Blog 3000

Blog 3000

Een paar maanden geleden zag ik het, heel toevallig, aankomen. Blog 3000. Dat lijkt heel veel maar van 2010 tot september 2015 hield ik nog mijn kop dicht hier. Hoewel veel werk, vind ik mijn blog in huidige vorm leuker en om te vieren dat ik het al 3000 blogs volhoud, maak ik me er vandaag lekker makkelijk vanaf met de blogtag.

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?
Er waren steeds meer mensen die vroegen waar ik mijn foto’s maakte. Later wilde ze ook weten hoe ik die foto’s maakte en omdat ik niet al mijn geheimen wens prijs te geven besloot ik te schrijven over mijn ervaringen en die aan te vullen met anekdotes.

Blog 3000Wat is je favoriete blogplek?
Mijn slaapkamer. Daar staat mijn bureau, m’n platenspeler en de rest van mijn zooi. Op een zwoel avondje vind ik de achtertuin ook een prima plek maar de meeste ideeën schrijf ik op waar ik dan ook ben.

Heb je een vaste blogroutine?
Simpelweg de hele dag aan m’n blog denken. Een ideetje meteen vastleggen, net zoals foto’s. Ik laat liever geen moment met mooi licht voorbij gaan als ik vrij ben.

Spiegelreflex-camera of telefoon als camera gebruiken?
Zelf zal ik altijd voor mijn camera gaan maar iedereen moet vooral zelf weten wat ‘ie doet. Een beetje energie in het fotomateriaal steken vind ik wel een pluspunt aan een blog. De van internet gejatte zooi, gekochte standaardfoto’s die je overal tegenkomt of ondermaats saai werk, het doet me niets. Maar de spiegelreflex is voor echt fotowerk, koop een leuk cameraatje of gebruik je telefoon er kan tegenwoordig zoveel leuks mee als je er maar tijd en energie in steekt.

Sociale media- fanaat of liever offline?
Offline is niemand meer toch? Maar nee serieus geen sociale media, heb nog een Instagram maar echt serieus ga ik daar ook niet mee om.

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?
Zijn dat niet de artikelen die je moet verwijderen en vergeten in plaats van oprakelen? Maar als ik dan toch iets moet noemen, ik met plezier alle foto’s van mijn ex voor de buitenwereld afgesloten.

Op welk artikel ben je juist heel erg trots?
Uhm, ik denk degene waarvan mensen zeiden dat ze het uit gingen printen. Ik schreef meerdere stukken over narcisme en een blog over beter fotograferen waar dat beide bij gebeurde.

Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op je blog op 1 dag?

1094 het was de dag nadat ik een blogpost de narcistische collega postte.

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?
Teveel op m’n hals halen. Daarom doe ik niet mee aan wedstrijden, werk ik niet samen en schrijf ik niet meer voor andere websites.

Wat is jouw beste eigenschap als blogger?
Altijd proberen tijd te maken voor de blogs van m’n volgers. En de daarbij enorme hekel aan blogspot omdat dat niet lukt op m’n telefoon. Oplossing anyone?

Alle artikelen zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?
Zelf schrijven.

Heb jij typische blogger-kenmerken?
Ik heb altijd visitekaartjes, pen en papier bij me. En probeer elke dag iets voor mijn blog te doen.

Hoeveel foto’s moet jij maken voordat je de perfecte selfie hebt?
Hou op schei uit, ik maak meer per ongeluk selfies dan ik serieus een poging waag mijn ponum enigszins ordentelijk op de foto te krijgen.

Wat is jouw ultieme wens voor je blog?
Beetje afgezaagd, maar nog heel veel blog verjaardagen vieren, want als ik zo op publiceren klik zet ik mijn 3000e blogpost online.

Dit is ook leuk!

24 Replies to “Blog 3000”

 1. Een mooie mijlpaal zeg. Gefeliciteerd. Ik ben juist erg slecht met foto’s maken. Ik doe maar wat. Het is al heel wat dat ik nu foto’s maak met een iPhone. Dat schijnt een betere kwaliteit te zijn.

 2. Je schrijft dusdanig leuk en breed en vergast je lezers ook op flink wat beeldmateriaal. Dat zorgt voor klantenbinding. Ik blijf je volgen…proficiat! Trouwens….narcisme is echt een ramp!

 3. Wauw wat een aantal logjes zijn dat haha.
  Gefeliciteerd en dat er nog maar heel veel logs van je hand mogen komen!!

 4. Gefeliciteerd!
  Ik had zelf geen idee hoever ik was. Dus even kijken en blijk 3.388 blog gepubliceerd te hebben. Gossie. We zijn er maar druk mee. Ik hoop hier nog lang te lezen en dat jij nog lang bij mij komt lezen.

 5. Wauw dat is gewoon héél veel, Maar als je dagelijks blogt gaat het inderdaad hard en ben je ruim binnen 10 jaar aan de 3000. Ik haal dat met 13 jaar bloggen nog lang niet;-) De tag heb ik al eens eerder langs zien komen ( of een soortgelijke) die ik toen wel een keer meegenomen heb. Maar ik sluit me aan bij jouw wens dat ik nog veel blogjes bij je kan komen lezen.

 6. Gefeliciteerd! Ik ben er nog lang niet, maar nu loopt het toch ook aardig op daar ik om de twee dagen iets online gooi. Dus wie weet kom ik er binnenkort ook aan (met een minder groot getal dan wel, want inhalen zal me wellicht niet lukken, haha)

 7. Zelf zit ik op 3093 blogitems. Zo door de jaren heen loopt dat toch flink op.

  Je schrijft dat de spiegelreflex voor het echte fotowerk is. Mag ik daar de systeemcamera aan toevoegen ? :)

 8. Dat is een mooi aantal, ik zag net dat ik een ook mooi aantal gepasseerd ben. Ik hoop dat je het nog lang volhoudt.

 9. ja die gaan vele kilometers maken hoor , nog wat routes aflopen in Brabant en het Zeeuwse land ontdekken :)

 10. best wel veel 3000
  soms best lekker mopperen
  ja ook dat best wel blog vind ik leuk
  op naar best nog veel meer dan die 3000
  van harte

 11. Proficiat!

  Ik hoop nog lang bij jou te kunnen lezen.

  Ook ik zie graag een oplossing voor het blogspot gebeuren.

  Feliciterende groet,

 12. Van harte gefeliciteerd en dat je nog maar lang door mag blijven bloggen.
  Ook hier een fanatieke volger van je.
  Als je zo’n lekker mopper blogje hebt ben ik er snel klaar mee maar verder vind ik ze vaak interessant, boeiend, leerzaam, grappig, inspirerend enz.enz.enz.
  Ga zo door. Dikke pluim voor jou.

 13. Gefeliciteerd met nummer 3000! Respect hoor, zoveel berichten online en steeds weer wat nieuws.
  Wat betreft selfies: Volgens mij is dat een vak apart hoor. Ik denk dat ik er in m’n leven hooguit tien heb gemaakt en eh…ik vind ze allemaal nogal apart. Ik heb mijn pogingen dus gestaakt. Mijn hoofd plakt niet op een selfie.

 14. Liesbeth, ik ben blij dat ik je blog gevonden heb en mag volgen. Ik leer veel van je en, hee, ik vind je leuk. Lang leve je blog, heel lang nog.

Comments are closed.