Betaalbare Happy Socks

Betaalbare Happy Socks

Pasgeleden zag ik de nieuwe Happy Socks voorbij komen, ontzettend leuk maar ook ontzettend duur. Ze kosten al snel 9 euro op de website en ook in de winkels worden ze steeds duurder. Eigenlijk bij toeval kwam ik op een andere website terecht en kwam daar zeer goed betaalbare Happy Socks tegen.

Aliexpress
Ik ben het al tegen gekomen, bijna 30 euro voor een doosje met 4 paar Happy Socks, niet heel vreemd dat Hudsons B. moet inkrimpen. Zo’n zelfde doosje kocht je toen voor de helft bij E-tos. Ik liet de doosjes voor wat ze waren want ik vond via Aliexpress de makers van Happy Socks. De hallen met machines staan allemaal bij elkaar in hetzelfde dorp. En hoewel de sokken net anders van print zijn, lijken ze bloedveel op die blije sokken. Van flamingo’s tot smileys en van sterren tot aan kersen, ze hebben alles het enige wat ontbreekt is het logo en die bizar hoge prijzen.

Kwaliteit
Ik zocht tussen alle aanbieders en bestelde de leukste paren. Net als met Happy Socks heb je dames en herenmaten. De binnenkant ziet er perfect uit, deze sokken hebben geen lange draden die onder je nagels schieten en zitten net zo goed in elkaar als hun duurdere broertjes en zusjes. Maar ze kosten gemiddeld nog geen €1,80 en worden gratis verzonden. Inmiddels zijn de paren die ik gekocht heb al weer een aantal keer gewassen. Ze lijken niet te slijten en ook de kleuren zijn niet bewerkt.

Vergelijking
Uiteraard ben ik op zoek gegaan naar echt goed vergelijkbare sokken. Hieronder zie je printscreens van beide websites. Je ziet hoe vergelijkbaar sommige sokken zijn, alleen de prijzen zijn dat niet. Dat op de foto van Alieexpres ook sokken staan die ik wel heb maar niet via hen heb gekocht, geeft wel aan waar Happy Socks eigenlijk vandaan komen. De printscreen spreken voor zich, 5 paar sokken voor nog niet de helft van het doosje met 2 paar van Happy Socks zelf.

Nadelen
Uiteraard zijn er ook nadelen aan dit verhaal. De belangrijkste is nog wel dat kopen in China niet goed is voor het milieu. Ik kocht mijn sokken allemaal bij twee leveranciers. Vind je wel een leverancier die de meeste leuke sokken heeft, zodat je alles in één pakket kan laten komen. Een ander nadeel is de maat, ik pas met mijn 43 in alle herensokken, maar ze vallen kleiner uit dan de Happy Socks in de winkel. Let dus op de maat! Maar het grootste nadeel vind ik de wachttijd. Het kan rustig een maand duren eer ze binnen komen. Maar goed dat hebben jullie vast over voor de meest betaalbare Happy Socks.

Betaalbare Happy Socks

23 reacties op “Betaalbare Happy Socks

 1. Mij kan het echt niet schelen wat er op mijn sokken staat maar misschien is het iets voor dochterlief en schone zoon. Hoewel ik denk dat die het inderdaad slecht voor het milieu…

 2. Vind ze leuk, maar veel te duur voor mij. Daar naast heb ik liever neutrale sokken, nu ik nog steeds alleen maar sneakers kan dragen.

 3. Ik vind ze leuk, maar ga met Riet mee. Ik draag alleen effen sokken.
  Hou in de krant Koop je deal in de gaten, daar komen ook wel eens Happy Socks voorbij.

  1. Zo dat tikt leuk aan als die nou allemaal tegelijk sokken bestellen bij 1 verkoper.

 4. Ik ben zelf al heppie, daar heppik geen blije sokken voor nodig. Lees wel dat veel reageerders geen sokken dragen. Met een paar sokken kan de kachel een graad lager. Met 2 paar 2 graden. Dus draag ik er 19 over elkaar en hoeft de kachel niet meer aan. ;-)

  1. Haha ik draag altijd sokken het miet wel heel warm zijn wil ik ze niet dragen.

 5. Ik draag niet heel vaak sokken, maar de laatste tijd toch wel in huis. Maar de boorden zitten voor mijn enkels meestal te strak. Dan geef ik er aan de achterkant gewoon een knip in, zodat ze ruimer zitten.
  Hoe zit dat met de boorden van de AlieExpress happy socks? Want ik vind ze wel leuk!

 6. Ik kreeg onlangs 3 paar unhappy socks van Treeske.
  Die kocht ze bij de Dutch Sjinees.
  AC-tion.
  Net de vloerbedekking boven stof gezogen en een enorm werk gehad aan de pluisjes van deze vervelende sokken.
  Zodoende, heb ik ze net in de vuilnisbak gemieterd.
  Nu ben ik HAPPY HULK!

 7. Happy socks ogen inderdaad altijd erg vrolijk en doen hun naam eer aan. Ik draag eigenlijk nooit sokken en heb altijd blote voeten in mijn schoenen. Alleen tijdens het hardlopen kan ik helaas niet om sokken heen.

 8. Ik droeg al HS toen ze nig niet in Nederland te koop waren. Ik vond ze toen in Zweden. Nu koop ik ze ook al een tijdje bij Alie. Kwaliteit is hetzelfde. Ik ben net zo snel door de hiel heen als met de echte HS. Als ik wandel draag ik trouwens loopsokken van Falke maar ook de versterkte van Decatlon zij heel prettig. 300 km in 16 dagen en geen blaren.
  Warme groet en een glimlach,
  Harry

 9. ik heb ze ook gekocht bij Ali, voor oudste zoon. Ze zijn top, ik heb er in een keer 10 paar besteld. prima, al moet je opletten met de droger, daar worden ze nog kleiner van… zal wel voor alle sokken gelden..

 10. Ik denk ook dat ze allemaal in goedkope landen, geproduceerd worden. Je betaalt alleen de merknaam, maar daarmee heb je geen garantie dat de mensen die ze maken goed betaald werden.

 11. Ik kies altijd voor wandelsokken in onopvallende kleuren want in de natuur wil ik niet opvallen.Wandelsokken hebben een versterkte teen en hiel en worden zo geweven dat ze perfect rond mijn voet zitten. Die kosten wel wat maar gaan jarenlang mee.Ik heb nog nooit blaren gehad.

 12. met dit weer werken was nooit een pretje voor mij :)
  eeuwig en altijd buiten in weer en wind
  en dat mis ik dus echt niet hihi
  of er nog hakken omhoog weer komt , ja vast wel
  maar de komende dagen laat ik mijn wandelsokken werken

  slaap wel groet

 13. Ik ben van de links/rechts wandelsokken.. vind die Happy Socks erg vrolijk, maar ik moet anti-blaar hebben hehe.

 14. Om de een of andere reden denk ik dat ik vermoedelijk zelf geen happy socks zal gaan dragen. maar ik ben blij dat ze er zijn, want socks kunnen niet happy genoeg zijn (en hun dragers/draagsters ook niet)

  1. Soms wel hoor.. bij Wandelgeest.
   Ik vind dat de sokken van Falke voor al dat geld wel erg snel gaatjes krijgen.. vooral bij de tenen. Heb nu wandelsokken van Tenson.. goedkoper en sterker.

 15. Ik draag zelden sokken maar áls ik ze draag dan toch liefst gewoon effen, maar wie van “de vrolijke kleurtjes”is zit goed bij de happy socks dat is duidelijk.

Reacties niet toegestaan.