Losgerukt

Losgerukt

Na dagen van lamlendig rondhangen als ik vrij was of uitermate lui in de auto stappen heb ik me voor het eerst buiten het dorp waar ik woon begeven en me ook nog eens losgerukt van Frans. Hoewel het flink waaide ben ik op de fiets gestapt en ik kan niet anders zeggen, ik heb er geen spijt van. Onderweg al maakte ik foto’s ook van de boeken die ik hier nog zal beschrijven en genoot van het zonnetje en de wind die me voortstuwde. Ik hou wel van een beetje wind maar buiten zitten is nog even te koud. Heb ook geen fris bankje gezien om het uit te proberen trouwens.

Inmiddels ben ik neergestreken in de bibliotheek, ik ben niet meer in dit filiaal geweest sinds ik lid ben geworden maar wist uiteraard nog wel dat ze hier stoelen een tafel hadden. O en een knaloranje Klippan bank die ik zo ga fotograferen met mijn tas erop. Heerlijk lelijke combinatie. Het is dat ik wil typen anders was ik al op die bank gaan zitten. De stoelen zijn misschien wel mooi, maar ze zitten kut. Geen betere bewoording voor te vinden. Misschien ben ik wel te dik voor die stoelen. De hoek van mijn knieën zorgt ervoor dat ik met gestrekte benen ben gaan zitten en nu constant het gevoel heb uit die stoel te glijden. Wat overigens niet kan de stoelen zijn in tegenstelling tot de Klippan van ruwe stof.

Een stukje verder zit een medewerker van de bibliotheek in zichzelf te praten. Das een beetje een ouderdoms dingetje, maar als je die vent lelijke woorden hoort zeggen dan denk je eerder aan een jonge knul. Shiiiiiit, schalt er door zijn kleine ruimte en driftig ragt hij op het toetsenbord. Een klein meisje rommelt tussen de boeken en kijkt mij aan. ‘O’, zegt ze, ‘dat is een lelijk woord’. Ik moet om haar lachen, vrolijk dribbelt ze naar haar moeder. Pas dan valt me op dat ze een boek van Dribbel aan het lezen was.

Voor me liggen wat bladen, het weerspiegelt een beetje de leeftijd die hier meestal zit. Ik voel me nog een beetje te jong voor bladen als Margriet, Vorsten, Plus en Linda. Naast die ouderdoms shit ligt een Vrij Nederland, op de voorkant een charmant setje tekeningen waarvan 1 van een meid die op de wc zit met haar telefoon. De bladen trekken me niet, maar achter me lonken de boeken van mijn favoriete genre. Ik snuffelde er al tussen en naast me ligt een stapel die ik waarschijnlijk allemaal mee ga nemen als ik zo naar huis ga. Frans is vast al begonnen met koken en hoewel ik niet vies van een beetje tegenwind ben is mijn conditie prut. Vlug tik ik ’tot zo’ en een kusje in een berichtje naar Frans en vertrek. Het is tijd om weer aan hem vast te plakken.

19 reacties

 1. Ik heb onlangs de fietsen weer eens in de schuur uitgegraven, de banden opgepompt en gesmeerd. Het zou er weer van moeten komen. Maar ja, dan slaat het weer om, dus maar weer teruggezet in de schuur. Wachtend op betere omstandigheden. Gaat nog zeker twee weken duren…

 2. Geen zadelpijn Hulkie gewoon amper gefietst. Slecht weer veel werken en als ik dan vrij ben graag met Frans op stap.

 3. Ik kreeg ooit plotseling zadelpijn op mijn racefiets, terwijl ik al jarenlang op hetzelfde zadel zat.
  Bij mijn fietsenwinkel kreeg ik 3 nieuwe zadels mee met de mededeling, ‘probeer maar uit?’
  Alle drie gaven ook zadelpijn en bij het terugbrengen ervan, keek de verkoper mij eens goed aan, klopte vervolgens op mijn buikje en zei, “hier zit je zadelpijn!”
  Toen heb ik met een iets andere zadel afstelling de pijn tot het minimum weten terug te brengen. Dus ja, gewicht scheelt dus wel!

 4. Jullie hebben in Nederland knaloranje banken in de bib die niet goed zitten. Dat is nog altijd beter dan bij ons in België. Wij hebben niet eens een bank.

 5. zoo de bibliotheek. Daar ben ik echt al heel lang niet meer geweest.
  Lekker blijven fietsen dan schiet je conditie redelijk snel omhoog. Ik ben inmiddels drie weken onderweg (naar en van mijn werk hihi) en het gaat echt al een stuk beter met die bovenbeentjes.

 6. Ik heb het hem nog niet zien doen. De racefiets die hij heeft staat er maar zielig bij helaas.

 7. Goed gedaan hoor, kan geen kwaad om even alleen op stap te gaan. Dan ben je weer blij als je samen bent!
  Succes met je conditie, komt vast weer goed! Fietst Frans niet?

 8. Nu en dag eens op jezelf zijn en dingen voor jezelf doen doet deugd.
  Iedereen heeft daar wel eens behoefte aan.

 9. Beetje ruimte voor jezelf creëren kan geen kwaad, is misschien wel beter. Zo heb je elkaar weer iets te vertellen en het is beter voor de conditie.

 10. goed dat je er op uit bent gegaan , en ik weet zeker dat het eindje fietsen je goed hebt gedaan
  ga je dan ook vast en zeker vaker doen , al was het maar om de omgeving te leren kennen
  en ook om ff lekker alleen te zijn

  fiets groet

 11. Je eigen weg weer vinden, valt niet mee he, maar heus ook dat gaat lukken. Ik ben niet zo van het uitdragen van ‘neem nou mijn geval’, maar ik denk te weten wat je doormaakt.
  Wat betreft de bladen op de leestafel. Ik ben 69 en lees ze geen van allen. Interesse wil ook wat zeggen.

 12. Belangrijk om ook dingen alleen te blijven doen als je samenwoont, dan is het des te leuker om elkaar weer te zien en te vertellen over wat je hebt gedaan.

 13. Niets mis met de foto zelfs de kleuren vloeken niet, gewoon lekker vrolijk. Blij dat jij ook weer vrolijk klinkt. Ik dacht dat een blad als de Linda juist voor jonge mensen is, ik ben er in ieder geval te oud voor;-)

Reacties zijn gesloten.