Pokkenweer

Pokkenweer

Boh wat ben ik dit weer beu. Dat gruwelijke vieze grijze pokkenweer komt me mijn strot uit. Hopen droog thuis te komen of überhaupt niet weg gaan als het niet moet. De keuzes zijn makkelijk het is dat ik ook nog verplichtingen heb anders zou ik mijn nest niet eens uitkomen. Als je wakker wordt is het te warm voor de tijd van het jaar en hoor je aan de wind regen of beide dat het bagger is buiten nog voor je de gordijnen hebt open gedaan.

De gezellige lichtjestijd is ook weer voorbij, daar gaat mijn inspiratie. Op alles buiten zit zo’n gore groene smurrie, kijk die sop ik er met liefde vanaf als het mooi weer is en ik erop wil zitten. Maar nu toch niet? Stond vanmorgen één der mormels te roepen zag ik iemand wandelen. WANDELEN met dit weer, in de f*cking regen. Ik snap dat niet, hardlopen schijnt lekker te zijn maar neem aan als dat hardlopen was dan hardloop ik al mijn hele leven.

En toen dacht ik toen ik mormel e-i-n-d-e-l-i-j-k binnen had nog even lekker terug naar bed te gaan is het tijd om op te staan. Vette zucht 2 koppen koffie later en ik heb nog geen zin. Ik heb pure ellende toch maar mijn pyjama uitgedaan en slof in mijn lelijke aussie door het huis. Ik heb drie happen frisse lucht kunnen nemen tot de varkenssmog me weer naar binnen joeg en wil nu eigenlijk heel graag geïnspireerd een geniale blogpost typen maar m’n kop staat er niet naar. Dat er af en toe mensen voorbij wandelen met zonder hond, werkt ook niet, hoezo? Het regent (als een) gek, je gaat toch niet voor je lol naar buiten met dit pokkenweer? Laat ook maar.

Van dat grauwe weer krijg ik geen zin ook maar iets te doen, qua fotografie kom je echt helemaal nergens. Het waait als een gek, maar de wolken drijven niet weg of er komen steeds nieuwe voorbij dat kan ook, de regen lijkt er niet minder om te worden. Als dat nou eens zou stoppen, laat het desnoods mistig zijn, daar kan ik nog iets mee. En dan heb je nog van die mensen die zeggen dat het volgende week beter wordt, maar dat vorige week ook al zeiden. Daarbij, daar heb ik nu niks aan hè?!

34 reacties

 1. Nou, ook ik ben het wel zat, al die regen ……….. kan de keren dat ik nat regende niet meer tellen…… en mijn humeur wordt er ook niet beter van als ik de deur uit moet.
  Al vandaag was het heerlijk, en daar heb ik van genoten ………. schijnt stilte voor de storm zondag te zijn, maar dit nemen ze me niet meer af :-)

 2. Yep. Mee eens. Waardeloos weer. Maar altijd nog beter dan sneeuw.
  Nu ga ik dekking zoeken!

 3. van morgen al vroeg op pad in de hoop voor een zonsopkomst helaas grijs en wolken
  daarna wel even de zon , en nu zit het weer helemaal dicht met wolken
  dus ook de zonsondergang kan ik wel weer vergeten, mooi macro foto van dat katje met regendruppels

 4. Mooie foto met die regendruppels. Zo valt er elke dag iets van waarde te vinden als je maar goed genoeg kijkt. Vandaag was het met recht onvervalst kolere pokken- hondenweer. Die hond heeft natuurlijk weer nergens last van.

 5. Haha, heerlijk zo’n ik-gooi-het-er-effe-uit bericht! Ook ik baal enorm van dit weer. Vooral die wind. Ik word dat vet chagrijnig van. Ik wil iedere dag gaan hardlopen, maar ik woon nu net in Julianadorp, polder, open, vlak, wind. Ken de weg nog niet, dus stel het steeds uit. Als die wind gaat liggen ga ik een poging wagen. Sterkte…

 6. De foto vind ik prachtig.
  Alleen als het keihard regent ga ik niet wandelen, maar anders wandel ik iedere dag.
  Je bent toch even buiten, doet vitaminen D op en dat is belangrijk voor je botten.
  Fotograferen is er nog niet van gekomen, maar dat gaat binnenkort ook weer komen, na de twee oogoperaties die ik achter de rug heb.
  Groetjes Irma

 7. Hahaha mijn tuin is geen gezicht :’) Alles groen. Maar precies wat jij zegt: ik ga nu echt niet soppen. Of in de regen wandelen, brr…

 8. Ik ben er ook wel klaar mee. Je beschrijft het prima. Biecht: ik ben ook één van die mensen die in de stromende regen gaat wandelen. Geloof het of niet, vind ik ‘lekker’. Dat wil zeggen: ik ‘moet’ elke dag naar buiten. Dan nog liever in de regen die gezellig op m’n paraplu tikt dan in alleen maar grijs. Maar goed, kan niet wachten op de blauwe luchten!

 9. Eerlijk gezegd valt het allemaal best mee, ( Niet gooien) Nou ja hier dan, het regent nooit de hele dag maar ja, ik kan kiezen wanneer ik naar buiten ga want ik hoef niet op tijd op m’n werk te zijn. Dus nee, ik heb er niet zo’n last van. Jij had zélfs van mijn bol bloemtjes in ons tuintje nog wel iets moois kunnen maken, prachtfoto!

 10. Nou het gaat de goede kant op, de temperatuur loopt op en ik zag de eerste krokussen al bloeien. Hans

 11. Neem een doorzichtige paraplu en teken hem vol met zonnetjes. Een beter advies heb ik niet. ☻
  Hier regent het nu ook maar we hadden bijna alle dagen even zon, al was het maar een uurtje.
  En ja, veel varkenslucht…

 12. prachtige foto
  en een heerlijke lachwekkende tekst er onder :)
  laat het weer je er niet onder krijgen
  fijne avond groet

 13. Als ik de natuur kapot zie gaan van de droogte en er konijnen uit de waterbakkwn van mn katten drinken, dan is het niet zo gek he.

 14. Volgens mij heb je een gewoon het weer nodig om te mopperen,je hebt ook wel een naar regen gesnakt???

 15. Eindelijk eens een échte uitdaging om ’n mooie originele squipday-foto te gaan maken.. en dan geef je niet thuis..? :-P ;-)

Reacties zijn gesloten.