Action: goedkope troep of zalige winkel?

Action, fijne winkel of goedkope troep?

Action: goedkope troep of zalige winkel?

Action is een bedrijf opgericht in 1993. Begonnen als kleine winkeltje in Enkhuizen is het inmiddels uitgegroeid tot meer dan 850 winkels in heel Europa. De Action werkt zoals supermarkten, met een distributiecentra vanwaar dagelijks goederen bij de winkels worden aangeleverd. Het assortiment veranderd regelmatig om de klant te blijven verrassen. De lage prijzen en die nieuwe producten hebben ervoor gezorgd dat de Action niet meer weg te denken is uit ons leven.

Toch hoor en zie je het met regelmaat; ‘de rommel van action’. ‘Action is verslavend, Action goedkope troep’ en bovenal dat iedereen er schijnbaar spullen meeneemt die ze niet nodig hebben. Maar weet je, die winkel heeft naast al die onnodige troep ook een hoop nuttig spul. En wel voor een stuk minder geld dan elders. Al zo lang ik de winkel ken koop ik er deze handige producten: schoonmaakdoekjes, babydoekjes (handig voor onderweg), handzeep, badschuim, citronella allesreiniger, kattensnoepjes, shampoo, kleurvangdoekjes, elastiek (bind ik mn haar mee op), scrub, batterijen en micro sd kaarten. Stuk voor stuk producten waar ik al jaren tevreden over ben.

Toch heb ik mijn ogen ook niet in mijn kontzak zitten. Ik kijk altijd eerst in die winkel of er is wat ik zoek in de kwaliteit die ik nodig hebt. De fietsbanden, die zijn waardeloos. Twee maanden geleden erop gelegd, nu alweer versleten. Niet alles is er kwalitatief goed. Wel kocht ik er een flinke stapel handdoeken maar liet de wasmand staan. De eerste zijn nog steeds goed, die laatste stonk naar goedkoop giftig plastic.
Ik kocht er mijn geweldige kerstboom met frutsels voor een schijntje van wat de tuincentra durven te vragen. Doezels favo kussen komt van de Action en ze hebben er tegenwoordig ook een senseoblik waar de grote zakken helemaal in kunnen. De helft van mijn bekers komt van die winkel, maar ik koop alleen die bekers die ook aan de binnenkant geglazuurd zijn. Allemaal niets dan handig en dat is dan ook waar je aan moet blijven denken, is dit handig? Heb ik het nodig? Is dit kwaliteit? Zolang je dàt doet is Action een fijne winkel al is het maar om naar al die mensen te kijken die al die troep niet kunnen weerstaan.

En wat vinden jullie van Action? Miskopen gedaan?

27 thoughts on “Action: goedkope troep of zalige winkel?

 1. Meh het stinkt er heel erg en kan helemaal niet omgaan met die drukte en veel te veel troep en chaos, kan ik helemaal niet aan: koekoek, ben als ik daar binnen ben geweest echt overprikkeld en mijn inpulsremming is ook iets minder goed ontwikkeld dus m’n mandje raakt als ik er ben vaak voller dan de bedoeling was en ik heb diezelfde docu gezien als minoesjka en toen dacht ik ook wel boe dat is niet goed Dus ik loop er meestal toch beter met een boogje omheen. ????

 2. Heb eens een docu gezien over hoe deze goedkope winkels de normale detailhandel kapot concurreren met belachelijk goedkope producten uit China. ………… maar, ook ik koop er wel eens. In het begin nam ik van alles en nog wat mee aan overbodige spullen, de laatste tijd kom ik vaak met lege handen weer naar buiten.

 3. Ha ha, ik vind het er al stinken als ik er binnen loop!
  Die fietsbanden zijn er echt superslecht. De binnenbanden zijn vanaf nieuw al lek, zo heb ik ontdekt.
  Maar een fietslamp gaat gewoon 2 jaar mee voor die lage prijs.
  Het is er heel divers!
  Één ding: Blokker gaat failliet en AC-tion blijft bestaan.

 4. Ik ga er voornamelijk om kaarsjes/theelichtjes. Maar vaak liggen er natuurlijk ook nog andere dingen in mijn mandje. Alhoewel het steeds wel dingen zijn, die ik echt kan gebruiken.

 5. Ik heb al veel mooie spullen gekocht bij de Action maar ook al brol… je ziet wat je koopt hé :-)

 6. Ik ben er wat dubbel in,. Heb je iets nodig, dan hebben ze dat er soms heel goedkoop. Maar er ligt wel heel veel troep, en niet iedereen (mijn dochter bijvoorbeeld) kan dat laten liggen…

 7. Wanneer ik in een winkelcentrum kom loop ik er af en toe wel binnen, ben er nog nooit uit gekomen dat iets dat ik niet nodig had.
  Voor sommige dingen kun je er prima terecht, onze schredder bijv. spot goedkoop en werkt prima.. Dat ze een steeds wisselende collectie hebben is niet zozeer om de klant te verrassen maar meer omdat ze ook vaak grote partijen opkopen. Ik kocht er ooit kneipp badolie met Duitse opdruk die maar een derde kostte van de normale prijs. Soms dus een nadeel wanneer een product waar je blij mee was er niet meer verkocht wordt als de voorraad op is.

 8. Als je gericht koopt wat je nodig hebt en waarvan je uit ervaring weet dat het goed is, prima!
  Ik vind het altijd leuk om weer even rond te kijken. Cadeaupapier, vaatdoekjes, handdoeken etc, kleurvangers, wc doorspoelblokjrs, wasverzachter, printpapier, kantoorartikelen zoals enveloppen, plastic mapjes etc. Allemaal niks mis mee. Serviesgoed is leuk. Grote theeglazen en waterglazen gekocht. Ook Nivea deo is veel goedkoper als ergens anders. Ja hoor, een heerlijke winkel, en bij mij om de hoek ook nog.

 9. Dat stinken weet ik, giftige inkt of dito plastic. Ik heb ook weer iets liggen wat teruggaat. Maar er zijn meer winkels die zich er schuldig aanmaken. Ik heb een gevoelige neus en een klein huis ik ruik tegenwoordig aan alles voor ik het koop.

 10. Niet alles is troep. Printerpapier, enveloppen, hand/theedoeken kun je er gerust kopen. Miskoop; een doosje leuke kaarten, stinken!! Je kon ze echt niet versturen. En de Dove deo is er goedkoper dan bij Kruidvat in de aanbieding. En ach prullaria vind je overal, ook wat dat betreft lijken veel winkels op elkaar.

 11. Klopt ben er als puber in de pauze vandoor gegaan om een ander bijbaantje te zoeken.

 12. Ik kom er vaak. Voor knutsel spullen voor de kinderen en voor in mijn klas.
  Maar ja… ze hebben ook rommel en daar moet je voorbij lopen.

 13. Een winkel die draait op de hondenbaantjes van een ander en troep verkoopt.

 14. Ik loop er regelmatig aan en koop mijn inktcartriges voor de printer daar en ben er echt heel erg van tevreden.Er zit ook veel meer inkt is en voor die prijs koopt je 3 stelletjes met alle kleuren en zwart.

 15. Als je doelbewust koopt is er niets aan de hand, laat je je snel verleiden, dan kun je er beter wegblijven…

 16. kleurvangdoekjes ? viel me als 1ste op , wat zijn dat
  ik was een paar maal in de zaal , is er altijd enorm druk en rommelig
  dus die huishoud zaken als zeep en doekjes zo meer haal ik bij een veel dichter bij gelegen Blokker zaak
  en wat Rob zegt , rommel en zo meer is overal te koop :)

 17. Ik ben er nog maar 1 keer geweest en moet dringend eens terug denk ik!!!!

 18. omdat er in onze buurt geen Blokker meer is koop ik er allerlei huishoudspulletjes, afwasbakken- en borstels, werkdoekjes,elastiekjes, zaklantaarns in alle maten, schriften, pennen, en zelfs een aanwijspennetje voor mijn smartphone. Ze liggen kortbij, aan de A2, tussen Eijsden en Maastricht. Je krijgt er ook overbodige troep uit China, van die rare vaasjes en pulletjes, kunstbloemen, zeer geliefd bij de vele klanten uit Wallonië.

 19. Ook ik loop soms daar naar binnen.
  Selectief neem ik zelden iets mee naar buiten.
  Ten slotte staat mijn huis al vol met spullen.

  Rommel en/of overbodige spullen zijn in meer winkels te koop.

  Vrolijke vakantiegroet,

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top