Mangelvrouw

Mangelvrouw

Bette van Maanen leeft een makkelijk leven, haar man is de eigenaar van een groot bedrijf en van haar wordt alleen verwacht dat ze er goed uit ziet. Haar leven is dan ook gevuld met shoppen, sporten, stylisten en kappers. Abrupt komt ene einde aan dit leventje als haar man Lucas een ongeluk krijgt en in coma in het ziekenhuis terecht komt.

In het ziekenhuis ontmoet Bette haar oude klasgenote, Monica, die ze vroeger gepest heeft en nu de verpleegster van haar man is. De twee vrouwen praten alles uit en raken goed bevriend. Deze vriendschap mond uit in een liefdesrelatie. Inmiddels is Lucas uit zijn coma en moet thuis revalideren, ook hij kan het goed met Monica vinden en die besluit dan ook om Lucas thuis te gaan verzorgen. Inmiddels is Bette haar veeleisende, narcistische man danig beu en terwijl die beneden in een ziekenhuisbed voor het raam ligt deelt zij de echtelijke sponde met zuster Monica. Gaandeweg realiseert Bette zich dat ze niet zo gelukkig is met het makkelijk leventje wat ze had, maar hoe houd ze het gemak van geld hebben en komt ze van Lucas af?

Mangelvrouw van Marion van de Coolwijk is een boek wat ik uit mezelf nooit zou hebben gelezen maar ik trof het boek in de WinterWondertas van de bibliotheek en kan niet anders zeggen dat ik blij verrast ben. Ik lees normaal geen thrillers maar had moeite het boek weg te leggen. Het is vlot geschreven met een lekkere dosis vrouwelijk venijn maar wel wat te voorspelbaar voor mij.

11 reacties op “Mangelvrouw

  1. De hoofdpersoon wekt niet echt veel sympathie op bij mij. ‘Hoe houd ze het gemak van geld hebben en hoe komt ze van Lucas af’? Maar er zal vast wel meer onder het oppervlak zitten ?

  2. IK ben gek op verhalen waarin vrouwen ontdekken dat er meer is tussen hemel en aarde dan alleen het aanrecht, de credit-card en de volledige focus op de man….

  3. ik las vroeger veel trillers
    maar eigenlijk enkel als ik op vakantie was
    nu is het lezen op wat goede tijdschriften na gedaan
    fijne avond groet

  4. Ik lees juist wel graag thrillers, maar ben nou net weer niet zo’n fan van Nederlandse. Juist omdát ze vaak heel voorspelbaar zijn. Ze halen het nooit bij de Engelse.. en al zéker niet bij de Scandinavische, die zijn meesters in het genre.

Reacties niet toegestaan.