Mijn nieuwe liefde heet Waze

Mijn nieuwe liefde heet Waze

Mijn nieuwe liefde heet Waze en voor jullie allemaal ‘arme Frans’ denken, Frans houdt ook van Waze. Want Waze is een app die zorgt dat we niet zoveel schelden in de auto. En ja ik begrijp dat dit uitleg nodig heeft. Lees hier over Waze en waarom jullie ook van die app gaan houden!

Waze dus
Al jaren vloekte en mopperde ik over google maps, sorry google maar maps is dus geen plus zeg maar. En mag van mij achter plus aan, ware het niet dat Waze een enkel nadeel heeft het is niet voor fietsers. Waze wat je uitspreekt als ways, is een gratis navigatie app die bruikbaar is voor zowel IOS als Android. Een groot verschil met andere navigatie is dat Waze dagelijks wordt geupdate door de gebruikers. De mensen op de weg geven dingen door en als je het zo instelt kan je andere gebruikers ook zien. Wazers worden ze genoemd maar dat geheel terzijde.

Gebruiksgemak
Mijn nieuwe liefde heet WazeIn tegenstelling tot bijvoorbeeld Maps, werkt Waze veel makkelijker. Er wordt niet gesproken over de straatnaam die je in moet slaan, nee er wordt 2 keer gezegd dat je rechtsaf (of linksaf voor de flauweriken) moet slaan. De afslag van de snelweg wordt een kilometer van tevoren aangegeven en doordat andere gebruikers files en ongelukken doorgeven voor je er bent, wordt de route realtime aangepast. Daarnaast kent Waze ook veel locaties. Nooit meer zoeken naar een adres dus.

Nadelen
Waze is niet bestemd voor fietsers en wandelaars
De app heeft meer tijd nodig om een route te bepalen of herberekenen
Offline werkt Waze minder goed
De routes zijn soms wat vreemd
Het doorgeven van files en ongelukken is rijdend niet veilig

Voordelen
Geeft maximum snelheid aan
Verschillende stemmen
Meld flitspalen, ongelukken, files en mobiele controles
Mobiele controles melden geeft veel voldoening
Geeft afslagen e.d. eerder aan

Jullie merken het mijn nieuwe liefde heet Waze en is voor iedereen te downloaden via de app store!

23 reacties op “Mijn nieuwe liefde heet Waze

 1. Enjoy! Ik sluit me daar volledig bij aan. En leuk die wazers die files etc aangeven. Soms wel een nadeel dat je via kleine landweggetjes wordt omgeleid. Algemeen gezien toch wel prima app.

 2. Ik heb mij 1,5 jaar geleden een Garmin navi aangeschaft nadat de TomTom het begaf. Garmin levert ook apparatuur aan de luchtvaartsector. Sprak me direct aan. Werkt perfect en wordt goed geupdate. Alles beter dan mijn eerste apparatuur, van Belgische makelij, die me ooit voor de snelste route op een pontveertje over de IJssel wilde zetten waarop net aan een auto kon staan en op een dag dat de IJssel op zijn zachtst gesteld geen vriendelijke aanblik bood. Nee, ik reed maar om. Garmin geeft dat soort instructies niet. En ik heb ook nog de ANWB-Routeapp… werkt ook prima!

  1. Waze heeft me al bijzondere routes gegeven maar de pont niet. Ik zet hem graag op snelweg mijden maar dan is zo’n pont juist de bedoeling.

 3. Ik gebruik hem al 3 jaar. Wat een fijne app. Files.. ongelukken.. wegwerkzaamheden. Alles kun je zelf doorgeven en komt in beeld!

 4. Ik heb niet zo’n moeite met Google. Maar ik gebruik hem (haar?) dan ook zelden. Ik volg gewoon de borden en gebruik alleen navigatie voor het laatste stukje van de snelweg af.

 5. meestal rij ik met een gps van Garmin

  en die brengt me wel waar ik zijn moet

  bij werken /ongevallen ook wel eens met google maps, die passen zich sneller aan

  jammer dat men als voetganger of fietser er geen baat bij heeft

  ik zal het maar houden zoals het is..

 6. Smaken verschillen, jij bent er blij mee en dat is mooi!
  Even op mijn foon gehad, maar al die nevendingen hoeven van mij niet.
  Verder heb ik het als navigatiesysteem niet echt nodig, want ingebouwd in de auto.

 7. Jullie vormen dus nu eigenlijk een triootje;-) Ik gebruik het veel te weinig om naar de app te zoeken, mijn Carmine voldoet best aardig voor die enkele keer dat het nodig is. Ik wring me dus niet tussen jou en je nieuwe liefde.

 8. Ik heb het nog nooit gebruikt, maarre… (vloeken in de kerk dit) ik vind Google Maps dus wel prima werken, haha?

 9. Ik gebruik Waze ook al meer dan een jaar na een tip van een vriendin.
  Het is veel beter dan Google maps in mijn ogen. De snelheidslimiet vind ik persoonlijk het beste, ik weet niet altijd hoeveel ik waar mag rijden, maar met Waze geen probleem meer.
  Onlangs heb ik de stem gewijzigd naar Vlaams, maar dat werkt nog niet zo goed. Nederlands is voor mij dus ook ok ?
  Ik raad deze app ook aan aan iedereen hoor!

 10. Wij hebben ook waze en ook erg blij mee. De meldingen die je krijgt (vreemde man in de berm) kloppen bijna altijd en inderdaad ook al één keer een flitsmelding die ons geld scheelde ?

 11. Nog een nadeel, hij gebruikt veel stroom. Je telefoon is zo leeg als je hem niet aan de oplader hebt.
  Verder een prima app.
  Ik wist niet dat je het zo uitsprak. Fijn te weten.

 12. Ik gebruik het al bijna twee jaar met evenveel enthousiasme!

 13. Nooit van gehoord, maar mijn navigatie is wel eens de weg kwijt en Google vind ik ook echt niks. Misschien toch eens een nieuw vriendje zoeken dan. Dank voor de tip!

Reacties niet toegestaan.