De nieuwe IKEA gids

De nieuwe IKEA gids

Menigeen zal hem niet gemist hebben maar ik miste de nieuwe IKEA gids wel degelijk. Hoewel de post hier niet op de mat valt, miste ik die stevige plof toch. Niet getreurd dacht ik, ik bekijk de app wel. Hoewel de app heus handig is, ook in de winkel, bleef ik het blad missen en dus toog ik naar IKEA.

IKEA gids voorgelezen
Het kwam in een nieuwsbrief voorbij, dat de nieuwe IKEA gids als audioboek beschikbaar was. Als wat?! Ik heb het geprobeerd, echt waar, maar ondanks dat ik toch wel veel IKEA namen ken, had ik het na een minuut of 9 helemaal gehad. Er staat trouwens meer tekst in de IKEA gids dan je denkt maar toch ik miste het bladeren en bekijken van de gids. Dus besloot ik de digitale versie te bekijken. Kan je zeggen dat vond ik ook klote. Want als je op pagina 36 een kastje ziet, kan je niet ff lekker een hoekje omvouwen. Oké je kan het vast wel grandioos handig digitaal met de app meteen op je boodschappenlijstje zetten, maar ik heb niet zo’n zin om in allerlei apps lijstjes te hebben. Die horen op 1 centrale plaats op een kladje wat ik kwijt kan raken bijvoorbeeld. Anyway ik was er klaar mee en dus wilde ik de gids.

Offline IKEA gids
Dat ik die gids niet meer thuisgestuurd krijg is jammer, nasturen doen ze ook al niet aan. Wel aan discriminatie want de mensen in Delft en omstreken krijgen de gids nog wel. Delft is het hoofdkantoor van IKEA, ben benieuwd hoeveel mensen in Delft de gids in het oud papier hebben geflikkerd. De klachten over het toesturen was overigens niet de reden van deze plotselinge koerswijziging. IKEA loopt een beetje achter vinden ze zelf, grote webwinkels sturen allang geen gidsen meer of hebben het nooit gedaan. Wist je trouwens dat de eerste IKEAbijbel gids 7 jaar eerder verscheen dan de eerste fysieke winkel? Einde van een tijdperk dat die gids niet meer komt.

Best een eindje fietsen later was ik bij IKEA Eindhoven wat eigenlijk Best is of Son en Breugel. Dat ik niet bijzonder veel met het kleine dorp heb waar ik woon zegt niet dat alles er verkeerd is. Dat ik op de fiets naar IKEA kan vanaf daar vind ik prettig. Is wel een stukje trouwens maar ik heb het er voor over. Frans is niet zo heel groot fan van de winkel.

Ik hobbelde als eerste naar het toilet, want kutkou, en was er vervolgens helemaal klaar voor. Ik zou naar de nieuwe IKEA gids vragen. Maar terwijl ik naar de medewerker liep zag ik ze in stapels bij de roltrap liggen. En weet je dat voelde heel vertrouwd, voor zolang het nog duurt.

29 thoughts on “De nieuwe IKEA gids

 1. Ik snap helemaal wat je bedoelt. Maar ik ben bang dat Ikea-technisch klaar ben. Alles wat ik leuk vind, heb ik inmiddels mee naar huis gesleept. Hoewel ik nu wel een leuk dressoir heb gezien. Maar Vriendje-lief is nogal gehecht aan die we nu hebben. Die zal ik eerst per ongeluk in brand moeten steken of zo…

 2. Hey bedankt dat je aan me denkt, ik heb zelf nog een bon of 2 liggen dus ik ga er niets meer aan hebben want met dit weer ga ik niet vaker meer. Weet je dat het park een winteropenstelling heeft? Die is ook leuk;)

 3. Oh.. had dat nog niet meegekregen.. de oude gids ligt hier nog in de kast hehe. Ooit, toen we gingen samenwonen, ons hele huisje Ikeaans ingericht.. heb er nog steeds de eettafel, de wandkast, het bed en de nodige losstaande kledingkasten van.. later nieuwe eetkamerstoelen bij die tafel gekocht. Maar feitelijk koop ik niet veel meer bij Ikea de laatste decennia.. dus ik ga die gids niet missen.

  Btw.. las je berichten terug en zag dat je die kortingsbonnen van de Postcodeloterij-agenda vroeg.. kun je die bon van het Openluchtmuseum van de agenda van dít jaar misschien ook nog gebruiken? ik ga zéker niet meer dit jaar, maar volgend jaar wellicht wél, dus die nieuwe geef ik nog niet weg. Maar van dít jaar heb ik ‘m dus nog. Die hele agenda is zowat nog compleet, dus als je dit jaar nog ergens met korting heen wilt? de meeste aanbiedingen zijn nog tot 1 januari 2020 geldig hè.

 4. Waar ik woon, heb ik nog nooit een IKEAgids gekregen. Meestal kreeg ik die van Mams mee.
  Dit jaar zag ik de gids liggen en dacht, zonde van de bomen, het lukt online ook wel.

  Helaas ligt IKEA voor mij niet op fietsafstand, want online lukt niet. Ben nu inderdaad allelei lastige dingen aan het doen om lijstjes te maken.

  Lijstjes ja. Want nu ik toch zoveel werk moet doen heb ik besloten de ‘aanvullen van het keukenspul’ te scheiden van de ‘nieuwe inrichting van de huiskamer’. Op die manier blijft het, met alle foto’s die ik in het lijstje hang, een beetje overzichtelijk.

  Volgende maand ga ik ergens een gids scoren.

 5. Ik vind dat ook jammer, dat er dit jaar geen IKEA-catalogussen op de mat lagen. (Meerdere huisgenoten die lid zijn van de IKEA Family, vandaar het meervoud.) Zo’n audioboek vind ik een mooie toevoeging – voor mensen die niet (goed) kunnen zien bijvoorbeeld – maar met de nadruk op “toevoeging”. ;)

 6. Och ik zal ook krijgen. We wonen heel dichtbij Ikea. Ik ben benieuwd. Wat raar dat wij niet gehad hebben? Terwijl kan lopen naar toe om te winkelen. Maar ik kom dan weinig. Bepaalde dingen had ik toen nodig.

 7. De gids was altijd wel welkom, maar doe het nu digitaal.
  Veel makkelijker in opzoeken, maar minder gezellig in bladeren. Hans

 8. Wij waren per ongeluk zaterdag in de Ikea in Gent. Nooit op zaterdag naar de Ikea! Maar we moesten iets terug brengen en dan toch maar even door de winkel. Ik kom er graag maar niet op zaterdag. De gids krijg ik ook al lang niet meer. Inderdaad best jammer.

 9. Ik woon zo dicht bij Ikea dat ik dat makkelijk te voet zou kunnen doen. Ik wandel dus in real life door de catalogus.

 10. Ik zie vorig bericht niet meer, daarom nog een poging.

  Al een paar jaar geen catalogus meer gezien.
  Toch jammer, ik mag er graag in bladeren en alles bekijken.
  En ja, op papier leest hij fijner.

 11. Audioboek? Je meent het niet.
  De catalogus mis ik niet. Ik bekijk meestal op de website wat ik nodig heb. Daarna troon ik naar Ikea en laat ik mij meestal verleiden door allerlei prullaria. Zoals vorige week een mintgroene afwasborstel. Zo blij met mijn borsteltje. Volgende week ga ik er nog eentje halen + een rekje voor in de keuken. Joepie. Groeten van een Ikea-fan.

 12. Ik koop niet heel vaak iets bij IKEA maar in de gids bladeren vind ik inderdaad altijd gezellig dus ik begrijp je. Ik ben sowieso meer op “papier”ingesteld en niet alleen omdat omdat ik drukkerijconnecties heb

 13. Geen lid van de familie, dus hier valt ie niet op de mat. Is niet erg. Prima winkel voor kasten enz. wij hebben er al jaren plezier van.

 14. Volgens mij heb ik die ook niet gehad, geen idee eigenlijk. Ik ben een beetje verliefd geworden op één van de bedden van Ikea en ik moet ook echt een nieuw bed, dus ik ga er binnenkort maar eens langs. Ik was altijd anti, maar ontdekte pas dat je er gewoon zonder doel heen moet en er dan heerlijk een avondje rond kunt wandelen.

Comments are closed.

Dat mag niet.