Dag Maria

Dag Maria

Dag Maria

Het was de eerste nacht dat ik bij Frans bleef slapen, ik was al vaker geweest dus de katten kende me, maar daadwerkelijk overnachten dat had ik nog niet gedaan. Overdag vermaakte ik me met de dieren, fotografeerde ze ongetwijfeld en kon toen Maria en haar zusje Marion nog niet altijd uit elkaar houden. Het zou niet lang duren want Marion vertelde wanneer het etenstijd was en Maria was de nieuwsgierige die altijd vooraan stond om iedereen gedag te zeggen.
Het was die nacht, ik lag uiteraard naast Frans toen ik wakker schrok van een heel demonstratieve Maria die vanaf mijn voeten naar boven over me heen liep en net voor mijn kin afsloeg naar Frans waar ze hard spinnend onder zijn deken kroop. Ik viel weer in slaap en tot ik heel raar wakker werd. Ik wierp een blik onder mijn deken en pontificaal bovenop mij lag jawel Maria. Het zo lieve poesje lag heel demonstratief op me met een blik van dit is mijn plek ja.
De typische Maria-blik heb ik nog regelmatig gezien maar ik accepteerde moeiteloos mijn tweede plaats en genoot van haar als ze dolblij omviel en zou er heel wat voor geven om haar tevreden gespin te horen of haar pootjes op mijn borst.

Dag Maria.

Tot ons grote verdriet hebben Maria Tweede Kerstdag in moeten laten slapen.

 

30 thoughts on “Dag Maria

 1. Dat zal niet meegevallen zijn …………
  Sterkte, want het gemis zal zeker erg groot zijn.
  Jullie, maar ook haar kattenvriendjes zullen haar missen.
  Troost elkaar maar.

 2. Wat een mooie herinnering, die eerste nacht. En wat ontzettend verdrietig dat dat lieve meiske er niet meer is. Heel veel sterkte met het gemis voor jullie allebei.

 3. Ik weet hoe verdrietig dit is en hoe het aanvoelt. Machtig mooi hoe je haar gedenkt. Koesteren die herinnering. De pijn blijft, maar zal op enig moment van intensiteit veranderen. Sterkte bij de verwerking…

 4. Een mooie herinnering aan Maria.
  Verdrietig dat ze is ingeslapen, heel veel sterkte.
  Dat je nog vaak aan haar mag denken als de eerste nacht. Hans

 5. Maar wat een mooie herinneringen heb je aan haar, dié ga je nooit vergeten. Heel verdrietig dat jullie afscheid van haar moesten nemen maar dat was ongetwijfeld om haar lijden te besparen.
  Sterkte want dat het verdriet geeft is onvermijdelijk.

 6. Wat een verdrietig moment zeg. Gelukkig heb je mooie dingen met haar meegemaakt zo te horen.

  Love As always
  dimario

 7. Ach wat verdrietig! We zitten er hier ook nog midden in het verdriet om Suske, dus ik weet hoe je/jullie je voelt/voelen.

  Heel veel sterkte.

 8. mijn oprechte medeleven Liesbeth
  sterkte wens ik jullie bijden
  koester de mooie herinneringen

Comments are closed.

Back To Top