Liesbethblogt.nl is klaar met verhuizen!

7 dingen die ik echt niet begrijp

7 dingen die ik echt niet begrijp

Regelmatig kom ik dingen tegen die ik echt niet begrijp. Geen wiskundige shit of hoe die &^%$% flatscreen werkt. Nee hoe het kan dat mensen doen wat ze doen. Hier de 7 dingen die ik echt niet begrijp van de laatste tijd.

Op tv verschijnt in zo’n medisch programma iemand die er helemaal niet slecht uit ziet, prima verzorgd haar, leuke kleding maar zodra die lippen van elkaar gaan weet je meteen wat er mis is. Het gebit is een donker hol van verderf. Kan gebeuren is een understatement en als die persoon dan ook nog zegt dat hij/zij doodsbang van de tandarts dan denk ik echt ‘wat?’. Hoe kan je je gebit zo slecht verzorgen (als in nooit tandenpoetsen) terwijl je weet dat de pijn uiteindelijk ondraaglijk wordt dat je toch in zo’n stoel eindigt. Ja of eerst nog even met bloedvergiftiging in het ziekenhuis en dan met spoed naar die tandentrekker.

Ander programma, ik weet het misschien moet ik maar een boek gaan lezen of zo. In beeld verschijnen 2 nog bepokte allang niet meer pubers die vader en moedertje zijn en ook nog zwanger van de tweede. Na voor beide vele pogingen nog steeds geen diploma maar wel een schuld van 80.000 euro. Op de rand van uit huis gezet, geen werk en nog een paar weken voor baby 2 eruit ploept. Wat me altijd opvalt in zulke programma’s is dat die mensen een vermogen aan boodschappen uitgeven en dure dingen als een tv van 1400 euro binnen hebben staan. Of verzamelingen hebben waar 1 deel al 400 euro van kost en ook nog heel regelmatig zo’n pakje peuken op tafel. Maar de huur betalen ze niet, onbegrijpelijk!

Heb nog net geen tenen fobie maar zo’n vieze gele dikke schimmelnagel en er niks aan doen. Ieuw, serieus gadverdamme. Begin eens met dichte schoenen en een rondje apotheek.

En wat denk je van stinkende mensen. Bedoel ik nog niet eens die rommel uit luchtjeswinkels of een bezweet persoon na een warme dag mee, maar serieus meurende mensen. Heel lang niet gewassen, smetplekken stinkende mensen. Je zal er mee getrouwd zijn, denk ik wel eens. Zijn die wel getrouwd?

Mensen die hardlopen in de regen. En dan niet een onverwachte hoosbui maar zo’n vies zever zeikregentje die gewoon de hele dag door gaat. Je kan me echt niet wijsmaken dat je dat voor de lol doet of dat dat gezond is.

Flatscreens. Frans zijn grote tv ging kapot. En omdat hij bij de stort een flatscreen had gevonden die het nog deed en in de kast paste zette hij die erin tot hij de oude gefixt had. Ik wilde net wakker uit mijn nachtdienst een dvd kijken maar hoe ik mijn best ook deed ik kreeg die £×&#_$=^# TV niet op dvd en moest Frans bellen. Prima uitleg volgde maar nog voor ik de dvd aan had zocht ik fijn op marktplaats een tv zo groot als een hondenhok voor in de kast. Die werken tenminste nog simpel zonder 4 afstandsbedieningen

Hoeveel mensen zijn er niet verzopen dit jaar. En nee niet allemaal aan de aandacht ontsnapte kinderen nope ook een volwassene. Hij kon niet zwemmen…zeker een slechte tutorial gevolgd? Ik begrijp niet dat je gaat zwemmen als je het niet kan en ik snap al helemaal niet hoe je als (groot)ouder je (klein)kind zover uit het ook kan verliezen dat ze kunnen verzuipen.

Reader Comments

 1. Mooi lijstje en ik kan ‘Amen’ roepen op de meeste punten (en de schimmelinfectie-reclames er aan toevoegen). Maar ook hier een moeder die ooit haar ukkie van anderhalf kwijt was. Op vakantie met familie in twee huisjes aan het water nog wel. Nicht die op uk zou letten kwam zonder dochterlief binnen in huisje 1. “Ze was toch bij jou?” Geen idee meer hoe dat nou kon gebeuren. Ik zie mezelf nog in paniek naast die sloot rennen naar huisje 2. Daar zat dochterlief veilig binnen bij haar oom. Niks aan de hand. Maar die schrik… Pffff…

 2. Stinkende mensen snap ik uberhaupt niet. We leven in een hygienische maatschappij. Iedereen woont in een huis met stromend water en zeep kost bij de Action een habbbekrats. Daarvoor hoef je het niet te laten. Schone kleding begint bij schoon ondergoed. Als je dat niet wisselt komt de lucht vanzelf. Maar sommigen zijn echt vreselijk. Deels doordat mensen intensief roken en menen dat die lucht niet in hun kleding en huid of haar gaat zitten. Wat hij wel doet. Ik ben van schoolzwemmen. Verplicht. Naast de Nederlandse taal ook snappen dat het water hier meestal dieper is dan in een speelbadje. En dat het water stroomt. Wie denkt over water te kunnen lopen heeft wel een heel groot geloof. Vervelend is dat kinderen natuurlijk onderzoeken. En dat doen ze ook bij water. Let je niet op, kon het wel eens een heel droevig afscheid worden. Overigens voeg ik graag toe dat ook deelnemen aan ons drukke verkeer vraagt om kennis van regels. Wie hier wil rijden moet gewoon snappen dat Nederlanders zich wel aan de regels houden in doorsnee. En dat rood echt bedoeld is om te stoppen, stoepen voor voetgangers zijn gereserveerd en dat parkeren niet mag waar een verbod geldt. En als je dan een flatscreen-tv bezit kun je alles nog eens opzoeken. De meeste van die dingen zijn van de Smart-soort en hangen ook aan het internet. Dus valt er naast allerlei bagger ook YouTube te bekijken met al haar voorlichtende of ontspannende beelden..

 3. Nu ik al die dingen zo lees, begon ik me toch ook meteen de vraag te stellen waarom mensen zo’n dingen doen.
  Maar ach.. volgens mij ga je daar nooit een antwoord op vinden, want het is moeilijk dingen te begrijpen als je zelf totaal anders bent. Althans, dat heeft mijn therapeute me al vaak gezegd.

 4. Hoi Liesbeth, mede-ex-Vlaardingse! Leuk dat je mij gevonden hebt en daardoor ik jou. Leuk blog heb je!
  Ik snap deze dingen ook niet.

 5. O ja, heel kleine kinderen moet je gewoon niet uit het oog verliezen, zeker niet in de buurt van water. Wat grotere kinderen kun je niet helemaal “aan een touwtje binden” en moet je maar jhopen dat je ze voldoende doordrongen hebt van eventuele gevaren.
  En ik begrijp ook de mensen niet die hun hele hebben en houwen op TV gooien als men daar wil betalen om alles op te lossen, schuldsanering, gezondheidsproblemen ,relatie problemen , het kan niet op. Maar ik kijk niet dus heb er gaan last van , fan vieze lijfluchtjes wél, Bah!

 6. Hoe goed je ook oplet, soms verlies je je kinderen uit het oog. Dus ik vind het nogal kort door de bocht, die laatste bewering.
  En zelf ben ik geen hardloper, maar lopen in de miezer schijnt echt heel fijn te zijn volgens mijn hardlopende vrienden.

 7. Weet je waarom ik zo snel fiets?
  Om zo vlug mogelijk van chemisch geurende medefietsers af te zijn.
  En omdat ik zo snel ga, begin ik zelf ook te geuren.
  Duidelijk een winwin situatie!

 8. Dat hardlopen begrijp ik eigenlijk helemaal niet, wanneer je normaal dagelijks beweegt, en niet vaak naar Mac Donald’s ga, lijkt het mij ook niet nodig. Wat ik de laatste tijd niet begrijp, is dat er opeens zoveel verwarde mensen zijn, waar hadden die zich voorheen verstopt?

 9. Hardlopen in de regen is echt één van de lekkerste dingen die er is. Want dan is er niemand en het driezelt lekker, veel ozon in de lucht. Niet zo’n stortbui hoor, maar wat je zegt: zo’n gestaag niet al te zwaar vallende regen. Echt zálig…
  Voor de rest: haha. Inderdaad soms onbegrijpelijk. En ik heb momenteel pijn in mijn kies al een paar dagen dus voor mij ook nogal wat weerstand om de tandarts te bellen. Ik denk iedere dag: is het al over? Ik vrees dat ik toch zal moeten bellen.

 10. ja Elisabeth , alles al gezegd hier boven , met als echt uitspringende reactie die van AnneMarie
  dat moet een vreselijke ervaring zijn als ouder om mee te maken
  maar dat jij een hekel aan mij kan hebben als ik na een zeg 25 KM wandelen in de trein stap en wat naar zweet ruik , nee dat gaat mij te ver , ik zelf ruik zoiets liever dan wat uit die vreselijke spuitbussen komt
  foutje , je zei het al :)
  slaap wel groet

 11. Verbazen doet me niets meer. Je moet kinderen hebben om hier over mee te kunnen praten. Oordelen of veroordelen doe ik niet aan. Dat laat ik aan mensen over die denken dat ze dat wel kunnen.

 12. Dat hardlopen in de zeikregen heeft wel een reden: er zit dan heel veel zuurstof in de lucht en dat schijnt het hardlopen stukken fijner te maken. Nat is niet erg, want of je nu nat van de regen of van het zweet bent, maakt niet meer uit. Spreek niet uit eigen ervaring maar ik heb diverse sportievelingen in mijn omgeving en die zeggen dat :-)

 13. Ik ben 69 en heb het nodige achter goed verzorgde kiezen. Er zijn zaken waarover ik me niet meer verbaas laat staan mijn energie aan opwinden verspeel.

 14. Er zijn heel wat dingen rondom ons die we niet begrijpen of waar we aanstoots aan nemen maar heb geleerd die opzij te schuiven want het bleef hangen bij mij en ik ergerde er me mateloos aan aan.Ik laat niet meer toe dat die me boos maken.

 15. Wij waren een keer een kind kwijt, in de Apenheul en er was water. Ik scheet peulen, zag haar al in het water dobberen maar we konden haar toch niet vinden. Ik snapte ook niet hoe ik haar uit het oog heb kunnen verliezen, het was er reete druk en ik deed zo mn best om het boeltje bij elkaar te houden maar het was wel gebeurd. Nadt we het park voor de tweede keer rond waren geloooen zijn we naar het restaurant gegaan en daar zat ze. Gelukkig. Ze was zelf ook zo geschrokken dat ze jaren strak bij me bleef lopen. Soms, zo af en toe weet je gewoon niet waarom je ze uit het oog verliest. En ik kan je opeen briefje geven dat ik erg een bezorgde moeder was met een MCG kind als oudste.

  1. O wat zal je getrest zijn geweest. Hoorde gister dat er 1 van 3 van verdronken is in Duinrell. Dat is niet de leeftijd om ze uit het oog te verliezen.

Comments are closed.

Dat mag niet.