Efteling restaurant: Polles Keuken

Polles Keuken

Alweer sinds 2012 is er aan het einde van de Pardoes Promenade in de Efteling een restaurant te vinden met de naam Polles Keuken. Pol is koksjongen aan het hof en een vriend van Pardoes de tovernar van de Efteling en hoewel de naam anders doet vermoeden bakt Pol alleen pannenkoeken. Hele stapels om precies te zijn.

Locatie
Al zolang ik in de Efteling kom, miste ik een pannenkoekenrestaurant. Er werden tijdelijk pannenkoeken gebakken op diverse locaties in het park maar een echt restaurant was er niet tot 30 maart 2012, het restaurant opende op Nationale Pannenkoekendag. Het gebouw wat aan de Pardoes Promenade op 5 minuten van de ingang gevestigd is, is het hele jaar open. In hetzelfde pand zijn meerdere horecapunten gevestigd, zo kun je bij de gebrande Boon koffie-to-go halen en aan de achterkant donuts kopen bij Rondje van de Molen herkenbaar aan de molensteen.

Pannenkoekenrestaurant Polles KeukenUiterlijk
Het bouwwerk is zeer Eftelings, met houten dwarsbalken een scheve toren, uithangbord en gotische ramen is het ontwerp van Henny Knoet prachtig uitgewerkt. Binnen valt de enorme stoof meteen op, zachtjes pruttelt daar iets en zacht bewegen de onderdelen. Om het kwartier komt de magische stoof echt tot leven, de wielen laten de stoof draaien waarbij de muziek van de Pardoes Promenade te horen is. Het eindigt met een harde fluit en voor even is de rust weergekeerd. Het restaurant heeft plaats voor 140 gasten binnen en nog een ruim terras buiten. Het hele restaurant is thematisch ingericht, overal zijn potten, vazen, lepels en taarten van gips of polyester te zien. Hoewel het restaurant er eerder dan Symbolica was, is een beeltenis van Pol te zien in de attractie Symbolica.

Assortiment en ervaring
Ik als pannenkoeken gek kan helemaal los gaan in dat restaurant, er zijn diverse pannenkoeken en ze hebben een reeks specialiteiten die per seizoen verandert. Kinderen kunnen Toverwater tappen in een speciaal glas wat licht gaat geven als die vol is. Zoals elk pannenkoekenrestaurant betaamt hebben ze zoete en hartige pannenkoeken maar ook ijs, soep en taart.

Hoewel ik meestal voor een pannenkoek kaas ga, weet ik van de gasten om mij heen dat de pannenkoeken smaken met elke topping. Tijdens een dagje uit wordt er al snel uitgeweken naar patat en dergelijke maar echt groot fan ben ik daar niet van. De pannenkoeken van Polles keuken bevallen en smaken mij altijd goed en horen samen met een beker chocolademelk, helemaal bij de sfeer van de Efteling.

22 reacties

 1. De keer dat ik voor het laatst daar was moet iets van 50 jaar geleden zijn. Ken het daar dus niet. Maar vind pannenkoeken bijster lekker. Liefst met basterdsuiker of zo…..:)

 2. Pol was druk maar riep dat je ook glutenvrij kan eten in zijn restaurant.

 3. Mocht ik ooit nog eens naar de Efteling gaan,zal ik bij Polles informeren of ze ook een glutenvrije variant hebben. Je bent zo enthousiast.

 4. De laatste keer dat ik in de Efteling was, was vorige eeuw. Toen dochterlief nog klein was. Toen was dit er nog niet. Ik sloeg overigens de eettentjes meestal over. Na het betalen van entree was ik meestal blut. Dus zelfgesmeerde broodjes en pakjes drinken mee. Niks mis mee. Het was altijd erg leuk! De Efteling is mijn favoriete attractiepark. En pannenkoeken past er wel bij, vind ik.

 5. Men zou er als het ware honger van krijgen. Klinkt allemaal heel oké, zowel wat er wordt geserveerd als de omgeving. Ik vind zowel hartige als zoete pannenkoeken erg smakelijk. De Efteling…moet zowat geleden zijn van toen m’n dochter nog een kleuter was (die is intussen 19). Komt op m’n uitstappenlijstje ;-), je hebt me hiermee overtuigd.

 6. Je hebt pannenkoeken en pannenkoeken, maar jij hebt er kennelijk veel verstand van en dus geloof ik je op je woord dat het prima spul is daar bij Polle.

 7. Kan me het niet herinneren…..maar ja…het is al zooo lang geleden dat ik in sprookjes geloofde….

 8. Pannenkoeken zijn heerlijk. Als ik mag kiezen tussen dat of friet, kies ik pannenkoeken.

 9. Nou, wat een verrassing!
  Ik weet wat ik eet a.s.zondag in de Efteling!

 10. ik kom enkele keren per jaar bij restaurant ” De Vuursche Boer ” in de Lage Vuursche
  en eet dan meestal een pannenkoek mer Ardenner spek mmmm

 11. Ik vraag me af wat ze kosten.. ik vind de pannenkoeken in Nederlandse restaurants altijd achterlijk duur.. zeker in vergelijking met België. Maar sowieso.. een pannenkoekje voor meer dan 6 euro is meer regel dan uitzondering. Nu vind ik de restaurants in de Efteling vaak wel meevallen qua prijzen, maar soms ook zwaar tegenvallen. Tijdens een leuk dagje uit kijk ik daar niet al te erg naar, maar toch.

 12. En raad eens waar ik morgen geen ga: de Efteling en ook naar Polles Keuken. Ik vind de pannenkoek met appel en kaneel zalig lekker!!

Reacties zijn gesloten.