Vrijdag 5 mei 2017

Zomaar wat ergernissen over winkels

Van die winkels
Winkelen, het is nooit mijn ding geweest en zal het ook wel niet meer worden. Ik heb zo mijn adresjes en degene waar ik tevreden over ben beginnen meer en meer met www. Dat komt, gok ik zo, omdat er zoveel van die winkels zijn.

Van die winkels waar ze gewoon teveel tegen je praten:

Goedemiddag welkom hoe gaat het met u? Heeft u onze aanbiedingen al gezien? Kunt u het vinden? Er hangen nog meer blauwe shirtjes achter in de winkel? Heeft u dat vest daar ook al gezien? En weg is Liesbeth. En dan heb ik het nog niet over zegels, kaartjes, poppetjes en meer van die ‘gratis’ meuk gehad. Ik wil alleen betalen, kan dat ook?

Van die winkels die de afprijzingen die online staan niet hebben doorgevoerd.

Das gewoon diefstal. Eén tip niks over zeggen als je het terugbrengt want dan is het opeens wel afgeprijsd en mogen ze het niet meer terugnemen.

Van die winkels die uberhaupt niks terugnemen, voor geld.

Bij een supermarkt of de action heb ik daar geen problemen mee. Daar haal ik vaste dingen en kom ik nog wel terug. Maar als ik een shirt terugbreng omdat de kwaliteit bagger is denk je toch niet echt dat ik hier ooit nog iets koop?

Van die, o dat hebben we niet binnen gekregen winkels.

Ik kijk zelden in folders, word ik alleen maar hebberig van. Heel soms scroll ik even door zo’n app en dan zie ik iets wat ik al tijden wil of gewoon enorm leuk is. Sta je bij opening voor de winkel vandaag gaat de folder in en ja het is ook de goede winkel. Is het uitverkocht (hoe stelletje leugenaars?), het is niet geleverd, het komt nog binnen, we hebben alleen de roze binnen gekregen, dat moeten we nog uitpakken…grrrr.

Van die winkels waar het 1 grote teringbende is.

En dan bedoel ik dat er een berg kleding op de grond ligt, er geen doorkomen aan is door alle reclamerekken en manden of omdat het personeel hun werk niet doet.

Van die winkels die om 10 voor hun deur al dicht staan te houden en de aanwezige klanten weg staan te kijken.

Er kan gewoon omgeroepen worden in de winkels en als je perse op tijd weg moet omdat je anders een probleem krijgt op de crèche, ga dan gewoon een half uur eerder dicht. Ik zal de winkel niet noemen maar ik heb al eens een berg kleren (alles gepast onderweg naar de kassa) neergegooid omdat 1 van de personeelsleden achter me aanliep om maar zeker te zijn dat ik voor sluitingstijd zou vertrekken.

Van die winkels die bekend staan om de rijen bij de kassa.

Heel bekend is de Aldi maar er zijn ook genoeg andere winkels. Is het toevallig net moederspitsuur of zijn alle kassa’s open dan zal je me niet horen. Duurt het me te lang dan ben ik uiteraard alsnog weg.

Van die winkels met van dat kutpersoneel.

Of ze klitten samen in de hoek van de winkel en kijken beledigt als je iets komt vragen. Of ze plakken aan je en staan aan de andere kant van het gordijn te checken of je echt wel iets gaat kopen. Ook valt me op dat veel personeel niet lekker ruikt of ronduit uit hun bek meurt. Goed idee die shoarma als lunch, waar is de uitgang?

En jullie, herkennen jullie de punten? Uiteraard is dit een verzameling van jarenlange ergernissen, vergeet niet dat ik ook opgroeide in de tijd dat internet voor de gewone man nog niet bestond. Maar nu bijna alle winkels op het www te vinden zijn begrijp ik dat meer en meer mensen de deur niet meer uit willen om iets te kopen.

8 reacties op “Vrijdag 5 mei 2017

 1. Ik hou erg van de vaste winkel waarbij ze meteen op me af komen en vragen of ik geholpen wil worden, want dat wil ik.

 2. Ik probeer zoveel mogelijk in de daluren te shoppen, lukt dat niet dan ga ik niet. Straks met de vakanties wordt het nog erger dan zie je me helemaal niet meer in het centrum.

 3. Online winkelen is echt een super deal. Ik doe het graag maar ga ook graag naar de kringloop en dergelijke.

  1. O ja ik ook, dol op net nog een rommelmarkt. Maar ja daar vind ik maar zo zelden kleding dat dat alvast niet werkt. Voor de rest kijk ik graag eerder tweedehands dat dat ik het nieuw koop.

 4. ja ik zie wel wat bekende ergernissen , waar ik me tegenwoordig ook niet meer aan erger , is namelijk slecht voor m’n ademhaling
  1 x een slechte ervaring in wat voor winkel dan ook en ze zien mij er niet meer terug . uit
  ik heb zo ie zo een hekel aan winkelen , maar ja soms is het een noodzakelijk kwaad
  wie weet ga ik ook over op het WWW , maar een broek of schoenen wil ik toch graag passen

  slaap wel groet

 5. Ik hou ook niet van shoppen maar waar ik mij het meeste aan erger is dat ze me op de voet volgen en me de kans niet geven ongehinderd rond te kijken.en om de haverklap vragen wat ik zoek en of ze me kunnen helpen.Ik stap dat buiten en kom er nooit meer binnen.

 6. De drukte, opdringerigheid, teringbende en rijen aan kassa’s zijn bij mij de struikelblokken. Lang leve internet en vooral…

Reacties niet toegestaan.