WinterWondertas

Pasgeleden slenterde ik na de supermarkt even door het grootste filiaal van de bibliotheek waar ik bij aangesloten ben. Zonder echt na te denken liep ik naar de kast waar ik altijd iets van mijn gading vind. Ik stapelde al snel de boeken op tot ik een paar tafels vol dichtgemaakte tassen opmerkte.

Met reeds een stapel boeken in de hand (nouja die van Frans) bekeek ik de tassen. De inhoud bleef geheim want dat is dus het idee van de WinterWondertas. Dat je je als volwassene eens laat verrassen en dus een tas grijpt en die na het scannen thuis pas open maakt.

Nou ben ik geen groot fan van verassingen en ben ik gruwelijk kieskeurig als het om mijn leesvoer gaat en dus stond ik fijn in dubio. Met mijn onbeperkte abonnement betaal ik niet extra maar ik wilde niet het risico lopen een tas met boeken te treffen waar ik niks mee kon. Maar na genoeg twijfel greep ik een tas, legde die op de uitleenbalie en zag aan de titels op de computer al dat het geen boeken van mijn toch best lange lijst waren. Gelukkig had Frans nog een stapel in zijn handen.

Eenmaal thuis bekeek ik de drie WinterWondertas boeken waar per direct 2 titels terug in gingen maar een derde bleef plakken ondanks dat het mijn genre niet was. Dat er naast wat informatie ook nog een balpen in de tas zat, dat zag ik vooral als winst. Net zoals de thriller die ik uitlas maar die nog even niet deel, gewoon omdat dat zo goed bij zo’n tas past.

WinterWondertas

18 thoughts on “WinterWondertas

  1. Ik vind het een leuk idee, zo’n tas. Er zijn altijd wel mensen die er graag een meenemen of die, zoals jij, twijfelen. Zou ik het doen? Ik denk het niet. Mijn lijst van nog te lezen boeken is al zo lang.

  2. Wat een goed idee van die bibliotheek, zo leert een lezer misschien meerdere genres waarderen. Dat is een verrijking..
    Ik ga er morgen in de onze naar vragen, daar is zoiets. Waarschijnlijk is onze bieb te klein.

  3. Voor sommige lezers misschien wel een leuk concept , maar je moet wel een brede belangstelling hebben om er altijd iets van je gading bij te vinden.

  4. Die tas zou ik waarschijnlijk laten staan of ze de volgende dag al terugbrengen. Zulke verrassingen trekken mij niet aan.

  5. Vreselijk idee voor mij… ik ben ook veel te kieskeurig. En daarnaast hangt het ook nog af van mijn stemming in welk soort boek ik ‘zin’ heb. Ja heus. Maar voor een lezer die een beetje minder bizar is wel heel origineel bedacht :)

  6. Wat een leuk idee. Net zoiets als de zomerbieb. Heb toen zowaar een aantal boeken gelezen die ik anders nooit gelezen had.

Comments are closed.

Dat mag niet.