Lychee

De Lychee is een kleine vrucht van 3 tot 5 centimeter in een schilletje.

Heel heel lang geleden op een heel erg blauwe maandag werkte ik als bijbaantje bij de Lidl. Het was toen 1 van de weinige bedrijven waar je tot na je 18e kon blijven werken en waar het uurloon hoger lag dan bij welke supermarkt dan ook. Ik draaide er vrij veel kassa, iets wat me prima afging. Veel hoef je niet van me te verwachten als ik de avond ervoor op stap ben geweest en ik de week ervoor vol zat door school, stage en smerig veel huiswerk.

Lychees komen van oorsprong uit Azie en Madagaskar ze zijn een bron van vitamines en vezels.Eén van de dingen die ik in die supermarkt leerde kennen was de lychee een klein stuk fruit van 3 tot 5 centimeter groot in een schilletje. Deze vrucht komt van oorsprong uit Madagaskar en wordt geïmporteerd uit Azië, Afrika en Mauritius. De vruchten groeien in trossen aan de boom die tot wel 30 meter hoog kan worden. Ze kleuren tijdens het rijpen naar hun roodbruine kleur en worden rijp geplukt. Ze kunnen dan ook meteen gegeten worden. De schil van de lychee is met minimale kracht van de vingers te breken, het witte vruchtvlees is dan meteen te zien. Binnenin zit een eikelvormige pit. De smaak is zoet en bijzonder. De lychee is zonder pit in blik te krijgen, uiteraard is het verse fruit veel lekkerder maar niet lang goed te houden. Het beste kan je de lychees in de koelkast bewaren.

De lychee bevat veel vezels, vitamine B1, B2, B6, B11, calcium en magnesium. Daarnaast is 80 gram van deze vrucht genoeg voor de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C. De kleine vrucht is altijd te verkrijgen, maar de winter is zijn hoogseizoen dus op naar de Lidl en laat me weten wat je er van vindt.

Dit is ook leuk!

15 Replies to “Lychee”

  1. O, lychees zijn heerlijk. Hoop dat ze ze morgen bij mij op de markt weer hebben, want vandaag bij de lidl hadden ze ze niet. Op de markt krijg ik ze ook altijd in een papieren zak, en dan heb ik de neiging om er meteen al in te graaien ;-)

  2. Misschien best lekker maar bij mij komt er geen blik, pot of diepvries in huis. Alles vers, dan weet je zeker dat er geen enge toevoegingen in zitten!

  3. jij kwam ze tegen op het werk , per pakje
    ik op het werk bij vliegtuigen vol , duizenden tonnen van die best lekkere vruchtjes kwamen toen zo naar hier

Comments are closed.