Best wel 42

Best wel 42

Best wel drukke maand gehad! Best wel veel dingen gedaan en best we genoten maar ook dingen die me bezig hebben gehouden. Best wel volledig beu geweest van dit jaar uiteraard die hoge besmettingscijfers maar ook de watersnood in Limburg. Best wel een rare maand dus om orde te scheppen hier mijn blog maandoverzicht best wel 42.

Best wel raar weer deze zomer, best wel bizar wat er in Limburg gebeurd is. Best wel opvallend dat het 15 juli alleen over de dood van Peter R ging op TV terwijl in Zuid-Limburg de boel al overstroomde. Best wel bizar dat daar waar de dijken pasgeleden verhoogd zijn het water zo hoog heeft gestaan dat de bewoners alsnog moesten evacueren. Best wel bizar overdag spelen kinderen in het opkomende water vroeg in de avond moeten de bewoners evacueren. Best wel bizar dat in een tijd als deze de bewoners geen idee hadden terwijl ze 2 dorpen verderop zandzakken stonden te vullen. Best wel bizar dat dit kan gebeuren maar wat me nog het meeste raakte was dat de mensen in het ene dorp totaal geen maatregelen namen omdat ze niet gewaarschuwd waren en ook niet het idee hadden dat het nodig was. Best wel een schok toen ik datzelfde dorp de avond erna op de evacuatielijst zag staan.

Best wel een zielig egeltje gezien liep best wel vroeg in de avond terwijl het nog licht achter het huis, dat ik meestal geen goed teken. Best wel kapot koppie maar at nog lekker. Best wel naar om te zien, uiteindelijk heeft Prikkie het niet overleefd.

Best we ook een gewonde duif hier gehad. Best wel aangevallen door Mickey (die straf heeft gehad) maar denk niet dat de verwondingen van een kat kwamen. Best wel eerder van een aanrijding. Best wel lullig behandeld aan de telefoon van de dierenambulance ‘wij rijden niet voor zielige egeltjes, duifjes en ander wild spul’ ik moest maar overdag bellen. Best wel niet de eerste keer dat dierenambulance Helmond steken laat vallen. Best wel de volgende dag een normaal persoon aan de telefoon gekregen, Duif is opgehaald.

Best wel courgette van buurman gekregen best wel lekker ding, de courgette hè. Best wel geen kookwonder maar heb een knoflookteentje in kleine stukje aangebakken in lijnzaadolie, best wel ook nog peper en zout op de in plakken gesneden courgette bakken in de pan en nomnomnom!

Best wel ook vandaag de eerste aardbeien op. Best wel een raar jaar.

Best wel geluisterd naar podcast sorry voor mijn broertje een podcast over een familie waarvan de ene broer compleet afzakt en de andere broer hulpverlener wordt. Best wel mooi opgezette podcast met een interessant onderwerp die van diverse kanten belicht wordt.

Best wel op slakkenjacht geweest van de week. Best wel nodig ook het botervlootje op de foto was alleen van de oprit en heb ik in de tuin nog 2 keer kunnen vullen. Best wel niet gek dat mijn plantjes opgevreten werden, best wel maar 1 avond dat er zoveel slakken waren.

Best wel herinnering van WordPress gekregen dat mijn account een jaar bestaat. Best wel dus ook een jaar Liesbethblogt.nl

Best wel naar Oorlogsmuseum Overloon geweest best wel binnenkort meer over de nieuwe tentoonstellingen.

Best wel de allerlaatste op deze aardkloot maar heb The Greatest Showman gekeken, heerlijke feelgood musical mocht je de film ook willen zien hier kan dat gratis zet wel even je adblocker aan.

Best wel veel kringlooprondjes gedaan, vooral boeken gekocht. Best wel ook een mooi doosje boeken op mogen halen met zo goed als nieuwe boeken!

 

29 reacties

 1. Gefeliciteerd met een jaar bloggen! Ja, die overstromingen hielden mij ook wel bezig, gelukkig hebben mijn vrienden en familie daar er niet veel last van gehad.

  En brrr die slakken… maar dan schijn je een groen tuintje te hebben en dat is dan weer mooi :D

 2. Hé! Wat een boel beestjes! Jammer van dat egeltje en inderdaad een hele rare reactie van de Dierenambulance. Slakken zijn een ramp! Ik hóórde ze vroeger gewoon mijn hostas op eten als ik ’s avonds in de tuin zat. Heb er nooit aan gedacht om ze te vangen eigenlijk. En hé! Ik heb vakantie! Misschien moet ik ook eens naar de kringloop!

 3. Courgette vind ik echt zo lekker! Ik zou dat zo elke dag kunnen eten, haha.
  Het is echt bizar inderdaad wat er in Limburg is gebeurd. Het zal je maar overkomen, zo heftig.

 4. Hoorde van een dorp dat geen zin had om dijken te verhogen omdat de dure woningen dan geen uitzicht meer hadden, tja. Heb ook weinig melij met boeren waarvan machines kapot zijn, bouw dan je stal niet in buitendijks gebied. Maar ook doepen die door water ongeven waren zoals Bergen. Bizar hoe hoog het water daar heeft gestaan. Vraag me serieus af als een verzekering niet uit hoeft te betalen als je online zet dat je op vakantie bent, of ze dan zulke schade wel betalen. Je weet tenslotte waar je woont. Nog geen 10 km verderop takelde de brouwerij zijn machines weg en deelden kratten uit. Ik vraag me serieus af wat er elders voor problemen zouden ontstaan. De metro van Londen lijkt me een goed voorbeeld.

 5. Best wel druk inderdaad – en best wel een heeeeel fijne boekenbuit gescoord! Klinkt best wel interessant, die podcast.

 6. Juli was een maand vol verrassingen. Positieve, zeker, ook negatieve. Het Hollandse zomertje is weer terug nadat we eerder hoorden dat we alleen nog maar tropische temperaturen zouden kennen. Weerprofeten voorspelden een droge en hete julimaand. Nou dat pakte even anders uit. De extreme gevolgen van een niet verplaatsende depressie boven een relatief beperkt heuvellandschap waren niet voorspelbaar en kennelijk ook niet controleerbaar. We leren wel dat we het water niet kunnen controleren als we het de ruimte niet bieden om zich naar beneden te bewegen na zware regenval of smeltende sneeuw. Overigens heb ik in 1980 soortgelijke taferelen meegemaakt in Limburg. Ook toen hele stukken van die provincie afgesloten. Dus what’s new?? Dat we nu sneller en meer beelden kregen…dat wel ja…Best wel!

 7. Beter iets om handen hebben, dan je vervelen.
  Egeltje soms aangereden?
  Ja, het is een goed slakken jaar, lekker vochtig en warm. Hans

 8. Niet vervelend om naar te kijken hoor en gezien mijn andere buren kan het heel wat slechter. Maar ben tevreden met wat ik heb. Frans en courgettes:D

 9. Inderdaad best wel een leuke podcast!
  Die film niet gezien trouwens.
  Begrijp dat de buurman niet zo’n lekker ding is. :-)

 10. Jij hebt blijkbaar best wel ergens “een slakkengangetje” hadden de slakken best wel pech aan. Ik zie ook een best wel lekker ijsje, mjammie.

 11. Hahahaha best wel hard gelachen met die ‘Het wordt morgen mooi weer’. Typisch voor deze zomer ugh. En ik vond ‘The Greatest Showman’ ook heel leuk, al had ik dat niet verwacht eigenlijk!

 12. Best wel een waardeloze zomer intussen. Daardoor hebben we hier ook best wel veel slakken in de tuin. Maar daar hebben we gelukkig intussen met de slakkenopruimingsdienst best wel een goeie oplossing voor gevonden.

 13. Je bent ijverig bezig geweest met een heleboel zaken en wat een massa slakken maar hier is het zeker niet beter. Wat een raar jaar en ellendige zomer. Maar we hopen nog altijd op wat minder regen maar de voorspellingen vertellen anders

 14. Dat oorlogsmuseum in overloon ben ik ook weleens geweest. ik vond het daar wel interessant, maar rommelig.

  Love as Always
  Dimario

 15. Best wel veel huisjesslakken.. hier zijn het bijna allemaal blote in de biersoep. 😉
  (Maar ook best wel enórm veel!)
  Best wel zielig van dat egeltje en de duif.. en best wel schofterig dat die dierenambulance daar niet voor kwam.
  Best wel mij geheel onbekend, die Greatest Showman.. best wel geen flauw idee waar dat over gaat. Maar ben dan ook totáál (niet eens ‘best wel’ haha) geen musicalliefhebster. 🙂

 16. als je dat bordje bij het spoor negeert ben je best wel dood
  dat hek wat ik als rara waar ben ik deelde is de oprit naar Trix haar stulpje , best wel mooi daar hoor
  was best wel een prachtig ritje , kan het je aanraden op je polkadot fiets
  jij was ook best wel weer druk met van alles en nog wat
  ik mag hopen , dat ik de laatste op deze aardkloot ben , doe ik dus niet , gun jullie ook een fijne oude dag

Reacties zijn gesloten.