Deze 5 films en series op Netflix moet je echt gezien hebben

Deze 5 films en series op Netflix moet je echt gezien hebben

Deze 5 films en series op Netflix moet je echt gezien hebben

Sinds een paar weken heb ik weer een Netflix account, zorgvuldig nakijken zorgde ervoor dat ik een aantal leuke films en serie die ik graag wilde zien, terugvond op Netflix en besloot een account te nemen. Geen idee wat je moet gaan kijken? Deze 5 films en series op Netflix moet je echt gezien hebben.

Sully
Er zijn van die acteurs die zodra je ze ziet, je weet dat moet goed zijn. Dat heb ik met Tom Hanks. Elke film waar hij in speelt is spot on en ook Sully is zo’n film. Hanks speelt daarin een piloot die al 42 jaar pasagiers vervoert wanneer hij met een birdstrike te maken krijgt. Een grote groep vogels vernielen zijn motoren en samen met zijn eerste officier moet hij een noodlanding maken. De film is op waarheid gebaseerd en absoluut de moeite waard.

The Zookeeper’s Wife
Een klein jaar geleden kreeg ik het boek eindelijk te pakken en las hem met een zucht uit. Een geweldig boek, maar de film vond ik beter te verteren. Veel namen en ook nog eens buitenlands ik had een briefje voor mezelf gemaakt en dat heb je niet nodig bij deze film. Antonina runt samen met haar man Jan de dierentuin in Warchau als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Ze worden gedwongen onder Duits bevel te werken maar weten in het verzet honderden mensen te redden.

The week of
Zodra ik de kop van Adam Sandler zie, zet ik de film aan. Dit is ook zo’n film, een goede comedy over 2 vaders die in niks op elkaar lijken, maar elkaar toch een week lang veel gaan zien. Hun kinderen gaan namelijk trouwen. De tegenspeler van Sandler is Chris Rock, mooie combinatie waarbij Rock een stinkend rijke dokter speelt en Sandler bepaald geen dikke portemonnee heeft en als altijd flink wat pech aan lijkt te trekken. The week of, is een aanrader want wat kan er mis gaan in een week voor een bruiloft?

A Streetcat named Bob
Het boek verslond ik jaren geleden al en ook de film waarvan ik het bestaan niet wist keek ik graag. Deze hartverwarmende film gaat over een ex-drugsverslaafde die wanneer hij na lang zwerven eindelijk een huis krijgt, een rode kat in zijn keuken aantreft. Hij besluit de kat te adopteren en neemt deze op in zijn straatact. De kat veranderd zijn leven maar dat gaat niet van een leien dak.

Grace & Franky
Al zolang ze kunnen herinneren liggen Grace en Franky met elkaar overhoop. Toch groeien hun (geadopteerde) kinderen met elkaar op want hun echtgenoten werken samen en zijn goede vrienden. Als de twee mannen de families bij elkaar roepen tijdens een etentje, wordt er dan ook gedacht dat de heren met pensioen gaan. Niets is minder waar als blijkt dat de beide mannen (gespeeld door Martin Sheen en Sam Waterston) al jaren een relatie hebben en willen scheiden. Grace & Franky is een hilarische serie, een Netflix original en een absolute aanrader.

Maar goed als dit het allemaal niet voor jullie is, prima dan staat de Fabeltjeskrant inmiddels ook op Netflix.

18 thoughts on “Deze 5 films en series op Netflix moet je echt gezien hebben

 1. Ik ken ze allemaal niet! Nou ja, de Fabeltjeskrant uit een ver verleden. En eigenlijk Bob the Streetcat ook, die stond ooit op mijn lijstje als bioscoopfilm. Wist niet dat Netflix hem nu ook had.

 2. Hahaha! Ik pas. Ook voor de Fabeltjeskrant. Ligt niet aan het aanbod want er is genoeg. Ik kijk gewoon steeds minder films en tv. Geen idee waarom eigenlijk…

 3. Leuke tips; en geniaal dat de fabeltjeskrant nu ook op Netflix staat gewoon. Ik vind het ook echt heerlijk dat buurman & buurman erop staat, gezien ik dat ‘vroeger’ altijd met mijn vader keek.

 4. Sinds kort ook een proefabo op Netflix. Wij kijken graag Scandinavische series! Echt heel veel keuze.
  The Zookeepers Wife is wel een film die ik zal gaan zien.

 5. ja Liesbeth
  dat boekje doet goed werk :)
  en binnenkort nog een keer , als ik het derde deel ga lopen , en dan niet terug , maar door iemand die zelf de route heeft door getrokken over de Maas en verder aan de overkant en zo terug naar de start :)
  ik liep daar door de straten en vond het indrukwekkend , bij elke straat wisseling ff stilstaan en het boekje lezen hoe het daar ter plekke was op 14 mei ’40

 6. mogge Liesbeth
  ook aan mij gaat dit voorbij , heb genoeg te zien , als ik iets wil zien , vaak blijft de tv gewoon uit :)

 7. Haha, de Fabeltjeskrant! Ik ben te ongeduldig voor de meeste films, dus ik sla over.

 8. Nee hoor, ik moet niels wat films betreft, geen zitvlees dus netflix is niets voor mij, maar jij veel plezier.

 9. Heerlijk, de fabeltjeskrant. Mijn kleindochter vindt het super. Die kijkt niet naar jouw adviezen.

 10. Ga zeker eens kijken of de films bevallen. Kijk graag eten-gerelateerde series en tuinprogramma’s op Netfilx

 11. ik heb zo mijn twijfels over netflix

  nergens krijg je te zien wat je er juist op het programma staat

  en ik heb reeds +/- 90 TV kanalen

  en hier in België krijg ik op de website bijna alles in het Frans

 12. Ik zap en zap op Netflix maar ik vind zo weinig… Deze zal ik eens proberen. Dank voor de tips.

 13. Leuke tips.
  Grace & Franky heb ik gezien.
  Zo leuk :)
  De andere zou ik zo snel even niet weten.
  Ga zeker even kijken.
  En de Fabeltjeskrant :), de kleinkinderen.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top