Jeugdsentiment tag

Jeugdsentiment tag

Bij Mrs. T zag ik deze tag en hoewel ik steeds minder tags invul vond ik haar antwoorden en zeker de missende zo leuk dat ik de tijd heb genomen de tag zelf in te vullen. De tijd had ik ook wel nodig want opeens werd ik overspoeld met meestal warme herinneringen echt jeugdsentiment die tag.

Wat wilde je worden als je groot zou zijn?
Bibliothecaresse. Ik lees graag, kom nog steeds graag in de bibliotheek maar denk niet dat ik het type ben.

Was je een mama’s- of een papa’s kindje?
Mijn moeder naaide er nogal vroeg uit en daarvoor trok ik al naar m’n vader toe. Waarschijnlijk omdat mijn moeders slagzin ‘de avond is van mij’ was. Toen mijn stiefvader kwam trok ik naar hem toe.

Waarmee speelde je het liefst?
Boeken, m’n fiets en ook m’n rolschaatsen.

Oma en nog een heel kleine Lies.

Wat zag je het liefste op tv?
Samson en Gert!

Wat deed je het liefste?
Fietsen en lezen.

Welk boek was jouw favoriet?
Ik heb er zo enorm veel gelezen maar nu nog heb ik geen echt favoriet boek. Het dagboek van Anne Frank en ook een ander oorlogsdagboek hebben enorm veel indruk gemaakt. Is er dan van favoriet te spreken?

Welke muziek beluisterde je het meest?
Met de komst van mijn stiefvader kreeg ik een casettedeck met radio. Fantastisch vond ik dat ding. Ik heb toen veelal de bandjes van Samson & Gert geluisterd. Pas later ging ik zelf bandjes opnemen en daar stond voor zover ik me herinner Queen en Bruce Springsteen op. M’n vader had in de auto een bandje van Lionel Ritchie, de cd draai ik nu nog steeds en ook in de auto.

Welk kledingstuk droeg je het liefste?
Als puber droeg ik mijn tuinbroek van spijkerstof graag.

Welk kledingstuk verafschuwde je?
De wollen truien, rokken, shirts en sokken met kanten randje en m’n sandalen.

Wat was jouw favoriete snoepgoed?
Chocola, er was nooit snoep in huis.

Wie was jouw lievelingspersoon buiten het gezin?
Oma.

Welk kattenkwaad vrat jij uit?
Verdomd weinig, hooguit wat geklier met mijn katapult. Ik kon niks flikken want mijn vader wist het eerder dan dat ik thuis was.

Waar droomde je als kind altijd van?
Een kraan in mijn slaapkamer waar cola uitkwam. Pas toen ik jaaaren later het huis uit was, was er frisdrank in huis. Het heeft niet geholpen, ik ben nog steeds dol op cola.

Welke geur herinnert je aan vroeger?
Biotex. Een paar jaar geleden haalde ik het in huis om een kledingstuk schoon te krijgen. Bij het openen van het pak kreeg ik flashbacks naar mijn oma en haar frisse wasgoed in de bijkeuken.

Wat at je het liefst?
Pannenkoeken en dan de eerste die helemaal niet mislukt was toch krijgen van oma. Ten tijde dat de winkel nog open was at de hele familie bij oma, ze kookte dan voor 6 personen en behalve pannenkoeken herinner ik me ook macaroni met ham en kaas en oma’s gebraden kip mmmmm.

22 reacties

 1. Wat leuk die tag. Zo leren we je weer een beetje meer kennen.
  Het boek Anne Frank heeft bij mij ook een hele diepe indruk nagelaten.
  Ik heb het later nog meerdere keren gelezen.

 2. O vreselijk! Ik heb het afgezet hoor dat blijft weer dagen door mijn hoofd spoken.

 3. Ooit was er een wasmiddel dat heette SKIP. En hun slogan was, dat moeders die met Skip wasten niet boos te krijgen waren. Onze zoon haalde eens een verpakking in de hoop op….Was onterecht….die hoop!

 4. leuk! en mijn vriend zingt dus al jaren dat bio-tex liedje verkeerd hahaha
  ook eh, ‘Mijn moeder naaide er nogal vroeg uit?’ wat betekent dat?!!

 5. Ik weet niet hoe maar ze stonden uit in het hoofdmenu (instellingen – reacties) erg raar maar gefixt.

 6. Leuk om te lezen! Rolschaatsen deed ik ook veel. In mijn herinnering was ik er ook echt heel goed in! Nu twijfel ik daar aan.

 7. Gezien mijn leeftijd zouden er heel andere antwoorden uitrollen, maar ik doe nooit mee aan tags. De Biotexbijdrage van Rietepietz is erg leuk. Nooit geweten van die verhaaltjes.

 8. Heel leuk te weten van jou. Mooie foto van vroeger. Ik draag liefs drie kwart broeken en lange broeken. Bij mij zie nooit jurk dragen. Daar heb ik nou hekel aan. Hihi… Fijne dag. ⛅️

 9. ja totaal andere antwoorden , maar dat is er altijd natuurlijk tussen de generatie verschillen

Reacties zijn gesloten.