De boekenreeks die ik nooit dacht te lezen

De boekenreeks die ik nooit dacht te lezen

De boekenreeks die ik nooit dacht te lezen

Als je vroegah fan was van Star Trek dan was je een trekkie maar wat ben je als je tot je eigen stomme verbazing wel heel erg geniet van J.K. Rowling’s Harry Potter boeken? Ik weet het niet en dat geeft ook niet want ik lees toch wat ik wil. Dus toen ik het eerste deel van Harry Potter vond in een kringloop besloot ik het boek te kopen. En daarmee kocht ik het begin van de boekenreeks die ik nooit dacht te lezen.

Ergens in een ver verleden heb ik 1 of 2 boeken van Harry Potter gelezen. Dat weet ik omdat ik vooral de plaats waar ik ze las herinner. Namelijk de betonnen rand van het giraffenverblijf in Blijdorp. Nu staan er andere dieren toen kreeg ik een fijn kleurtje van het lezen van de boeken. Overigens herinner ik me er vrij weinig van. Inmiddels heb ik de eerste twee delen verslonden en herken vaag wat dingen maar zonder de beelden van de film. Die heb ik overigens ook gezien maar lang niet allemaal. Harry Potter, kinderboeken en fantasy zijn namelijk mijn genre niet.

Niet mijn genre
En toch verslond ik niet alleen de eerste twee delen, ik kijk zelfs uit naar de andere delen. In principe heb ik de complete serie in huis ware het niet dat het eerste deel een hardcover was en dat ik die voor het dubbele weer verkocht heb. Ook dat boek zal ik wel weer vinden want ook de andere delen heb ik in zeer korte tijd opgescharreld. Hoewel er voor de complete serie rustig 60 euro geboden wordt, heb ik me vooral gericht op losse delen en inclusief benzine kwam ik net boven de helft uit.

Marktplaats
En dan tref je dus ook MP verkopers. In twee gevallen jonge mensen pubers van 15 en een vrouw die niet thuis was en er op vertrouwde dat ik het boek uit de brievenbus zou halen en het geld achter zou laten. Vertrouwen wat ik nooit zal beschamen want hoe slecht leest zo’n boek dan?

Hoewel ik het liefste het ene na het andere deel van de Harry Potter reeks wil verslinden, lees ik tussendoor steeds een ander boek en zie ik tot mijn grote genoegen dat de delen steeds dikker worden. Daarom geniet ik voor nu even van mijn tussendoortje en verdwijn dan weer met liefde in de wereld van toverstokken en zwerkbal, in een boekenreeks die ik nooit dacht te lezen.

27 thoughts on “De boekenreeks die ik nooit dacht te lezen

 1. Het verbaasd me dat de boeken me zo bevallen want fantasy trekt me niet, kijk er ook geen films van en heb nooit boeken van Rowling gelezen. Deel drie uit, kijk alweer uit naar de volgende maar wissel het af.

 2. Wat leuk dat die serie dan toch onverwacht zo goed bevalt en dat je geniet van het lezen van die boeken :-)
  Persoonlijk heb ik geen enkel boek van deze serie ooit gelezen, en ik moet zeggen het trekt mij niet ook, net als de films mij niet trekken, daar heb ik trouwens wel de 1e van gezien.
  Nog veel leesplezier met de volgende delen.

 3. Op de middelbare school heb ik de serie helemaal gelezen. Elke keer weer vol spanning als het volgende deel uit kwam. Het is voor mij toch wel een van de mooiste series die ik heb gelezen!

 4. Ik vond het vooral keitof want ik dacht eraan maar zij stelde het voor. Het kwam die dag ook goed uit omdat ik toch die kant op moest en de prijs was prima.
  Ik ben ook verbaasd dat ik HP leuk vind maar ben nu bezig deel drie te verslinden voor de afwisseling lees ik hierna weer wat anders.

 5. Ooit geprobeerd. Maar ik kwam er niet doorheen. Wie weet probeer ik het ooit nog eens. Dat vertrouwen van die vrouw begrijp ik wel, trouwens. Gewoon blijven proberen. Je merkt vanzelf dat er ook nog mensen zijn die deugen.

 6. Nooit gelezen en ook de filmserie nooit gezien. Mis ik dan erg veel??? Star Trek wel veel van gelezen en ook gezien…dat ligt me toch wat meer…

 7. Veel leesplezier.
  Ik heb nog nooit een boek of film van Harry Potter gezien of gelezen.
  Groetjes Irma

 8. Nog een ‘late Harry Potter lezer’ dus. Ik heb één of twee jaar geleden het eerste boek van Harry Potter meegenomen uit de bieb. Iedereen vindt het mooie boeken en dat wilde ik snappen. Ik heb het echt geprobeerd, maar kwam er niet doorheen. Dus nee, voor mij bleef het bij proberen en werd het geen serie verslinden.

 9. Wat leuk dat je dit ook aan het lezen bent, ik heb er nog nooit iets van gelezen en of ook maar een film van gezien, maar heel veel mensen schijnen het heel erg leuk te vinden, veel plezier met het verzamelen van de serie en uiteraard van het lezen .

 10. Harry Potter heb ik nooit gelezen. Ik las natuurboeken als liefdesromannetjes en ik bezit heel veel boeken. Heb boekenkasten vol jullie raden het wel.. natuurboeken .

 11. Heel veel leesplezier. In de tijd dat m’n kleinkinderen nog klein waren las ik ze vaak voor, en dus óók Harry Potter, ik vond het een verschrikkelijk boek om voor te lezen. Ze kregen later gelukkig de boeken voorgelezen op een CD.

 12. Ik heb het volgens mij al weer heel lang geleden bij deel 1 gehouden. Denk ook niet dat ik ze ga lezen. Ook niet na jouw enthousiasme dat me vaak wel over de streep trekt.

 13. Acht als je cursed child, een toneelstuk, meeteld. Ik heb de serie boek voor boek compleet gemaakt via Mp.

 14. Hoeveel boeken zijn er eigenlijk ? Ik heb er twee en zou het leuk vinden om de andere delen ook te lezen
  Een van kleindochters is grote fan en samen met haar geniet ik iedere keer weer van de films

 15. Ik heb de hele serie gezien en gelezen. In die tijd vonden mijn kinderen dat super. Ik vind het heel ontspannend.

 16. Recent keek ik nog naar de Harry Potter film op TV. De vorige keren had ik ze aan me voorbij laten gaan maar nu dacht ik, mede door het minder mooie weer, “OK ik ga toch maar eens kijken”. Het werd meteen de hele reeks en het beviel me opperbest ! (net zoals de films van Lord of the Rings trouwens). Sorry hoor…. weet dat niet iedereen deze mening zal delen :-)

 17. Ik las ooit het eerste en tweede deel omdat ik voor mijn oudste dochter een Harry Potterkinderfeestje wilde geven. Ik weet niet of het daarom is, maar de overige delen heb ik nooit gelezen….

Comments are closed.

Back To Top