9 dingen die je echt nog niet wist van mij

9 dingen die je echt nog niet wist van mij

Je zou denken dat ik als dagelijks blogger zo’n beetje alles wel gedeeld heb. Is toch niet zo. Daarom deel ik 9 dingen die je echt nog niet wist van mij, niet dat jullie er per direct iets aan hebben maar ach, dan leren jullie me weer een beetje beter kennen.

Behalve met Frans afstandbestuurbare auto’s speel ik ook met jojo’s.

Ik hou niet van live muziek
Tenzij ik er zelf bij ben vind ik dat geblèr en de vaak mindere kwaliteit van de muziek heel erg irritant. Het kan me ook werkelijk niets schelen wanneer een artiest niet live zingt. Als het maar goed klinkt en dat wordt toch al heel wat minder als de fans hun muil niet houden.

Ik heb een enorme hekel aan verspilling van voedsel. Ik vind eten weggooien een zonde en probeer het ten alle tijden te voorkomen. Mocht er iets overschieten dan is het voor de vogels, de schapen of de varkens. We sparen groen afval op in een zak in de vriezer en brengen het eens in de tijd weg.

Ik heb als kind de film de Gremlins gezien en heb er nog nachtmerries van. Zo erg dat ik tijdens de nachtmerrie weet dat het een nachtmerrie is.

Ik vind papegaaien, ara’s en alle andere exotische vogels groter dan een parkiet eng. Wil je mij zien rennen? Laat zo’n roodstaartgeelkuifwitbipsding los. Dit is overigens de vogel van een kennis van ons en ja ik heb hem over zijn koppie geaaid. Door de kooi met 1 vinger die ik in principe kan missen.

Ik hou niet van zwarte kleding. Ik heb wat zwarte dingen maar draag ze zo zelden dat ze nog amper verkleurd zijn. Ook heb ik 2 zwarte brillen die nooit draag omdat ik er niet bepaald vriendelijker uit zie.

Ik heb ooit een 9 komma nog wat voor het vak Frans gehaald, dat was om mijn onvoldoende op te halen naar een 5.5 zodat ik het kon laten vallen. Zodra ik het cijfer hoorde ben ik de klas uitgelopen. Het jaar erop liet ik Duits ook vallen.

Ik drink geen alcohol of nou ja het prutsbeetje wat ik jaren geleden dronk kan je amper meetellen. Ik heb gewoon het geluk dat ik koffie altijd lekkerder vond. Heb overigens wijn drinken van huis uit meegekregen, gelukkig hoef je ook een goed voorbeeld niet te volgen.

Ik lijd aan de zeker niet zeldzame ziekte abibliophobia. Gelukkig kan ik zeggen dat ik het aardig onder controle heb.

32 reacties

 1. Het verhaal van de negen komma nogwat vind ik dus echt geweldig. Beste manier om dat soort zaken aan te pakken;).

 2. Het kan best nog wel geweest zijn dat ik de leraar nog een bonjour heb toegeroepen. Dat was mijn Liesbeth-out momentje.

 3. Eh…. titel 9 dingen enz… maar je deelt 10 dingen? Ik deel in ieder geval jouw opvatting over live concerten, (behalve bij klassiek) Papegaai achtige kun je best maar voorzichtig mee zijn, die snavel is héél sterkt én scherp!

 4. ik ben ook geen liefhebber van concerten , vreselijke herrie
  leef ook aardig bewust , maar lust af en toe wel een pintje
  en die mooie vogels vind ik geweldig , op afstand :)

 5. Ja, dat ik dat allemaal niet wist is niet zo verwonderlijk, want elk mens zit toch weer anders in elkaar.

 6. Nou, dat was leuk om te lezen.
  Vind het ook erg wat mensen aan voedsel weggooien, je kunt toch aangepast kopen en koken. Hans

 7. dat wordt dan een abo nemen op de boeken van de kringloop. Dan blijft het binnen de perken. Ik heb een hekel aan die klere herrie bij zo’n concert.

 8. Haha, episch, hoe je Frans liet vallen! Het vak dan. Niet de echte Frans. En je had gelijk, hoor, ik wist ze allemaal echt nog niet.

 9. Je bent weer wat minder geheimzinnig voor je bezoekers en gelukkig ben je met je abibliophobia niet alleen en heb je het goed onder controle

 10. Heb ook een hekel aan live muziek. Dat gejoel en applaus tijdens en na elk nummer is niet aan mij besteed. Voedsel gooi ik nooit weg, ik eet altijd alles op. Zwarte kleding vind ik wel mooi maar staat me niet. Ik drink graag een biertje s’avonds maar met mate. Van de koffie ben ik een beetje af, drink nu wat meer thee. Zo, nu weet je ook iets meer van mij. Leuk blog.

 11. Altijd leuk om te lezen. Ik droeg ‘vroeger’ dus nooit zwart, ik ontweek het echt. Terwijl ik nu dol ben op zwart en het regelmatig draag. Sowieso leef ik in zwarte broeken. De ene keer draag ik er kleur op en de andere keer een (oversized) band shirt. Vind ik zo nu en dan ook heerlijk.

 12. Ik vind een paar zaken wel opmerkelijk. Maar ook erg leuk en zeker openhartig. Toch een kwetsbare meid ondanks het soms stevige taalgebruik….:) Leuk hoor! Eerlijk ook!

 13. Altijd leuk, zulke weetjes. Wat jij met frans had, had ik wiskunde. Alleen weet ik zeker dat ik geen voldoende heb gehaald voor dat allerlaatste proefwerk. Ik heb altijd gedacht dat de leraar, die wist dat ik wiskunde ging laten vallen, niet zo secuur nagekeken heeft.

  Moest nog aan je denken vandaag. Ik zag een rode fluitketel met witte stippen. Maar jij drinkt liever koffie dus.

 14. O lief dat je aan me dacht. Teveel kalk in het water zorgt dat ik heel ouderwets water kook ik een steelpan omdat dat wel makkelijk schoonmaakt.
  Zulke leraren moeten een lintje. Mijn wiskundeleraar wat een enorme hufter.

Reacties zijn gesloten.