Bloedirritant aan Marktplaats

Bloedirritant aan Marktplaats

Allereerst natuurlijk die tv reclame hoezo begint het bij marktplaats volgens mij begint het in de winkel waar mensen iets kopen dat ze niet meer nodig hebben als ze dat al ooit hadden.

 • Met stipt op 1 mensen die niet reageren. En dan bedoel ik niet alleen verkopers maar ook kopers. Ze bieden op tegen een ander, die reageert niet meer dus je feliciteert diegene en vraagt ophalen of opsturen. Niks. Ik geef een paar dagen, dan blokkeer ik ze verwijder hun bod en ga ik in zee met de ander. Dan maar hopen dat die wel gewoon wat laat horen.
 • Ik keek laatst zag ik in mijn wijk iemand die een dvd box aanbood. Super natuurlijk kwestie van ff lopen. Stuur netjes een berichtje, krijg ik terug; ‘ik doe niet aan ophalen’. Hoezo? Ben je bang dat als ik een seizoen van House MD op kom halen dat ik meteen aan de deur een open hart operatie kom doen?
 • Belachelijk duur op MarktplaatsHandelaren, dat zijn nog wel de irritantste. Had laatst een stapel cd’s erop staan werd leuk op geboden, krijg ik een bericht hoeveel voor alle cd’s samen. Ik reageer met wat er in de advertentie bijstaat; ‘Bieden per cd graag’. Stuurt hij terug; ‘ik doe niet aan bieden’. Leg het nou aan mij of ben je dan op de verkeerde website beland?
 • En dan al die fuck reclame, ‘heel Nederland’ en ‘naar website’. Volgens mij is het idee van marktplaats dat je het tweedehands en een stuk goedkoper koopt. Als ik het nieuw wil kijk ik op een andere website.
 • Kijk je rond zie je er iets leuks opstaan, bied je de gevraagde prijs en stuur je even een berichtje. Is het al opgehaald. Wat dacht je van je advertentie verwijderen dan!?
 • Kijk je eens rond, is er blijkbaar iemand met wat cashflow probleempjes die de halve huisraad online gooit en er ondanks de erbarmelijke staat de hoofdprijs voor vraagt. Voorbeeld hiernaast vond ik wel aardig. Ondanks dat deze kop en schotel als plantenbak bedoeld is, is het geen 30 euro waard. Lagen toen voor 7,95 in elk tuincentrum. Zijn poreus en net zo breekbaar als een gewoon koffiekoppie.
 • En dan de motherload of irritant, iemand wil heel graag en dan ook echt HEUL graag iets van je kopen. Wil het op komen halen, afspraak gemaakt. U raadt het al, no show. Gelukkig had die laatste die dat bij me deed zelf ook wat spul online staan.

Argh marktplaats leuk hoor maar soms zo irritant dat ik liever ga winkelen.

21 reacties

 1. Die irritatie deel ik met je.
  Marktplaats verliest nu veel ruimte aan Facebookgroepen. Maar of dat dan beter zal gaan?

 2. Ik heb wel eens iets succesvol ge- en ook verkocht op Marktplaats. Maar het blijft voor mij een ongemakkelijke toestand. Vrienden van me doen niet anders dan handelen op Marktplaats en die zijn er heel vertrouwd mee geraakt. Het kan dus wel. Ikzelf ben nooit zo ver gekomen.

 3. Ik heb een advertentie op marktplaats staan, kijken, kijken, maar niet kopen… Dat terwijl ik tweehonderd euro goedkoper ben dan de professionele verkoper…

 4. mogge Liesbeth
  ik heb ook niets met deze site
  maar in alle punten die je noemt heb je gelijk
  denk dat velen geen fatsoen meer hebben :(
  geniet de dag

 5. Helemaal mee eens. De grootste ergernis vind ik nog steeds dat winkels/bedrijven ook advertenties mogen plaatsen. Maak daar dan een bepaalde categorie van. Liever nog: verbied het op MP.

 6. Ben het helemaal met je eens, het lijkt meer op een webshop dan tweedehands verkoop. Hoewel ik er ook wel veel verkocht en gekocht heb wat wel opgehaald werd of geleverd gelukkig. Heb het ook met gratis weggeefhoek meegemaakt. Had een pick up iemand wilde hem dolgraag voor haar zoon, nooit op wezen halen. Maar zo nu en dan wat snuffelen blijft wel leuk.

 7. Ach.. maak je toch niet zo druk meissie!
  Ik had laatst een stoeltje op MP gezet, komt er een bod, ik ga erop in, we spreken af. De dag ervoor geeft die persoon door dat het niet uitkomt, of het ook volgende week mag. Nooit meer iets gehoord.. Maak me er niet druk om hoor, zet het gewoon weer opnieuw erop en verwijder de oude advertentie. Maar snappen doe ik zoiets niet..

 8. Ik heb dezelfde ervaringen enEen jaar of wat geleden ging het nog prima, maar sinds ze onderdeel zijn van een grotere toko is MP veranderd van karakter. Wat ook zo aardig is, om het eens over ‘ergernis’ te hebben. Je vraagt een prijs die redelijk is, bijvoorbeeld een tientje voor iets, en dan zijn er altijd mensen die gewoon 5 euro bieden. Of je vraagt beiden vanaf, en men doet hetzelfde. Zijn gek of asociaal. Veel uitvinders van wit garen of buskruit daar….lastig, lastig. Maar ik blijf er even weg…

Reacties zijn gesloten.