Eén jaar samenwonen

Eén jaar samenwonen

Eén jaar samenwonen

Als je je relatie wil testen, zet een IKEA kast in elkaar, ga samen met een tentje op vakantie of wordt beide strontziek. Betere test bestaat niet. Frans en ik hebben alleen de vakantie niet gedaan maar daar we deze week één jaar samenwonen en alweer 2,5 jaar samen zijn kan ik zeggen, we zijn geslaagd.

Eén jaar samenwonen
De dag zelf ben ik het vergeten en eigenlijk is dat ook wel weer typisch voor ons. Want eigenlijk voelt het al veel langer dan 1 jaar, dat samenwonen. Niet negatief het gaat allemaal zo fijn handig en makkelijk. Allicht omdat ik gewoon de allerliefste vriend van de hele wereld heb. Uiteraard hebben we ook wel eens ruzie maar dat duurt nooit lang. En het gaat altijd over iets buiten ons om.
Ik heb echt het gevoel alsof het jaar om is gevlogen, we hebben de leukste dingen gedaan en behalve af en toe een rondje fietsen en in mijn geval veel te veel werken, zijn we ook altijd samen. Ik krijg gewoon niet genoeg van die vent!

Toevallig hoorde ik een paar maanden geleden van een stel hoe die samenwoonde. Hoe meer zij vertelde hoe verbaasder ik was en blijer ik werd van Frans. En eigenlijk is dat precies waar het over gaat. Frans maakt me blij en daar ik geen klachten krijg zal dat wel wederzijds zijn.

32 thoughts on “Eén jaar samenwonen

 1. Dat zijn inderdaad ultieme testen. Ik ken er nog een: je huis kwijtraken vanwege een verbouwing van het appartementencomplex, vervolgens geen huis kunnen vinden vanwege de hoge prijzen en daarna noodgedwongen gaan inwonen bij je tamelijk dominante moeder die de gangbare taal niet spreekt. En dat dan combineren met een 250 kilometer verderweg wonende, pensioengerechtigde latrelatie die eigenlijk niet in mama’s huis mag slapen zonder eerst te trouwen. Want ja… je weet maar nooit.

  Lach niet…. het is werkelijkheid.

  Maar voor jou ben ik blij. Voor Frans ook. Jullie hebben elkaar echt gevonden.

 2. Wat een heerlijk verhaal plaatste je hier, het is fantastisch om te lezen hoe goed jullie het met elkaar hebben en ik hoop uit de grond van mijn hart dat jullie die liefde voor elkaar jullie hele leven lang zullen koesteren!

 3. Ik verbaas me er steeds over waar je het geduld vandaan haalt. Het zal liefde zijn he.

 4. Goh… ik ben ook verbaasd, is dat alweer een jaar? Maar jouw testen zijn goed, ik weet er nog wel een paar hoor. Met twee kinderen In je eigen huis “kamperen” omdat er verbouwd moet worden in de avonduurtjes, in een piepklein gangetje van de restjes laminaat een diagonaal vloertje leggen enz….
  Nou ja, wij hebben ze allemaal doorstaan en zijn bijna aan jaar 58 toe…. de laatste 2 jaar doen we de ultieme relatietest!

 5. Mijn vrouw zegt altijd dat we dankzij haar grenzeloze verdraagzaamheid nog samen zijn. Een geintje natuurlijk (tenminste dat hoop ik ?). Samenwonen is geven en nemen en voor elkaar zorgen en zo te horen gaat dat bij jullie ook goed.

 6. Een jaar! Keurig hoor en als je dan echt het gevoel hebt dat je alles kunt delen en lol weet te maken met elkaar is het toppie top! Ik leg er meer dan een halve eeuw later soms wel eens wakker van. Wat als… en zo…Wij waren er heel vroeg bij, maar zelden spijt van gehad…

 7. Wij hebben hier meerdere Ikea kasten in elkaar gezet en zelfs ooit de gehele bovenverdieping verbouwd. Alleen samen ziek zijn is een dingetje.

 8. met je nieuwe liefde kamperen in het Lake District met slecht weer, stormen, gescheurde tent, als de liefde dat overleeft kun je rustig gaan samenwonen. Ik ken een stel dat zo is begonnen, ze zijn intussen al 35 jaar gelukkig getrouwd.

 9. Grappig, ik schreef vandaag een reactie bij je en dacht eraan dat je ook dit jaar 3 jaar samen bent! Gefeliciteerd met 1 jaar samenwonen. Heerlijk dat het met jullie ook zo goed gaat! Top!

 10. Houden zo. Af en toe ruzie geeft niks, als het daarna maar gewoon weer gezellig wordt.

 11. Gefeliciteerd, zeg! Dat is mooi! Wij hebben het anders verdeeld. Hij doet het ziek zijn, ik de Ikea-kasten en aan vakantie doen we niet. Werkt prima!

 12. jamaar jamaar, een Ikeakast bouwen ín een tentje terwijl je strontziek bent – hebben jullie dát al gedaan? Want dat is de echte test! :-)

 13. Is superfijn om te lezen! :-)
  Wij hebben het alle drie gedaan, de kast, het tentje en strontziek geweest. Het leukste zijn we blíjven doen.. dat tentje hahahaaa!
  Je moet inderdaad blij blijven als je elkaar ziet.. mekaar zéker niet proberen te veranderen en wrijvingen uitpraten.. rustig of minder rustig hehe.. als er maar niks van blijft hangen.

Comments are closed.

Back To Top