Best wel 7

Best wel 7

Voor je het weet is best wel de maand voorbij. En wat heb ik nou helemaal gedaan behalve teveel werken en te weinig chillen in een doos? Best wel veel eigenlijk. Ik ging naar het vliegtuigjesmuseum wat best wel een roteind rijden was. Best wel freaky kale leegte dat Flevoland. Ging eindelijk naar Zooparc Overloon, wat best wel voor herhaling vatbaar is, reden een klein rondje België om te tanken om best wel veel te besparen, bezocht een tentoonstelling en ging naar een park waar Frans sinds zijn kindertijd niet meer geweest was. Best wel allemaal in één maand (en een paar dagen) en best wel de reden dat ik best wel gaar ben. Heb dan ook best wel zin in een doos tukje.

Best wel verontrustend dat ik spierpijn in m’n bovenbenen heb na het aanduwen van de auto. Frans heeft de verklikker van zijn verlichting inmiddels gefixt. Toch voelt die spierpijn best wel als de eerste stap naar de afgrond.

Best wel verlopen ponem nadat een stukje van een heel gezonde rijstwafels er zonodig via m’n neus weer uit wilde. Best wel ranzig weer.

No flippo

Best wel de hele zak leeggeknaagd, mis de flippo’s nog steeds.

Best wel een natte jas overgehouden aan het veilig afleveren van een verdwaald kind. Het arme ding liep tussen de auto’s wilde niets zeggen maar had wel een natte broek. Had kind onder de knieholtes en rug opgetild zodat ze mama op het terras kon vinden. Mama was kind best wel aan het zoeken vanaf haar tafeltje kijkend op haar telefoon. Kind ging helaas nogal onverwacht verzitten. Best wel zeik voor dank.

Best wel 7

Best wel de allerleukste beker ever gekregen van mijn vader!

Best wel knullig. Als ik naast Frans in de auto zit dan wijkt ‘ie wel eens opeens uit om over een blikkie te rijden. Das al zomaar 1 punt, flesjes 2 en oma’s 100. Pasgeleden zat ik eens een keer alleen in de auto en zag een blikje. Die ik best wel kansloos miste. Op de terugweg kwam ik er weer langs. En miste nog eens.

Best wel lang haar het gras is niet het enige wat goed groeit met mooi weer. Liet de kapster lachen aan de telefoon; Heb best wel mooie krullen hoor ze hangen alleen onder m’n armen in plaats van langs mijn hoofd.

Wel pretzel

Best lekker de pretzels van Lidl. Kocht er laatst ook bratwurst en ben sowieso fan van de winkel. Best wel Duits allemaal hmm.
Sorry opa.

Best wel 2 blaren na een paar uurtjes klussen in de tuin. De volgende keer laat ik het fijn liggen.

Best wel benieuwd naar Bokrijk. Iemand bekend met dat openluchtmuseum?

17 reacties

 1. Ik hoop dat dat kind niet door had dat zijn moeder zo -ehhhh- ongerust was. Sneu, zeg.

 2. Grappig! Heb het met een grote glimlach gelezen.
  Geen van de musea die je noemt ken ik. Geen van allen heb ik bezocht.
  Veel plezier alvast bij je volgende avonturen.

 3. Oeh! Ik heb best wel een nieuw openluchtmuseum ontdekt door jouw blog. ?

  Best ernstig dat iemand zijn kind niet mist..

  Beste groeten, Jeanine

 4. Beetje zuur om Sorry opa te zeggen, als je er niet bij stilt staat is het niet zo erg, maar als je het beseft en dan toch doet juist wel.

 5. Best wel lullig een kind kwijt raken zonder het eigenlijk te missen! Was niet moeilijk om
  pislink”te zijn in dit geval;-)

 6. Bokrijk bezocht ik ooit als klein kind.
  Het openluchtmuseum in Arnhem ken ik beter.

  Aan het Zuiderzeemuseum heb ik ook mooie herinneringen.

  Zonnige groet,

 7. O dat klinkt precies zoals ik hoopte. Ben je ooit in Arnhem in het openluchtmuseum geweest?

 8. Jij hebt dus blijkbaar niet stilgezeten en veel dingen gedaan die je wilde doen Wat Bokrijk betreft ,ik kom er alle jaren en mij bevalt het best.Het is teruggaan naar het leven van onze overgrootouders vroeger.Orignele huizen werden ergens afgebroken en hier terug opgebouwd.Het oude schooltje met meester Mijheer pastoor ,een oude originele bakker een snoepwinkeltje en nog veel meer.Het is er ook heerlijk wandelen in het arboretum en er loopt een tentoonstelling van de sixties.Er lopen ook acteurs rond in de klederdg van vroeger di het leven van toen naspelen.

 9. Best wel ben ik bekend met Bokrijk. Het is een soort Openluchtmuseum van Arnhem, maar dan met minder gebouwen en veel ruimer opgezet. Dus met weilanden(jes) tussen de nederzettingen, vee in de weide, een soort echt platteland en minder een park. Het is in die zin ook traditioneler dan Arnhem (ook met actrices en acteurs overigens). Het mooie van Arnhem vind ik dat ze de stap hebben gemaakt van uitsluitend het platteland in de 58ste eeuw oor Christus ofzo naar jongere tijden: Van Gent en Loos, de tramremise, de barakken waar de Molukkers werden gehuisvest, het Groene Kruis gebouw. Dat ik dat zo leuk vind komt niet toevallig denk ik omdat het dingen uit mijn eigen jeugd zijn. Bokrijk heeft dat minder, maar daar staat dus een grote ruimelijkheid tegenover, een prachtige wandeling doorheen – hmmm, dat klinkt ineens Vlaamsig – de landerijen met historische boerderijen en molens en anderszins. Zeer de moeite waard! En bij jou min of meer om de hoek.

Reacties zijn gesloten.