Actueel Gelderland Trippie

5 redenen om naar Museumpark Orientalis te gaan

Wat je nergens anders vindt, is de ondertitel van Museumpark Orientalis en daar hebben ze dan ook helemaal gelijk in. Dit openluchtmuseum is meer dan 100 jaar oud maar in dit park ontmoet je tijdens een flinke wandeling de Romeinen en wandel je door het Midden-Oosten en dat in het kleine plaatsje Heilig Landstichting bij Nijmegen. Lees hier de 5 redenen om maar Museumpark Orientalis te gaan.

5 redenen om naar Museumpark Orientalis te gaan

Bos en beestjes
De zonnestraling kan dan wel enorm zijn, in Orientalis vind je beschutting onder de bomen want het park is gebouwd in een prachtige bosrijke en ietwat glooiende omgeving. Tussen de vele zeer oude maar prachtige gebouwtjes vind je diverse dieren van heel bijzondere schapen tot wel heel eigenwijze ezels.

Vakantiefoto’s in Nederland
De eerste keer dat ik een foto van het Arabisch Dorp zag wist ik niet dat dit in Nederland was. Die foto zorgde ervoor dat ik er letterlijk een dag later liep. Het dorpje is een Arabisch visserdorp waar met regelmaat figuranten rondlopen. Maak hier of elders in het park je vakantiefoto’s en vergeet even dat je in Nederland bent. Of…bedenk dat je in Nederland bent maar toch vakantiefoto’s maakt.

Rijksmonumenten
Dat het park lang geleden gebouwd is als bedevaartplaats daar merk je nu niet meer zo veel van, hier geen lijden van- of overvloed aan kaarsen en beelden, maar 30 rijksmonumenten nagebouwd uit de tijd van de drie geloven. Zo zijn het Joods en Arabisch dorp rijksmonument en ook het Paleis van Pilatus. Je loopt in Orientalis door een 100 jaar oud park, waant je terug in het jaar nul en dat in 2018.

Via Romana Festival in Museumpark Orientalis

Betaalbaar
Iets wat me meteen opviel toen ik vorig jaar voor het eerst van het park hoorde was de relatief lage entreeprijs. Met 10 euro per volwassene mag je dit gerust het meest betaalbare openluchtmuseum van Nederland noemen. Het park is 30 hectare groot, bevat verschillende horeca maar stimuleert picknicken ook. Heb je een museumjaarkaart? Dan kan je het park gratis bezoeken.

Beleef de tijd van de Romeinen
Achterin het park vind je de Romeinse Stadsstraat. Loop langs het paleis van Pilatus, eet een typisch Romeins gerecht in de herberg en bekijk waar ooit lang geleden een echt aquaduct liep. Want lang geleden liepen hier de Romeinen rond en om dat te vieren is er 18 en 19 augustus een festival in het park genaamd Via Romana Festival*. Ambachtslieden maken manden, slofjes en armbanden en zijn er roofvogels te zien. Daarnaast marcheren er 75 van die rare jongens rond die ook hun kunsten met wapens van toen laten zien.

En heb ik jullie kunnen overtuigen om naar Museumpark Orientalis te gaan?

*Ik word niet gesponsord, ik betaal mijn eigen entree en krijg of wens geen enkel voordeel.