Zaterdag 6 mei 2017

Soepstengels

Soepstengels voor de Willys jeep
Het was een week of vier geleden dat ik aangespoord door Frans eens plaats wilde nemen achter het stuur van de Willys jeep. Erin rondgereden worden is natuurlijk prachtig maar zo’n ding rijden…En daar zit hem het probleem. Willy’s jeeps zijn gebouwd voor jonge Amerikaanse jochies van 22 enne das nou niet bepaald het postuur wat ik heb. Oftewel ik pas niet achter het stuur.

En toen besloot ik dat het misschien wel eens een goed idee was als ik zou nokken met chocola en koekjes en chocoladekoekjes en chippies of kaasflippies. Das nu zo een paar weken geleden en met een kleine valse start moet ik zeggen dat het me wel bevalt. Ik heb als groot voordeel dat ik toch al niks geef om gebak en dat pizza of patat ook al niet hoog op mijn verlanglijstje staat. In plaats van chocola eet ik nu vooral niks. Dat Frans nog bij me is, is een wonder zou je zeggen maar het valt me eigenlijk allemaal wel mee. Ik ben dan ook niet bewust bezig met afvallen, doe niet aan shakes, repen en speciale diëten. Ik doe eigenlijk heel normaal, knaag een cracker met kaas of lady-en-de-vagebont een soepstengel met Frans.

Ik doe niet speciaal extra aan sport, eet gewoon mijn avondeten, drink minder suiker in mijn koffie en thee en laat bewust dingen staan. Een boterham met hagelslag kan, maar ik heb net zo lief pindakaas. Het is allemaal vooral minder, anders en niet overdreven rete-gezond maar wel bewust gezonder. Na al die weken at ik vandaag een schaaltje ijs. Was als een kind zo blij en genoot dan ook echt van dat bakje zondigheid. Na een kwartiertje stortte ik in, realiseerde me dat ik al die weken geen afterdiner dip meer had gehad en zwoor die suikerbom per direct af.

Ik hoef, wil en zal echt geen slanke den worden, verwacht ook niet echt in kledingmaten terug te gaan, maar het zou leuk zijn als ik ooit de zon tegemoet kan rijden in de Willys jeep maar dan wel met het stuur in de hand aan de linkerkant.

12 reacties op “Zaterdag 6 mei 2017

 1. En ik eet elke dag een banaan, en snoep niet, dat bevalt me zeer prima! Dat ben ik zo gewend, en daar kan jij vast ook aan wennen.

 2. Je bent goed bezig. Inderdaad snoepjes word je dik van. Soepstengels lijkt mij ook lekker. Vol houden voor jou!!

  1. Komt goed hoor als ik er beu van ben is het klaar ook.

 3. Ik eet best goed, maar sedert ik suiker zoveel mogelijk mijd én vooral ook zetmeel… ben ik 8 kg kwijt. Het is gewoon anders en gezonder eten. Het ging me niet om het vermageren, want ik was al niet te zwaar. Toch voel ik me er stukken beter mee. Ook mijn cholesterol is nu weer o.k. dankzij deze voedingsgewoonten.

 4. Wouw. Goed man. En zomaar ineens gaat de knop om. Super slank hoeft ook niet maar als je achter het stuur zou passen is natuurlijk geweldig.

 5. dat is wat ik heb met die lekkere pintjes
  was pas ruim een maand zonder en 5 KG kwijt
  nu halve maand later en 2 KG terug er bij
  en ik heb geen willie of welke auto dan ook
  wandel vele kilometers en 5 wijken reclame tussendoor
  je zou er nog gestoord van worden , maar ja dat ben ik al
  maar wel ” prettig gestoord ”
  suc6

Reacties niet toegestaan.