8 Nieuwe IKEA feiten

8 Nieuwe IKEA feiten

Hoewel ik echt heel erg IKEA fan ben weet ik ook niet alles. Daarom deel ik hier mijn 8 Nieuwe IKEA feiten en vertel ik jullie een bijzonder feitje over de IKEA gids die bij jullie natuurlijk ook gewoon onder jullie kussen ligt.

De muren van de voorbeeld kamers zijn makkelijk te verplaatsen. Dit is om (schoonmaak)persoon er bij te laten.

IKEA kent zoals wel meer winkels, de hebberige afdeling. Hier zijn vooral die dingen te vinden waar je niet van wist dat je ze nodig had maar toch koopt. Je vind ze onder andere bij de trappen.

Ook stouwen ze manden heel erg vol met goedkope producten zodat je geneigd bent ze mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de afwasborstels of de knuffels. Het is relatief goedkoop en eindigt te snel in je flakta.

Nieuwe IKEA gidsToen IKEA opende verkochten ze nog helemaal geen meubels, wel pennen, panty’s en fotolijstjes.

IKEA medewerkers worden gestimuleerd alleen te helpen als ze dat specifiek gevraagd wordt. Dat is de Zweedse manier. Toch zal je merken dat het personeel vriendelijk is maar dat het gewoon de bedoeling is dat je je eigen weg vindt. Hoe moeilijk dat soms ook is.

Dat IKEA je prima laat liggen als je een tukje doet op een bed, dat is reeds bekend. Helaas worden die lakens hier in Nederland alleen gewassen als ze vuil ogen. Zo ongeveer eens per maand. Truste!

Eén van de mooiste dingen aan IKEA is dat ze al jaren vooruit lopen op milieuvriendelijk bezig zijn. Hun keukendeurtjes zijn gevuld met dwarsliggend karton en daardoor oersterk. Hun verpakkingen zijn gerecycled en inmiddels verkopen ze binnenlampen met zonnecel en zonnepanelen voor op je dak. Allemaal prachtig, maar het enige waar ze echt last van hebben is mensen die de verpakkingen open maken en het vervolgens niet kopen. Niet meer doen, dat is niet milieuvriendelijk!

Die catalogus gevuld met leukste ruimtes weergegeven met prachtige foto’s, die zijn nep. Nou ja 75 procent is nep. De beelden zijn gemaakt vanachter een computer door getalenteerde kunstenaars. Er wordt veel tijd gestoken in de beelden zo realistisch mogelijk te laten lijken. Mij was alleen opgevallen dat de IKEA gids van een ander land net andere foto’s hebben.

Nog niet genoeg van deze 8 Nieuwe IKEA feiten? Lees hier de eerste.

21 reacties op “8 Nieuwe IKEA feiten

 1. Grappig joh, dat wist ik ook allemaal niet.
  Wat ik wel weet is dat ik er ook graag kom, en inderdaad ook een heleboel al heb uitgegeven aan dingen waarvan ik niet wist dat ik ze nodig had……

 2. Ik ben dol op Ikea. Maar zo langzamerhand heb ik alles wat we nodig hebben wel. Ik kan overigens supersnel Ikea-shoppen omdat ik op internet kijk wat ik moet hebben, opschrijf waar het ligt en dus gewoon meteen doorloop naar het magazijn.

 3. Ik ven momenteel in Zweden maar twee haar geleden ook en in het Ikea museum. We dachten wat moet he daar nu maar het was een verrassing. Dat van die pennen en zo klopt niet. Als he ziet hoe het begonnen is krijg he respect voor de oprichter. Hij naakte design meubels voor een lage prijs en toen zelfs de bladen schreven dat zijn meubels zelfs beter waren als de dure merken begin het te groeien. Als je eens in de buurt van dat museum komt miet he zeker gaan kijken.

 4. Ik ben dol op IKEA maar krijg al jaren geen catalgus meer. Zo jammer. Nadeel van in een uithoek van het land wonen, denk ik. En ik ben nog wel family member.

 5. een “multinational” met uitgekiende verkooptechnieken

  en dat kan men ze niet verwijten, integendeel…

  zelf heb ik er een hekel aan om er te gaan winkelen

  groeten

 6. Dat die gezellige woonkamers in de catalogus nep zijn wist ik niet! Dat vind ik wel jammer om te weten eigenlijk. Ik kon ze altijd erg bewonderen.

 7. Ik houd van snel en efficiënt shoppen en dan moet je niet bij de Ikea zijn. Ik kom er dus eigenlijk nooit, maar medewerkers die je niet uit zichzelf aanspreken vind ik fantastisch. Zouden ze in meer winkels moeten doen.

 8. Wat een leuk en interessant artikel. Ik wist bijvoorbeeld helemaal niet dat ze in het begin geen meubels verkochten. En ik vind het juist heerlijk dat het personeel niet direct voor je neus staat met de vraag of ze je kunnen helpen. Ik vind het fijn om eerst rustig rond te kijken en als ik er niet uit kom, dan vraag ik wel iemand.

 9. Ben nog nooit in een Ikea geweest. Heb er ook niets te zoeken. Al mijn ‘meubels’ zijn 2e hands en slijten niet, omdat ik ze vrijwel niet gebruik. Loop wel eens door Leen Bakker, Kwantum of een of andere bouwmarkt en kom dan doorgaans met lege handen er uit. We hebben hier een kleine meubelboulevard en in de meeste van die winkels ben ik nog nooit binnen geweest.

 10. Feitelijk is, in wat voor winkel dan ook, erover nagedacht hóé en wáár de waren neer te zetten, zodat er zoveel mogelijk van verkocht wordt. Hele studies zijn daar aan gewijd.. en wij trappen er allemaal in hehe.
  Maar ik ga in de Ikea nooit die afdeling met al die kamers op.. krijg het al benauwd als ik eraan denk. Nee hoor.. meteen die trap af, langs al die bakken met die handige hebbedingetjes hehe, naar het magazijn.

 11. Je moet er enkel niet heengaan tijdens schoolvakantie’s of feestdagen,maar dat hoef ik gelukkig niet.

 12. IKEA is een doordachte manier van verkoop.
  Slapen do ik wel thuis, je weet nooit wie er voor je heeft gelegen. Hans

 13. ik was nog nooit bij een Ikea binnen , heb geen idee hoe het er is :)

  weet wel dat daar waar ik je schoonmoeder op de foto zette hihi
  het erg mooi is , staat ook aan een mooi weggetje dat kapelletje voor een Willy
  maar ik moet je zeggen het is er geweldig wandelen

 14. Toch heb ik een hekel aan alle verpakkingen van Ikea. Koop maar eens een lampje… Een en al plastic verpakking en niets gerecycled, Het zou verplicht moeten worden dat ze de lege verpakkingen gratis terug nemen.

 15. Gelukkig heb ik een stevige allergie voor “hebbedingetjes” , ik kom er in de winter wel eens als alternatieve wandelroute mét iets te eten , zo’n hotdog voor 50 cent eet makkelijk weg en hoe je eigenlijk niet eens de winkel voor in. Ik zie ook wel kans om zonder aankopen naar buiten te gaan als ik niet echt voor iets speciaal er heen ging.

 16. Geloof best al wat je vertelt maar vind dat het daar echt niet overzichtelijk is.als je vlug iets nodig hebt zal ik niet voor Ikea kiezen.Ligt hier aan een kei drukke baan en daarom zie je mij daar praktisch nooit

  1. Nee dat klopt als je er niet vaak komt is het vreselijk zoeken.

Reacties niet toegestaan.