Goedwerk

Onderdeel van Het Goed voor verstelwerk of maatwerk met spijkergoed

Eén van de dingen die ik zo leuk vind aan kringloop Het Goed is hoe enorm dit bedrijf mee gaat met de tijd. Ik kan me de opening van de winkel in Vlaardingen nog herinneren, heel wat jaren geleden en kan me nu niet meer voorstellen dat ik niet regelmatig een rondje door één van de winkels in mijn buurt wandel. Zo woon ik op fietsafstand van de winkels in Eindhoven en Geldrop en kom zeker in de grote winkel in Eindhoven met een zekere regelmaat. De winkel in Best is net wat verder weg en zag ik laatst pas voor de tweede keer. Behalve dat de winkel helemaal verbouwd en opnieuw ingericht is zag ik de afdelingen Goedwerk die ik nog niet gezien heb in mijn reguliere winkels.

Fietsenmaker en meer
Zo was er een fietsenmaker met zeer aangename prijzen gevestigd en raakte ik aan de praat met een vriendelijke vrouw die haar talent in het verstellen van kleding en hergebruiken van spijkergoed stopt. Zo stond er een paspop met een zeer bijzonder spijkerjasje die daarnaast ook nog eens een spijkerstof ketting en armband droeg. Daarnaast zag ik tassen die behalve spijkergoed ook elementen van leer hadden en verschillende kinderkledingstukken allemaal van hergebruikt spijkergoed.

Goedwerk
Ik verbaasde me over de prijzen en realiseerde me al snel dat een aantal van de werknemers bij de kringloop werken om ervaring op te doen of als stage in een leerwerktraject. Terwijl ik keek met wat een gemak de medewerkster verstelwerk deed verbaasde ik me hoe makkelijk dat ging en hoe vol plezier ze vertelde over wat ze allemaal gemaakt had van dat spijkergoed. Ik vond het bijzonder te zien dat alle materialen hergebruikt zijn, tot aan de naaimachine aan toe en dat er met zoveel passie gewerkt werd. Helaas paste ik geen van de onderdelen, wel zag ik de door haar gestoffeerde grote witte stoel en kussens en verbaasde me met open mond over het vakwerk.

Dus heb je verstelwerk of pas je je favo spijkerbroek echt niet meer laat er een tas van maken of een stoel en bedenk je, het is handwerk en Goedwerk.

7 reacties op “Goedwerk

 1. Als ik in een kringloopwinkel kom is dat meestal om er spullen in te leveren. De winkels zijn oorspronkelijk bedoeld om mensen met een klein inkomen aan betaalbare spullen te helpen en ik pas niet in dat plaatje. Ik ken mensen met véél geld die er regelmatig de “krenten uit de pap” lopen te vissen ,
  Maar dit is natuurlijk een prachtige invulling van werkervaring opdoen wat óók een van de doelstellingen is.

  1. Ja ik ken dat soort mensen. Kocht er zelf ooit een schaaltje die meer waard was maar koop niet om er zelf winst op te gaan maken. Koop er omdat ik dingen niet persé nieuw hoef te hebben.

  1. het is redelijk apart spul maar denk dat het uiteindelijk wel bekend gaat worden. De prijzen waren iig zeer interessant.

 2. ja die winkels doen een boel goed
  fietsenmaker heb ik nog niet getroffen , niet echt nodig ook , kan bijna alles zelf ” nog ”
  ik keek laatst voor een bank in de kringloop hier , ja hebben
  bezorgd maar alleen gelijk vloers pppfffttt
  verstel werk zag ik hen daar ook niet doen
  zo zie je maar , zelfde naam , andere regels

Reacties niet toegestaan.