De tank die Frans en mij samenbracht

De tank die Frans en mij samenbracht

We leven september 2015, ik ben single woon in Eindhoven en fotografeer net als nu veel dingen met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog. Via een goed contact vraag ik of ik nog ergens een serie kan schieten voor hun website. Prompt krijg ik antwoord ‘in Mierlo-Hout komt een tank kan er zelf niet heen moet elders spreken’. Helaas was het die 22e september ongelofelijk pokkenweer maar hé een tank in een straat dat zie je niet elke dag. Zelfs ik niet. En dus fietste ik erheen en fotografeerde de tank die Frans en mij samenbracht.

Het goot van de regen maar sommige dingen moet je gewoon vastleggen en toen de groep eenmaal aan kwam rijden wist ik meteen weer waarom. De regen, de rook en het bezoek het gaf sfeer. Ik kroop zo veel als mogelijk bij een vrouw onder de paraplu tot een vriendelijke man me een plaats in zijn Willys jeep aanbood. Ging helaas niet, wetende dat ik foto’s zou missen en dus ploeterde ik voort. Uiteraard was die vriendelijk man Frans die ik mijn kaartje gaf. Met mijn telefoonnummer achterop en die hij nog steeds in zijn portemonnee heeft! ishetgeenschatje

Een aantal telefoongesprekken later verwaterde het contact, we waren er beide nog niet aan toe bleek later. Ik fotografeerde die avond een serie waar ik nog steeds blij mee ben en omdat de evenementen in september daarna grotendeels voorbij zijn sprak ik Frans niet meer.

Vijf jaar geleden
Tot een jaar later, ik besloot vanuit Eindhoven naar Son te fietsen. Daar op een veld zou een kampementje zijn en ik wist dat bij het museum verderop ook nog iets te doen was. Ik parkeerde mijn fiets en terwijl ik het veld op liep zag ik Frans. Eigenwijs als ik ben groette ik en liep verder. Je doet maar een beetje moeite voor me vriend, dacht ik. Na twintig minuten keek ik tussen de tenten door en zag dat hij er nog steeds stond (dahh). Ik liep terug en maakte een praatje met hem. ‘Ga je nog naar het museum?’, vroeg hij en daarna ‘waar staat je auto?’. Mijn fiets staat daar, 5 minuten later hing die aan de jeep. Die avond bracht hij me naar huis.

Sherman tank in Mierlo-Hout

Die tank
Twee jaar geleden zag ik de tank veelvuldig terug, dat krijg je met 75 jaar bevrijding en hoewel je tanks meestal stilstaand in een hoekje ontdekt heb ik ze toch liever rollend over de straten, desnoods met regen want dat is hoe die tank Frans en mij samenbracht.

29 Reacties op “De tank die Frans en mij samenbracht

  1. Een mooie warme herinnering Liesbeth, Frans en Willy zijn onafscheidelijk aan je verbonden. Hans

  2. Ik herinner me de logjes uit die tijd nog wel en dat ik , lang voordat je het vertelde dacht…”dat wordt een koppeltje” ;-) Het was tussen de regels door al te lezen.

  3. mooie herinneringen Liesbeth, koester ze, en maak samen mooie nieuwe
    ja ik amuseer me gelukkig prima

Reacties zijn uitgeschakeld.

Mijn blog draait op cookies en koffie!

Cookiebanner country

Categorieën

Leesvoer:

Boek Cleo

Archief: