Nieuwsgierige bruine koeien
Dieren

Chocomelkkoeien

Soms heb ik dat de onbedwingbare zin in een eindje fietsen. Soms in chocola en af en toe heb ik zin om iets kapot te gooien. Het laatste levert niks op maar het eerste bracht me laatst bij de heide van Heeze. Tenminste in de buurt want nog langs het bos zag ik deze chocomelkkoeien. Ik stopte even en dronk uit m’n waterfles toen de kudde dichterbij kwam. Ik parkeerde mijn fiets en greep m’n camera want deze kudde was fotogeniek en nieuwsgierig en daarbij stonden er dieren van alle leeftijden tussen en de stier ook. De laatste was duidelijk de baas en zo ook herkenbaar met een ring door zijn snuit.
Een stier met ring door de neusDe ring deerde hem niet hij duwde er gewoon mee tegen alles aan wat in de weg stond. Opzouten. Toch waren het de jonge dieren, jaarlingen, die voorop liepen. Het was dan ook een jonge stier die zijn ruwe tong over m’n arm haalde die ik met camera en al over het schrikdraad hield. Inmiddels kwamen meer en meer familieleden dichterbij en lieten zich fotograferen, op één dwars rund na keken ze allemaal in de lens en ondanks dat ze nog regelmatig naar me keken was hun interesse opeens verdwenen. Er begonnen wat wolken samen te pakken en ik besloot naar huis te gaan, ik kreeg een buitje op m’n bakkes maar dat paste er eigenlijk wel bij. Ik had namelijk opeens zin in chocomel.

Familie bruine koe

24 reacties