De 4+ leukste dingen om te doen in de lente

De 4+ leukste dingen om te doen in de lente

De lente, we verlangen er allemaal naar en hoewel het nu even nergens naar lijkt, begint de lente tot echt eind deze maand. Maar om helemaal voorbereid te zijn als dat mooie weer er eindelijk is lees je hier de 4+ leukste dingen om te doen in de lente.

Buitenspelen
Hoewel je jezelf misschien iets te oud voor knikkers of de speeltuin vindt kan een uurtje buitenspelen je enorm goed doen. Wandel eens een rondje tijdens de pauze van je werk of stap niet meteen in de auto als je een boodschap moet doen. Verken het park om de hoek en let specifiek op de bloemen en insecten die weer te zien zijn na de winter.
Iets meer tijd? Bezoek eens een openluchtmuseum, arboretum of kasteeltuin.

De 4+ leukste dingen om te doen in de lenteFietsen
Vorig jaar was, niet eens tot mijn verbazing, in het nieuws dat kinderen van tegenwoordig niet meer fietsen. Het gemak van kinderen afzetten met de auto is in deze haastige wereld bijna normaal geworden en dus raad ik iedereen aan lekker een eindje te gaan fietsen. Gewoon omdat je kinderen dat nodig hebben en ook omdat fietsen gewoon heel erg fijn is. Stippel desnoods van tevoren een knooppuntenroute uit en combineer je rondje fietsen met een terrasje, boswandeling of leuk dorpje om te bezoeken.

Museumweek
Met het mooie weer beginnen ook veel musea weer met leuke activiteiten. Een aantal musea zoals forten en kastelen zijn dicht geweest en met het museumweekend vieren ze dat ze weer open zijn. De entree is dan vaak niet duurder maar er is wel meer te doen. Win-win situatie dus. Van 9 t/m 15 april is het museumweek waarbij veel musea speciale rondleidingen geven en in het weekend extra evenementen organiseren. Misschien wel het moment omdat ene museum om de hoek een bezoek te brengen.
Geen zin in drukke musea? Let dan op de vakanties en ga doordeweeks. Vaak loont het ook om het museum zelf te bellen over de te verwachte drukte.

Koeiendans
Twee jaar terug zag ik tot mijn vreugde de koeien voor het eerst naar buiten gaan bij een boerderij in de buurt. Hoewel even zoeken, zijn zij lang niet de enige boerderij die vooraf aankondigen wanneer ze hun dieren buiten laten. Koeiendans zoals het evenement heet is algemeen bekend en staat vaak van tevoren aangegeven. Ken je toevallig een paar koeienboeren in de buurt? Zoek dan eens uit of zij er een publiek evenement van maken. Ook zonder kinderen is het ontzettend leuk die dieren te zien springen van blijdschap dat ze na weer een lange winter naar buiten mogen.

Nog niet genoeg inspiratie? Zoek een leuke buiten rommelmarkt op, hou een picknick, ga op zoek naar lammetjes of andere babybeestjes en mocht je toevallig niet zulk fijn lenteweer treffen ruim dan in ieder geval je winterkleding op.

De 4+ leukste dingen om te doen in de lente

19 reacties

 1. Ik vind het heerlijk als het weer lente word. Dan pak ik steevast mijn camera vast en ga ik er op uit om plaatjes te schieten. In de lente word de natuur plots zoveel mooier ;)

 2. Ik ben zoveel buiten. Heerlijk. En fietsen, ook heerlijk. En spelen? Ook dat doen we gewoon.

 3. De koeiendans klinkt als een briljant idee. Ik vind het al heerlijk dat ik ze op een gegeven moment weer in de wei zie staan, maar die eerste gang naar buiten meemaken, vind ik helemaal feestelijk!

 4. Ik kan er nog ene aan toevoegen, ga de tuin in en laat je verrassen, moet je uiteraard wel een tuin voor hebben..

 5. Alle tips even leuk en ja die koeien dansen is echt leuk om naar te kijken Hoop dat ik weer de kans krijg het te bekijken

 6. Ja hoor, laat maar komen, die tips.. al ben ik de velden rondóm de Keukenhof ook al vaak langs gewandeld. ;-) (toevallig net vandaag alvast een header zitten uitsnijden uit een foto daarvan)

 7. Ja de keukenhof prachtig. Maar de bloembollenvelden zelf zijn mooier. Ik heb nog tips voor je als je wil??

 8. Jaaaa.. de mensen moeten echt meer naar buiten gaan.. de kinderen vooral ook. Lekker naar de kinderboerderij als er jonge beestjes zijn.. of in ieder geval vooral maar eens achter al die schermen en schermpjes vandaan met die bleke neusjes! :-)
  Ik heb (alweer) geen fiets meer, maar wandelen doe ik elke dag.. en ook in je directe woonomgeving is er vaak al zóveel te zien..! Maar ik wil dit jaar ook weer naar de Keukenhof.. schitterend al die kleuren! Arboretum Trompenburg staat ook nog op m’n lijstje.. zag dat ooit in de herfst.. in de lente zal het weer heel anders zijn hè.

 9. Wauw wat een prachtige, levensechte foto’s! Ik moet er zowaar van niezen, ondanks de antihistamine én het computerscherm.

 10. ha die Liesbeth
  nu ik pas wel in die ideetjes van je , heb al leuke ritjes op de fiets gemaakt en al koeien buiten gezien , al was dat wel mestvee :)
  ja ik geniet gelukkig veel van de natuur , te voet of op de fiets , of de trein hihi
  klopt dat kinderen teveel bezig zijn met schermpjes en hun ouders hen niet naar school laten fietsen :(

  dus je hoopt ook op een mazzeltje van de belasting , nu ik wens je suc6
  en O ja ik kreeg gister Spoor weer :)
  fijne avond groet

 11. Naar buiten ga ik alle seizoenen , maar niet meer op de fiets, behalve voor even een boodschap in het dorp. Lijkt me leuk dat koeiendansen maar ik weet niets dicht in de buurt. maar lammetjes en geitjes gaat wel goed komen.

 12. Wat ook kan is schitterende foto’s van katjes gaan maken. Heel mooi Liesbeth!

Reacties zijn gesloten.