk veel geld als je je bedenkt dat er alleen een kleine lunch bij zat. Het kampement werden we afgestuurd en dus hebben we daar absoluut geen waar voor ons geld gehad. Overigens deed ik deze ritten ook voor het eerst. Ik zag Liberation Task Force voor het eerst en ook zag ik Vriendjeliefs favo vliegtuig, de Spitfire, voor het eerst vliegen. Ging ook voor het eerst naar een boekenbeurs, gevaarlijke omgeving voor mij mensen. Dit jaar een grotere!

Welke 3,4,5,6 foto’s vertellen over jouw 2019?
Uiteraard het complete feest van 75 jaar bevrijding. De drukste week van het jaar, maar wat een geweldige tijd heb ik gehad. Mijn nieuwe fiets en de hele oude die sinds een paar maanden echt van mij is. Maar ook het kamertje wat nu een volwaardige voorraadkamer is en waar ik nog elke dag blij mee ben. Ook mijn nieuwe visitekaartjes samen met het logo waren een echt hoogtepunt. Eindelijk staat mijn huisstijl vast. Een mooie beloning voor alle Willys jeep foto’s die ik gemaakt heb was wel de publicatie door Meierijstad. Maar ook die twee tankfoto’s hierboven horen erbij. Het moment dat we de hoek omreden in Dommelen en vanuit onze Willys jeep die enorme hoeveelheid oorlogsvoertuigen zagen, dat was wel een topmomentje dit jaar.

Welke plaatsen, evenementen en musea heb je bezocht? Wat viel tegen?
Waar ga je komend jaar zeker naar terug?

Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum Arnhem, Orientalis Heilig Landstichting, Den Bosch, Vught, Arnhem, Nijmegen, Zooparc Overloon, Ravenstein, Rotterdam, Batenburg, Klok en Peelmuseum, Kranenburg, Buren, Luchtmachtdagen Volkel, Driel, Megen, Veghel, Groesbeek, De Peel, The Island Elst, Kamp Vught, Batenburg, Vrijheidsmuseum Groesbeek, Hoek van Holland, Lommel. Voor de rest een aantal plaatsen om Liberation Task Force te volgen en zien.
Wat echt tegenviel was The Island, het is een prima evenement maar het heeft me niet nieuws gebracht. Het Vrijheidsmuseum besprak ik hier al en wil ik het niet meer over hebben.
Komend jaar wil ik meer mooie plaatsen en dorpen gaan bezoeken en ook van 75 jaar bevrijding buiten Brabant genieten.

Wat heb je te weinig gedaan?
Fietsen en ik heb te weinig leuke stedentrips gedaan. Komend jaar wil ik in ieder geval Breda gaan bezoeken, ook Zeeland en het verbouwde oorlogsmuseum daar wil ik graag terugzien.

Nog iets van de bucketlist gedaan?
ja ik heb een boek laten tekenen door de schrijver, bezocht eindelijk een kattencafé, de kerststal in de Sint Jan bezocht ik begin dit jaar en een paar dagen geleden, ik fotografeerde de heuvels van Groesbeek in de sneeuw en heb eindelijk een boekenbeurs bezocht!

Wat wil je volgend jaar anders doen?
Zeker weten meer steden bezoeken. Vooral ook meer Rotterdam. Planning is dit jaar ook wat dingen aan het huis te doen, door het klussen aan Willys dit jaar, is dat er niet van gekomen.

Welk nummer van 2019 staat in jou top 10? En welk nummer van dit jaar wil je nooit meer horen?
High Hopes – Panic! At The Disco, Walk Me Home – P!nk en Wild Wild Son – Armin van Buuren feat. Sam Martin. Wat ik allemaal niet meer wil horen is aanzienlijk langer.

Heb je leuke vooruitzichten voor 2020?
Nee. Het leven komt toch zoals het komt.