Chocomelkkoeien

Nieuwsgierige bruine koeien

Chocomelkkoeien

Soms heb ik dat de onbedwingbare zin in een eindje fietsen. Soms in chocola en af en toe heb ik zin om iets kapot te gooien. Het laatste levert niks op maar het eerste bracht me laatst bij de heide van Heeze. Tenminste in de buurt want nog langs het bos zag ik deze chocomelkkoeien. Ik stopte even en dronk uit m’n waterfles toen de kudde dichterbij kwam. Ik parkeerde mijn fiets en greep m’n camera want deze kudde was fotogeniek en nieuwsgierig en daarbij stonden er dieren van alle leeftijden tussen en de stier ook. De laatste was duidelijk de baas en zo ook herkenbaar met een ring door zijn snuit.
Een stier met ring door de neusDe ring deerde hem niet hij duwde er gewoon mee tegen alles aan wat in de weg stond. Opzouten. Toch waren het de jonge dieren, jaarlingen, die voorop liepen. Het was dan ook een jonge stier die zijn ruwe tong over m’n arm haalde die ik met camera en al over het schrikdraad hield. Inmiddels kwamen meer en meer familieleden dichterbij en lieten zich fotograferen, op één dwars rund na keken ze allemaal in de lens en ondanks dat ze nog regelmatig naar me keken was hun interesse opeens verdwenen. Er begonnen wat wolken samen te pakken en ik besloot naar huis te gaan, ik kreeg een buitje op m’n bakkes maar dat paste er eigenlijk wel bij. Ik had namelijk opeens zin in chocomel.

Familie bruine koe

24 thoughts on “Chocomelkkoeien

 1. Stuk voor stuk prachtige fotomodellen. Ik heb een zwak voor koeien. Dat gesnuif van ze, die zachte neus, die lange wimpers. Als je ineens hard had geniest, was heel de kudde meteen vertrokken (-: Je chocomel heb je dik verdiend!
  Lieve groet

 2. Ja prachtig he, had niet eens het mooiste licht en ze hebben al een warme kleur. Thanks;)

 3. En toch hield ik mn camera heel dichtbij hem, alsof ie begreep dat ik de dominante van de 2 ben.

 4. Ik vind deze koeien heel mooi om te zien. Alleen neusring vind ik maar niks. Fietsen is heerlijk om te doen. Dan zie je wat tegen. Prachtig!!!

 5. Wat gezellig, een reünie; altijd leuk voor de familie.
  Natuurlijk zijn ze vreselijk nieuwsgierig naar de fotograaf, op 1 na. ;)
  Het is algemeen bekend dat alle koeien modellen zijn, ook als ze stier heten.

 6. Prachtige foto’s, vooral die stier met die “piercing”, de laatste foto straalt iets uit van”waag het niét om nog één stap dichterbij te komen;-) “

 7. Hahahahaha geweldig, en altijd zo leuk als de koeien zo nieuwsgierig zijn en dan op rij voor je neus komen te staan. Ze zijn prachtig overigens! Dat heb jij weer heel mooi gevangen!

  PS. Mailupdate is niet binnen gekomen. Ik heb nu zelf even geklikt om te kijken, het staat wel aan.

  X

 8. en smaakte de chocomel :)
  ja je hebt deze mooie dieren goed in beeld gebracht
  en zo’n mooi stukje fietsen is beter dan wat dan ook stuk te gooien hihi
  ik fiets straks een stukje door een landschap waar in eind jaren ’60 vaak door kwam op m’n Puch op weg naar school , en ik krijg zo ook de kans om de fietsbrug in Purmerend te bedwingen
  en het klokje krijgt een nieuw huis en wie weet krijgt men het weer aan de praat

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top