Dag Maria
Katten,  Persoonlijk

Dag Maria

Het was de eerste nacht dat ik bij Frans bleef slapen, ik was al vaker geweest dus de katten kende me, maar daadwerkelijk overnachten dat had ik nog niet gedaan. Overdag vermaakte ik me met de dieren, fotografeerde ze ongetwijfeld en kon toen Maria en haar zusje Marion nog niet altijd uit elkaar houden. Het zou niet lang duren want Marion vertelde wanneer het etenstijd was en Maria was de nieuwsgierige die altijd vooraan stond om iedereen gedag te zeggen.
Het was die nacht, ik lag uiteraard naast Frans toen ik wakker schrok van een heel demonstratieve Maria die vanaf mijn voeten naar boven over me heen liep en net voor mijn kin afsloeg naar Frans waar ze hard spinnend onder zijn deken kroop. Ik viel weer in slaap en tot ik heel raar wakker werd. Ik wierp een blik onder mijn deken en pontificaal bovenop mij lag jawel Maria. Het zo lieve poesje lag heel demonstratief op me met een blik van dit is mijn plek ja.
De typische Maria-blik heb ik nog regelmatig gezien maar ik accepteerde moeiteloos mijn tweede plaats en genoot van haar als ze dolblij omviel en zou er heel wat voor geven om haar tevreden gespin te horen of haar pootjes op mijn borst.

Dag Maria.

Tot ons grote verdriet hebben Maria Tweede Kerstdag in moeten laten slapen.

 

30 reacties