Boekenbeurs in het museum

Boekenbeurs in het museum

Boekenbeurs in het museum

Een paar weken geleden kreeg ik het na veel proberen eindelijk voor elkaar om betaalbare entreekaarten voor Oorlogsmuseum Overloon te bemachtigen. Het is een museum waar ik graag kom maar niet op speciale dagen. Toch zag ik toevallig iets speciaals er zou een boekenbeurs in het museum komen. Dat ik daar naartoe wilde dat was duidelijk, had ik nooit gedaan zo’n boekenbeurs en het mooie aan deze, ze hadden alleen maar boeken over de oorlog!

Oorlogsmuseum
Dat ik vaker in het Oorlogsmuseum van Overloon kom, dat is wel bekend. Hij staat in het rijtje van mijn 3 favoriete musea en is de oudste van Nederland. Het museum is groot en is na recente verbouwingen geheel naar deze tijd gehaald. Ze hebben een grote collectie machines, wagens en ook vliegtuigen. Maar ook ook een nieuwe tentoonstelling die meer gericht is op degene die veel van de oorlog weet en een hele grote mooie nieuwe speciaal voor de mensen die meer willen weten over Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Boeken
Het was nog vreselijk warm in het museum en daardoor erg rustig. ‘Meer voor mij!’, is wat ik dacht en zodra ik mijn kaarten had gescand ging ik op zoek naar waar ik voor kwam. Al snel liet ik Frans achter en zocht mijn weg tussen de kramen en materieel. De boeken vond ik best prijzig en hier en daar liet ik met liefde boeken liggen. Bij één van de latere kramen roeg ik eens door en bleek documentatiegroep 40-45 standaard prijzen te hanteren. Prijsafspraken of niet boeken en Willys jeep-lucht een mooie combi. Toen Frans me eindelijk had gevonden stopte ik hem de boekentas in de handen en bekeek de titels op de volgende tafels. Veel had ik al gelezen maar hier en daar vond ik toch wel wat.

 

21 thoughts on “Boekenbeurs in het museum

 1. Een geweldig museum dat wij in afgelopen jaren een keer of vier bezochten. Vaak met meegenomen familie en vrienden. En telkens weer nieuwe items ontdekken. Een boekenbeurs maakten we daar nooit mee, maar dat is maar goed ook want mijn biek groeit nog steeds met de week en daarbij zit heel wat leeswerk uit die periode. Je zult maar een liefhebber zijn. Maar wel leuk dat dit fenomeen daar plaatsvindt. Wat het museum betreft…als je echt wilt weten hoe heftig de Tweede W.O. was voor ons Nederlanders, moet je daar echt eens naartoe. Daarbij is het materieel zeer indrukwekkend! Aanrader!!

 2. Omdat ik het er dan uit moet halen maar wel eerst 120 euro neer moet leggen. Als ik kortingskaarten heb kan ik ergens heen gaan maar het hoeft niet. Dat is het verschil.

 3. Je hebt er natuurlijk vast al over nagedacht. Maar als je zo vaak musea bezoekt (ik kan elk weekend wel een musea bezoeken,), waarom schaf je dan geen museumkaart aan? Dit museum geeft dan ook gratis toegang. Je haalt het er gemakkelijk uit, als ik het zo lees. Zelf heb ik het er al de eerste maand van het nieuwe jaar er uit. Zo graag bezoek ik musea. En ik woon in Arnhem, waar al een mooi aanbod aan bijzondere musea is. Maar goed, in heel Nederland zijn zoveel geweldige musea.

 4. Ik moet er eens heen met Vriendje-lief. Die vindt dat vast prachtig, ook zonder boekenbeurs. Geweldige foto, trouwens!

 5. Ik ben jaren geleden wel eens in dat museum geweest, maar kan me niet herinneren dat het zo duur was. Of kwamdat door die boekenbeurs. Overigens wel erg logisch om zo’n oorlogsboekenbeurs daar te houden.

 6. Wat onwijs leuk, bedankt voor het delen! Ik vind boekenbeurzen altijd heerlijk, lekker snuffelen tussen boeken.

 7. Ik ben ze maar gaan volgen op Facebook. Zoon is heftig geïnteresseerd in de tweede wereldoorlog. Zijn enige boeken gaan over dat onderwerp. En we wonen niet zo ver van het museum af. Zijn vader woonde ooit nog veel dichterbij. In die tijd kwam Zoon regelmatig in het museum.
  Ik vermoed dat hij ook wel naar de boekenbeurs had gewild (en hij gebruikt zelf FB niet).

  Wederom bedankt.

 8. Wat een geweldig idee, zo’n boekenbeurs in het museum. Het is al heel lang geleden dat ik in dat museum was en als het dus nog zo vaak veranderingen doorvoert, kan ik er binnenkort wel weer eens een bezoekje brengen.

 9. Deze museum ken ik niet. Daar hebben wel veel boeken. Je kijkt zoveel naar de boeken. Succes!!

 10. Waarschijnlijk zal de stroom nieuwe items langzamerhand gaan opdrogen omdat van de huizen van overleden mensen die de oorlog nog meegemaakt hebben allemaal leeg geruimd zijn.

 11. Gooh.. 1972 was ik daar.. heel avontuurlijk gekomen.. liftend, samen met m’n broer vanaf het station in Vierlingsbeek tijdens onze Tienertoer. Kan me er maar weinig van herinneren, maar het zal allemaal ook wel heel anders zijn nu.

 12. Je hebt je ogen vast uitgekeken daar bij die boeken en ook nog boeken die je niet gelezen hebt.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top